Μόνο στην Ελλάδα το μαραζωμένο ΟΑΚΑ είναι καλύτερο από το ανθισμένο!

Μόνο στην Ελλάδα το μαραζωμένο ΟΑΚΑ είναι καλύτερο από το ανθισμένο!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Μόνο στην Ελλάδα το μαραζωμένο ΟΑΚΑ είναι καλύτερο από το ανθισμένο!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου σχολιάζει τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΕ για την παραχώρηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τους «συμπαίκτες» του.

Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και forzato cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Είναι μερικά πράγματα που συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Μόνο εδώ και πουθενά αλλού, όπως για παράδειγμα το μπλοκάρισμα μίας τεράστιας επένδυσης στο Ελληνικό που μέσα στην κρίση θα έδινε χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ανέργους και θα αναβάθμιζε το βιοτικό επίπεδο των νοτίων προαστίων της Αττικής.

Όπως για παράδειγμα μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσες να συναντήσεις 131 «κατοίκους» του Βοτανικού να βρίσκονται αντίθετοι στο project του γηπέδου του Παναθηναϊκού με την δικαιολογία πως στον σκουπιδότοπο εκείνο ζούσαν… κορμοράνοι!

Και πόσα ακόμα που δεν είναι της παρούσης αλλά τα δύο παραπάνω είναι απολύτως ενδεικτικά για την νοοτροπία αυτού του τόπου που πάντα θα μας κρατά αιώνες πίσω σε σχέση με τα πραγματικά προηγμένα κράτη της Ευρώπης.

Έτσι, λοιπόν, μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, να εναντιωθεί σε ένα σχέδιο, το «Athens Alive», το οποίο αν υλοποιηθεί θα δώσει πνοή στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ που αυτή την στιγμή υπολειτουργούν, αυτή την στιγμή μαραζώνουν, αυτή την στιγμή δεν θυμίζουν σε τίποτα το… ένδοξο 2004 και επιβαρύνουν το δημόσιο!

Μικρή παρένθεση: Το ΟΑΚΑ ανήκει στο κράτος και όχι στην ΕΟΕ, η κυβέρνηση και η τρόικα που θέλουν εδώ και καιρό να το παραχωρήσουν σε ιδιωτική πρωτοβουλία, θα αποφασίσουν για το μέλλον του. Ούτε ο Καπράλος, ούτε η ΕΟΕ, ούτε όσοι «περίεργοι» θα βρεθούν στην πορεία για να ανακαλύψουν πως στην Καλογρέζα ζουν εδώ και αιώνες… πιγκουίνοι ή πως στην περιοχή των εγκαταστάσεων στεγάστηκαν οι πρώτοι Ινδιάνοι ή πως το ΟΑΚΑ αποτελεί την βάση εξωγήινων που αποτελούν απειλή για την ανθρωπότητα αν φτιάξει γήπεδο εκεί ο Παναθηναϊκός.

Μόνο στην Ελλάδα ένας άνθρωπος του αθλητισμού, όπως είναι ο Καπράλος, θα ήταν απέναντι σε αυτό το project. Και χωρίς, μάλιστα, να έχει ενημερωθεί πλήρως για το τι προβλέπεται, χωρίς να μπει σε κάποια συζήτηση με την κυβέρνηση και τους επενδυτές που θα μπορούσε να βγάζει την ΕΟΕ κερδισμένη, χωρίς τίποτα. Είναι αντίθετος. Γιατί; Γιατί έτσι… Μόνο στην Ελλάδα οι μαραζωμένες εγκαταστάσεις φαντάζουν καλύτερες από τις ανθισμένες.

Εκτός και αν στην ΕΟΕ ως «ιδιοκτήτες» του ΟΑΚΑ πιστεύουν πως στο Μαρούσι βρίσκονται γήπεδα «στολίδια», γήπεδα λειτουργικά, γήπεδα που βοηθούν τους αθλητές να κάνουν την δουλειά τους, γήπεδα που είναι αυτόνομα βάσει των εσόδων τους και δεν ζημιώνουν κάθε χρόνο το δημόσιο και τους πολίτες αυτής της χώρας. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για να υπενθυμίσουμε την κατάντια του ΟΑΚΑ. Μονάχα τούτα:

1)Το κεντρικό γήπεδο συντηρείται από την ΑΕΚ, η «Ένωση» ήταν εκείνη που άλλαξε πριν λίγα χρόνια τον χλοοτάπητα και όταν φύγει για να πάει στο νέο της «σπίτι», το ΟΑΚΑ θα μαραζώσει οριστικά και αμετάκλητα.

2)Αρκετές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν η μπασκετική ομάδα του Παναθηναϊκού κλήθηκε να κάνει προπονήσεις στο κλειστό του μπάσκετ κάτω από πολικές συνθήκες, μιας και δεν υπήρχε θέρμανση!

3) Το καλοκαίρι του 2017 ο Κώστας Φιλιππίδης, πρωταθλητής του επί κοντώ τραυματίστηκε σε… λακκούβα που βρισκόταν στον χώρο επί των εγκαταστάσεων όπου έκανε προπόνηση και με αγωγή ζητά 538.000 ευρώ! Μάλιστα για αρκετό καιρό είχε κάνει σαφές το πρόβλημα αλλά κανείς ασχολήθηκε μαζί του!

4)Ο πρωταθλητής της ποδηλασίας, Χρήστος Βολικάκης, αποκάλυψε πως δεν μπορεί να προπονείται πλέον στο στάδιο της ποδηλασίας, καθώς η ομοσπονδία ζήτησε από τους συλλόγους να πληρώνουν εκεί τα μεγάλα έξοδα για την συντήρηση του!

Τα παραπάνω δεν είναι όλα όσα συμβαίνουν στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ αλλά ενδεικτικά για την κατάσταση που επικρατεί. Μια κατάσταση που δεν τιμά κανέναν, μια κατάσταση που ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο, μια κατάσταση μακριά από αυτό που θα έπρεπε να υπήρχε και αυτό που μπορεί να προσφέρει στην περιοχή το «Athens Alive».

Κάποια στιγμή σε αυτή την χώρα θα πρέπει να αφήσουμε τα μικροσυμφέροντα στην άκρη και να κοιτάξουμε μπροστά. Τα όποια προβλήματα θα δημιουργηθούν σε αθλητές από την νέα εποχή που μπορεί να ανθίσει στην Καλογρέζα, είναι δεδομένο πως μπορούν να λυθούν με διάλογο, αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση από όλες τις πλευρές για να βρεθούν λύσεις.

Λογικές «δεν συμφωνούμε»… γιατί έτσι, μόνο κακό κάνουν και δεν θα επιτρέψουν ποτέ στην Ελλάδα να κάνει βήματα μπροστά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.