«Αγαπώ τον Παναθηναϊκό και δεν θέλω να τον βλάψω, αλλά δεν με σέβονται»

«Αγαπώ τον Παναθηναϊκό και δεν θέλω να τον βλάψω, αλλά δεν με σέβονται»

«Αγαπώ τον Παναθηναϊκό και δεν θέλω να τον βλάψω, αλλά δεν με σέβονται»

bet365

Ο πρώην στόπερ του Παναθηναϊκού, Ιβάν Ιβανόφ εκφράζει στο gazzetta.gr την απορία του, αλλά και την απογοήτευση του για όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό τονίζοντας πως ουδείς ασχολήθηκε μαζί του με συνέπεια να προσφύγει στη FIFA διεκδικώντας το ποσό των 145.000 ευρώ! Τι λέει για Στραματσόνι, την διοίκηση του «τριφυλλιού», αλλά και τις οικονομικές εκκρεμότητες!

Ο Βούλγαρος διεθνής Ιβάν Ιβανόφ ήταν ένας από τους 15 ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν από τον Παναθηναϊκό επί των ημερών του Αντρέα Στραματσόνι.

Ο πρώην σέντερ μπακ της Βασιλείας και της Παρτιζάν μπορεί να έμεινε για εφτά μήνες στον Παναθηναϊκό, ωστόσο έδειξε από την πρώτη μέρα στους «πράσινους» να γνωρίζει πολύ καλά που βρίσκεται σεβόμενος την ιστορία του Παναθηναϊκού.

Ο Ιβανόφ, ο οποίος έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα στην Άρσεναλ Τούλα επέστρεψε στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στην Μπέρο Στάρα Ζαγόρα, όπου έχει βρει ξανά τον εαυτό του χτυπώντας την πόρτα της εθνικής Βουλγαρίας.

Ο έμπειρος στόπερ μολονότι έχουν περάσει σχεδόν 14 μήνες από την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό δεν έχει δει το χρώμα του χρήματος με συνέπεια να προστίθεται και εκείνος στη λίστα των παικτών που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Ο Ιβανόφ μίλησε στο gazzetta.gr, τονίζοντας πως ο σύλλογος αδιαφόρησε για την περίπτωση του με συνέπεια να καταφύγει στη FIFA για να βρει το δίκιο του.

Όπως σημειώνει πρόθεση του δεν είναι να βλάψει τους «πράσινους», αλλά να αποζημιωθεί. Ο 30χρονος διεθνής παράλληλα αναρωτήθηκε πως ο Παναθηναϊκός μολονότι «ξεπούλησε» ουκ ολίγους παίκτες δεν έχει καταφέρει να βρει τα χρήματα για να διευθετήσει τις εκκρεμότητες του, ενώ αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Αντρέα Στραματσόνι, αλλά και τις ευχάριστες στιγμές που πρόλαβε να ζήσει στους «πράσινους».

Πως κρίνεις την παρουσία σου στον Παναθηναϊκό;

«Ήταν καλό για μένα που έπαιξα έπειτα από αρκετό καιρό σε υψηλό επίπεδο, αλλά το σημαντικότερο είναι πως αγωνίστηκα σε μια από τις σπουδαιότερες ομάδες των Βαλκανίων».

Μετά τα όσα ακολούθησαν στον σύλλογο μετάνιωσες που ήρθες στον Παναθηναϊκό;

«Ασφαλώς και δεν μετάνιωσα που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Δεν θα μπορώ να αρνηθώ την πρόταση από μια ομάδα με τόσο πλούσια ιστορία».

Πως ήταν η συνεργασία σου με τον Αντρέα Στραματσόνι;

«Ήξερα τον Αντρέα Στραματσόνι από την εποχή που αγωνιζόμουν στην Παρτιζάν. Τον είχα αντιμετωπίσει όταν βρισκόταν στην Ίντερ. Είιμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο δουλειάς του, αλλά και από τη συνεργασία μου μαζί του. Μου έμαθε πολλά πράγμα ειδικά το να αγωνίζομαι σε σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Για πρώτη φορά στη ζωή έπαιξα με αυτό τον τρόπο».

Θεωρείς πως ο Στραματσόνι έχει μεγάλη ευθύνη για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός τέθηκε εκτός στόχων στην περυσινή σεζόν;

«Για μένα ο Στραματσόνι έχει την μικρότερη ευθύνη. Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να καταφέρεις να σημειώσεις θετικά αποτελέσματα όταν γνωρίζεις πως η οικονομική κατάσταση της ομάδας δεν είναι καθόλου καλή. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό να αναλαμβάνει ένας ντόπιος προπονητής που μπορεί να αντιμετωπίζει αυτές τις συνθήκες και με κάποιο τρόπο να δώσει κίνητρο στους παίκτες από την που ακούνε ψέματα από την διοίκηση».

Ποιες είναι οι στιγμές που κρατάς από την θητεία σου στον Παναθηναϊκό;

«Το γκολ που πέτυχα κόντρα στην Μπρόντμπι και η πρόκριση μας στους ομίλους του Europa League ήταν οι καλύτερες στιγμές μου στην ομάδα. Το ξεκίνημα της περυσινής σεζόν ήταν ελπιδοφόρο».

Ποιοι είναι οι λόγοι που απέτυχε η ομάδα στην περυσινή χρονιά;

«Οι λόγοι είναι αρκετοί. Για παράδειγμα κακή διαχείριση από την διοίκηση, ψέματα και άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονταν για το μέλλον του Παναθηναϊκού».

Ποια είναι η στάση στο θέμα των οφειλών του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπο σου; Τι σκοπεύεις να κάνεις;

«Κατήγγειλα τον Παναθηναϊκό στη FIFA. Μου χρωστούν 145.000 ευρώ. Ο δικηγόρος μου, μου είπε πως σύντομα η FIFA θα αφαιρέσει βαθμούς από τον σύλλογο.

Η ομάδα επικοινώνησε μαζί μου όταν έλαβε την ειδοποίηση της FIFA. Πριν την παρέμβαση της FIFA δεν υπήρχε καμιά επικοινωνία. Είναι κρίμα για μια ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός να μην παίρνει άδεια για χρέος 6 εκατ.

Πραγματικά αναρωτιέμαι που πήγαν τα χρήματα από τις χειμερινές μεταγραφές; Που είναι τα λεφτά από τα λεφτά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα; Γιατί δεν προσέχουν την ίδια τους την ομάδα;

Κανείς δεν θέλει να κάνει κακό στον Παναθηναϊκό. Είναι ένας κορυφαίος σύλλογος με μεγάλη ιστορία και δεν είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Αγαπώ το ποδόσφαιρο και γνωρίζω την δύσκολη κατάσταση της ομάδας και το πως αισθάνονται οι οπαδοί. Ένα πράγμα μόνο θέλω. Εντιμότητα, σεβασμό και υπευθυνότητα. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο όμως δεν μου το έδειξαν αυτό και δεν μου αρέσει».

Πλέον αγωνίζεσαι στην Μπέροε. Έχεις στο μυαλό σου ακόμη μια απόπειρα για καριέρα σε ομάδα του εξωτερικού;

«Απολαμβάνω την παρουσία μου στην Βουλγαρία. Η ομάδα το τελευταίο διάστημα έχει φέρει καλά αποτελέσματα και έχει περιθώρια βελτίωσης. Είμαι πάντα ανοικτός όμως σε προτάσεις».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα