Τσίμο Ναβάρο: «Οι πρόεδροι στην Ελλάδα κάνουν αλλαγές και μιλούν στους διαιτητές»

Gazzetta team
Τσίμο Ναβάρο: «Οι πρόεδροι στην Ελλάδα κάνουν αλλαγές και μιλούν στους διαιτητές»

bet365

Μιλώντας σε ισπανικό ΜΜΕ, ο Τσίμο Ναβάρο αναφέρθηκε στην ελληνική του εμπειρία και το ρόλο των προέδρων μέσα στους συλλόγους τους. Τι δήλωσε για τον Αστέρα Τρίπολης των... τριών προέδρων.

Με αφορμή το περιστατικό με το ένοπλο «ντου» του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο της Τούμπας, στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, η ισπανική εφημερίδα «Las Provincias» απευθύνθηκε στον πρώην επιθετικό του Αστέρα Τρίπολης, της Καλλονής, του Λεβαδειακού, των Τρικάλων και της ΑΕΛ, ώστε να ενημερωθεί από «πρώτο χέρι» για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ισπανός αναφέρθηκε σε προέδρους που κάνουν επιβάλλουν τις αλλαγές κατά τη διάρκεια των αγώνων στους προπονητές, στα φαινόμενα βίας και σε όσα συνάντησε ο ίδιος, παίζοντας στην Ελλάδα.

«Με εξέπληξε αυτό που συνέβη στην Τούμπα γιατί ήταν σε υπερβολικό σημείο, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι στην Ελλάδα οι πρόεδροι είναι ειδικές περιπτώσεις. Μπαίνουν στα αποδυτήρια με τον διαιτητή. Συνηθίζουν να είναι όρθιοι στον αγωνιστικό χώρο και δεν το έχουν σε τίποτα να απειλούν. Είναι πράγματα που θεωρούνται φυσιολογικά εδώ.

Σε πολλές ομάδες, στις οποίες ήμουν, ο πρόεδρος καθόταν ακόμη και στον πάγκο. Σε άλλες, αυτός που καθόταν μαζί με τους αναπληρωματικούς ήταν το δεξί του χέρι. Είχε ένα τηλέφωνο και ήταν συνηθισμένο να δέχεται κλήσεις στις διάρκεια του ματς από τον πρόεδρο, ο οποίος να ζητά αλλαγές για παράδειγμα. Ο,τι στην Ισπανία είναι αδιανόητο, εδώ είναι σύνηθες.

Στην Ελλάδα με έφερε ο Όσκαρ Φερνάντεθ (πρώην προπονητής του Αστέρα) και όταν πήγα είχα Ισπανούς συμπαίκτες. Αυτό διευκόλυνε την προσαρμογή. Στην πρώτη μου ομάδα (Αστέρας Τρίπολης) είχαμε κάτι σαν τρεις προέδρους. Μερικές φορές ο ένας καθόταν στον πάγκο, έπαιρνε το τηλέφωνο, μιλούσε με τον ιδιοκτήτη κι έπειτα διέταζε ποιος θα σηκωθεί για προθέρμανση. Αλλά ποτέ δεν είχα δει τόση βία.

Ίσως να μη συμβαίνει την εβδομάδα στις προπονήσεις, αλλά όταν έρχεται η ώρα του ματς, όταν υπάρχει ένας παίκτης που δεν τους αρέσει (στους προέδρους), παίρνουν τηλέφωνο και κάνουν τις αλλαγές από την εξέδρα. Στις μεγάλες ομάδες είναι λογικό να μην ανακατεύονται τόσο, αλλά σε αυτές που βρίσκονται στο δεύτερο μισό της κατάταξης, ναι.

Ίσως να συνέβη και σε εμένα σε κάποιο ματς, αλλά ποτέ δεν μου το είπαν. Μια φορά στην τελευταία μου σεζόν (με την ΑΕΛ), μου συνέβη κάτι περίεργο. Ήμουν όλη την εβδομάδα στη βασική ομάδα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και όταν έφθασε η ώρα του ματς, έμεινα στον πάγκο. Όταν τελείωσε, ο προπονητής μου είπε: "Δεν μπόρεσα να κάνω κάτι, ήταν από... πάνω".

Έξω από τα γήπεδα δεν συμβαίνει κάτι. Στα γήπεδα υπάρχουν φανατικοί, αλλά όχι τόσοι. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι έλεγχοι ασφαλείας λάμπουν δια της απουσίας τους. Μπορείς να μπεις με μαχαίρι, γιατί δεν υπάρχει έλεγχος. Μου έχουν πετάξει ακόμη και κομμάτια πλακιδίου».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα