Zάετς: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίζεται...»

Zάετς: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίζεται...»

bet365

Ο Βέλιμιρ Ζάετς μίλησε σε ιστοσελίδα της Κροατίας για όλα όσα σημάδεψαν το ελληνικό πρωτάθλημα και χτύπησε καμπανάκι πως το ποδόσφαιρο μας κινδυνεύει να βυθιστεί στον ερασιτεχνισμό!

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελεί βασικό θέμα και για τα ΜΜΕ των Γειτόνων μας. Αυτή τη φορά οι Κροάτες αναφέρθηκαν στον κίνδυνο να οδηγηθεί η Ελλάδα στον... βυθό και το πρωτάθλημα να γίνει ερασιτεχνικό. Φιλοξενούμενος της «Jutarnji» ήταν ο Βέλιμιρ Ζάετς, ο οποίος εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Ο «Λαγός» μίλησε για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, τη μάχη τίτλου της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, την ανάγκη για μέτρα – σοκ, αλλά και την αποχή χιλιάδων φιλάθλων από τα γήπεδα εξαιτίας της βίας.

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε

Για την αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ισως θα πρέπει να διευκρινίσουμε, πως οι σχέσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει. Ο μεγάλος κυρίαρχος, ο Ολυμπιακός, ήταν κουρασμένος αυτή τη σεζόν και έδωσε την ευκαιρία σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να μπουν δυνατά στη μάχη του τίτλου. Οι πλούσιοι ιδιοκτήτες τους, ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Ιβάν Σαββίδης, θεώρησαν πως ήρθε ο χρόνος τους και έκαναν τα πάντα για τον πολυπόθητο τίτλο».

Αποτέλεσμα εικόνας για gazzetta σαββίδης όπλο

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Είναι Ρώσος με ελληνικές ρίζες που δε μιλά ελληνικά, αλλά ήταν δυνατό μέσω πολιτικών δεσμών να επενδύσει χρήματα στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο στην ομάδα, αλλά και στην πόλη. Είναι γνωστό ότι ο Σαββίδης βρίσκεται πολύ κοντά στον Πούτιν και στην πραγματικότητα η επιρροή του προέδρου της Ρωσίας άνοιξε την επένδυση του Σαββίδη στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι ένας εξαιρετικά πλούσιος άνθρωπος και την Παρασκευή, έπειτα από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων, πούλησε το εργοστάσιο παραγωγής καπνού Donskoy Tabac για 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην Japan Tobacco Corporation!

Για την πορεία των Σαββίδη – Μελισσανίδη στο ποδόσφαιρο: «Είναι κλασικό παράδειγμα ενός ανθρώπου που σκέφτεται ότι μπορεί να πάρει ό, τι θέλει! Και στο ποδόσφαιρο ξέρουμε καλά πως πολλά πράγματα για να γίνουν δεν έχουν καμία σχέση με τα χρήματα που έχεις επενδύσει.

Κι αυτές οι συχνές αλλαγές στους προπονητές είναι η καλύτερη απόδειξη του είδους του ποδοσφαίρου που γνωρίζει. Ο Πρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, σίγουρα λειτουργεί καλύτερα στο ποδόσφαιρο από τον Σαββίδη. Μετά την πτώχευση (για να αποφύγει την πληρωμή των κρατικών χρεών) η ομάδα βρέθηκε στην τρίτη κατηγορία, ωστόσο επέστρεψε ξανά στη Super League. O Μελισσανίδης έμαθε πώς λειτουργεί το ποδόσφαιρο και γνωρίζει ότι μόνο τα χρήματα δεν είναι αρκετά».

Ο παρατηρητής Καλαθενός «καίει» Κομίνη-Ποντίκη: Εγκυρο το γκολ του Βαρέλα

Για τους ιδιοκτήτες ομάδων: «Η ελληνική νοοτροπία είναι διαφορετική από τη δική μας, ειδικά όταν πρόκειται για το ποδόσφαιρο. Μερικά από τα περιστατικά είναι δύσκολο να εξηγηθούν ακόμη και σε μένα που έζησα πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Με κάθε τρόπο, με κάθε κόστος, όταν έχουν τη δύναμη, θέλουν να πραγματοποιούν τους στόχους τους. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων πιστεύουν πως θα ανοίξουν οι πόρτες της πολιτικής με την ποδοσφαιρική επιτυχία, καθώς κάθε ομάδα έχει δεκάδες χιλιάδες κόσμο και υποψήφιους ψηφοφόρους. Κάποιος έχει πει πως ο αγώνας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ είναι μάχη μεταξύ Βορρά και Νότου, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Για τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Ο Σαββίδης έχει προκαλέσει πολλαπλές ζημιές. Κανείς δεν έκανε κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Ο Σαββίδης έγραψε ένα νέο σενάριο και ήταν ένα μεγάλο σοκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι θετικό που οι Ελληνες σταμάτησαν το πρωτάθλημα, προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση και να κερδίσουν χρόνο.

Για τη λήψη μέτρων: «Προφανώς θα πρέπει να ληφθούν σκληρότερα μέτρα, γιατί οι κυρώσεις μέχρι τώρα - άδεια γήπεδα, απαγορεύσεις μετακινήσεων οπαδών- δεν απέδωσαν καρπούς. Μέχρι στιγμής οι οπαδοί - χούλιγκανς έχουν δημιουργήσει προβλήματα και οι σύλλογοι κλήθηκαν να συνεργαστούν με αυτούς τους οπαδούς. Οταν ξεπεράστηκαν τα όρια της κανονικής συμπεριφοράς, οι ομάδες δεν ήταν σε θέση να μπλοκάρουν τους οπαδούς και υπήρξαν μεγάλες ταραχές. Στην Ελλάδα τα πάντα ήταν εκτός ελέγχου...

Κανείς δεν ξέρει ακόμα. Αλλά δεν πιστεύω πως το Κράτος μπορεί να λύσει από τη μια μέρα στην άλλη το πρόβλημα. Η Πολιτεία σε κάποιο σημείο είχε αφήσει τις ομάδες να λειτουργούν αυτόνομα για το πρωτάθλημα. Όμως δεδομένα κάτι πρέπει να αλλάξει. Επειδή τίποτα δεν θα λυθεί από μόνο του και το ποδόσφαιρο ως Οργανισμός στην Ελλάδα μπορεί να μην έχει την δυνατότητα να λύσει τα προβλήματα, χρειάζονται παρεμβάσεις και από τις FIFA / UEFA».

Για τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων: «Είναι πολύ, πολύ ρεαλιστικό αυτό το σενάριο. Κι ίσως αυτός, δυστυχώς, είναι ο μόνος τρόπος να ηρεμήσει η κατάσταση, να έχουμε κλαμπ και ομάδες εκτός Ευρώπης για ένα ή δύο χρόνια. Ξέρω ότι θα ήταν θάνατος για τους συλλόγους γιατί δεν θα υπήρχαν έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγούς, αλλά πρέπει να γίνει κάτι δραστικά! Μέχρι στιγμής, υπήρχαν πάρα πολλές προειδοποιήσεις κι ελάχιστα ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Είναι λυπηρό να πούμε, αλλά ο Έλληνας ασθενής χρειάζεται δραστικά μέτρα θεραπείας».

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια στην Τούμπα

Για την αποχή των φιλάθλων: «Τα τελευταία χρόνια, οι κανονικοί οπαδοί έχουν αποφύγει να πηγαίνουν στο γήπεδο, προτιμούν να τα βλέπουν από το σπίτι. Το να πηγαίνεις στα γήπεδα δεν είναι πλέον οικογενειακή υπόθεση, δεν θα δείτε τον πατέρα με τον γιο στο γήπεδο. Οι άνθρωποι φοβούνται, επειδή οι χούλιγκαν βρίσκονται στο προσκήνιο και δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση. Η Ελλάδα δεν είναι η Αγγλία, στην οποία η εντολή επιβλήθηκε με αυστηρές κυρώσεις και συλλήψεις. Οι Έλληνες είναι κάπως άγριοι, η νοοτροπία τους είναι εντελώς διαφορετική, είναι καυτή, γεμάτες συναισθήματα. Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη...»

Για τον αθλητικό Τύπο και τις σχέσεις με τις ομάδες: «Κι αυτό είναι ένα μεγάλο, μεγάλο πρόβλημα! Δεν μπορείτε να βρείτε μια αντικειμενική επισκόπηση του τι συμβαίνει, μια αθλητική εφημερίδα σχετίζεται με μια συγκεκριμένη ομάδα, γράφει τι υπάρχει στο σύλλογο και κανείς δεν είναι ρεαλιστής ή τίμιος να γράψει την αλήθεια! Δεν υπάρχουν αρκετά ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, ίσως μόνο σε έναν τηλεοπτικό σταθμό να βρεις αντικειμενικότητα. Κι αυτό είναι σίγουρα ένας άλλος λόγος απαισιοδοξίας για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης».

Για τον κίνδυνο να βυθιστεί στον ερασιτεχνισμό; « Όλες οι επιλογές είναι υπαρκτές. Αυτή τη φορά, δεν είναι γνωστό σε ποια κατεύθυνση θα πάνε τα πάντα και πώς θα λυθεί αυτός ο κόμπος. Η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρα πολλά άλλα προβλήματα για να αφιερώσει τώρα στο ποδόσφαιρο. Και ως εκ τούτου είναι λογικός ο φόβος ακόμη και για τον ερασιτεχνισμό. Και ίσως και αυτό δεν θα ήταν κακό...».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα