Ισά: «Τώρα είναι πιο δύσκολο να έρθουν τοπ παίκτες στην Ελλάδα»

Ισά: «Τώρα είναι πιο δύσκολο να έρθουν τοπ παίκτες στην Ελλάδα»

Δημήτρης Τομαράς
Ισά: «Τώρα είναι πιο δύσκολο να έρθουν τοπ παίκτες στην Ελλάδα»

bet365

Ο άλλοτε παράγοντας του Ολυμπιακού και νυν agent, Πιέρ Ισά, σε δηλώσεις του στο εξωτερικό σχολίασε πως είναι πλέον πιο δύσκολο το να προσελκύσει πλέον μεγάλους παίκτες το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Ισά είπε στην ιστοσελίδα 20min για:
Τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Είναι πολύπλοκο, ειδικά από την στιγμή που έχει υπάρξει μεγάλη ένταση σε πρόσφατα ματς. Νομίζω ότι η διακοπή του πρωταθλήματος είναι σαν να... τιμωρεί τους παίκτες και τους φιλάθλους. Ελπίζω ότι μέσω της FIFA και της UEFA θα βρεθεί μία συμφωνία και... φόρμουλα προκειμένου το πρωτάθλημα να αρχίσει ξανά το συντομότερο δυνατόν».
Το πως έφτασαν σε αυτό το σημείο τα πράγματα: «Πρέπει να παραδεχτώ ότι οι εικόνες ήταν σοκαριστικές. Όμως παρακολούθησα και το ματς της Μαρσέιγ με την Λιόν την Κυριακή και υπήρξαν και εκεί συγκρούσεις και εντάσεις στο τέλος του αγώνα. Προσωπικά ποτέ δεν ένιωσα να κινδυνεύω σε γήπεδο στην Ελλάδα. Υπάρχει πάθος και ενθουσιασμός, αλλά πρέπει να ξέρεις πώς να το αναλύσεις όλο αυτό και να σέβεσαι τους διαιτητές, τους παίκτες αλλά και τον κόσμο. Όμως το ποδόσφαιρο θα αρχίσει ξανά και πρέπει να αποφύγουμε τέτοια περιστατικά στο μέλλον».
Το πρωτάθλημα: «Η φετινή σεζόν ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Ο τίτλος παιζόταν ανάμεσα σε τρεις από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες. Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω λόγω οικονομικών προβλημάτων. Όμως είναι καλό να έχεις ένα πρωτάθλημα που τρεις 'μεγάλοι' διεκδικούν τον τίτλο. Είναι κρίμα που υπήρξαν τέτοιες υπερβολές που δημιούργησαν στην σημερινή κατάσταση. Είναι κρίμα για τους τηλεθεατές, τους θεατές και το ποδόσφαιρο γενικά».
Το πάθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν θα θέλαμε να χαθεί αυτό. Νομίζω δεν το θέλει κανείς. Πρέπει να βρεθεί σύντομα μία συμφωνία ώστε να μην χειροτερέψουν οι καταστάσεις. Όταν είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, θέλεις να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα και σε γήπεδα όπου υπάρχει πάθος. Αυτή την τρέλα την χρειαζόμαστε. Υπήρξαν πολλές υπερβολές, αλλά ευτυχώς όχι τραυματισμοί».
Τις απαιτούμενες αλλαγές: «Πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις. Να γίνουν αλλαγές. Είναι λογικό. Όλοι οι συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα πρέπει να επιβραβεύονται, είτε είναι οι διεκδικητές του τίτλου είτε της παραμονής. Θέλουμε απλά να κάνουμε την δουλειά μας και να παίζουμε. Να ολοκληρώνουμε την δουλειά μας. Είναι αλήθεια ότι αυτά που έγιναν είναι σοκαριστικά και δεν μας αρέσουν. Κατά την γνώμη μου το δικαστήριο πρέπει να επιβάλλει τιμωρίες γιατί κανείς δεν θέλει να γίνει ξανά κάτι τέτοιο».
Την δυσκολία του να έρθουν μεγάλοι παίκτες στην Ελλάδα: «Σίγουρα είναι δύσκολο, το συζήτησα πρόσφατα με συναδέλφους ατζέντηδες. Είναι λίγο πιο δύσκολο. Τώρα είναι πιο δύσκολο να έρθουν τοπ παίκτες στην Ελλάδα.
Όμως μπορούμε να εξηγήσουμε σε πιθανούς μεταγραφικούς στόχους ομάδων ή παίκτες που θα έχουν κρούσεις ότι υπάρχει τρέλα και πολύ πάθος στην Ελλάδα, αλλά ότι δεν υπήρξαν πρόσφατα σοβαρά περιστατικά. Οι παίκτες νιώθουν ασφαλείς στην Αθήνα σε σχέση με άλλες πόλεις. Εκτός γηπέδου, οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι. Το πάθος στο γήπεδο δεν επεμβαίνει στην προσωπική ζωή. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι αυτή την στιγμή πρέπει να διαβεβαιώσουμε και να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτά δεν γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο και δεν είναι μία μόνιμη κατάσταση».
Το ποδοσφαιρικό περιβάλλον στην Ελλάδα: «Όλοι οι παίκτες που έχουν έρθει στην Ελλάδα, είτε ο Καρεμπέ, είτε οι Ζιοβάνι, Ριβάλντο, Σαβιόλα, Αμπιντάλ και άλλοι που ξεχνάω, δέθηκαν με την Ελλάδα αλλά και την Αθήνα. Μπορούν να εξελιχθούν σε ένα πρωτάθλημα που δεν είναι στα επίπεδα της Premier ή της Ligue 1, αλλά είναι ανταγωνιστικό και τους επιτρέπει να αγωνίζονται συχνά στο Champions League ή το Europa. Παίζοντας σε αυτές τις διοργανώσεις και βλέποντας την ποιότητα ζωής εδώ που είναι πανέμορφη, υπάρχουν ακόμα επιχειρήματα και κίνητρα ώστε να φέρεις διάσημους παίκτες ή πολλά υποσχόμενους νεαρούς».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα