Ο «εφιάλτης» της Ραπίντ ξαναγύρισε στο μυαλό του Ιβάν

Ο «εφιάλτης» της Ραπίντ ξαναγύρισε στο μυαλό του Ιβάν

Ο «εφιάλτης» της Ραπίντ ξαναγύρισε στο μυαλό του Ιβάν

bet365

Πόσες φορές είχε βρεθεί στην ίδια θέση ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν Σαββίδης; Τα ματς και οι τιμωρίες που «σημάδεψαν» τη μέχρι τώρα παρουσία του στον προεδρικό θώκο και τον οδήγησαν στην εισβολή στο γήπεδο.

Από ότι φαίνεται δεν ήταν μόνο η συναισθηματική φόρτιση, από το αποτέλεσμα του αγώνα με την ΑΕΚ, που ώθησε τον Ιβάν Σαββίδη στο να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Βλέποντας Κομίνη και Ποντίκη, τη μία να κατακυρώνουν και την άλλη να ακυρώνουν το γκολ του Βαρέλα, του ήρθε στο μυαλό ο «εφιάλτης» της… Ραπίντ Βιέννης!

Η Τούμπα μπορεί να ήταν πραγματική «εκκλησία» στα δύο ντέρμπι με Ολυμπακό (εξαίρεση το ρολό της ταμειακής μηχανής) και με ΑΕΚ, εκεί όπου η αντίδραση των 25.000 φιλάθλων ήταν υποδειγματική, μπορεί να ήταν κάτι που δεν περίμενε, ούτε ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά το… παρελθόν τον «έσπρωξε» στο γήπεδο.

Στα εξίμιση χρόνια της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, έχει περάσει πολλά, βαρύτατες τιμωρίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, λόγω της συμπεριφοράς του κόσμου. Κι αυτό, όπως έχει παραδεχθεί στους στενούς συνεργάτες του, ήθελε να αποφύγει, αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος, όπως λέει, που τον οδήγησε στην απόφαση να αφήσει τη σουίτα του και να βρεθεί στο τερέν του γηπέδου της Τούμπας. Ήθελε να προστατεύσει την ομάδα, από μια πιθανή εισβολή, έστω κι αν το αποτέλεσμα (από τη δική του εισβολή και κυρίως την εμφάνιση του όπλου) το αντίθετο, αφού ο αγώνας δεν συνεχίστηκε και δεν ολοκληρώθηκε (με την αρνητική θέση της ΑΕΚ να επιστρέψει στο γήπεδο), ενώ και ο ίδιος είδε να ασκείται δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και προανακριτική εξέταση.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ψάξαμε και βρήκαμε όλες τις βαριές «καμπάνες», που έχει ακούσει ο Ιβάν Σαββίδης ως ιδιοκτήτης του «Δικεφάλου».

2012: Ραπίντ Βιέννης

Με το… καλημέρα στον ΠΑΟΚ και τον ίδιο να απουσιάζει από την Τούμπα, τα επεισόδια εντός του αγωνιστικού χώρου πριν από τον πρώτο αγώνα για τα play off του Europa League, με αντίπαλο την Ραπίντ Βιέννης, οδηγούν την πειθαρχική επιτροπή της UEFA να επιβάλλει στο «Δικέφαλο» μονοετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τριετή αναστολή, τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.

2013: Σάλκε

Νέα τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για τον ΠΑΟΚ από την UEFA, εξαιτίας της υπεράριθμης παρουσίας θεατών στο παιγνίδι με τη Σάλκε για τα playoff του Champions League

2014: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Ο επεισοδιακός ημιτελικός με τον Ολυμπιακό τον Απρίλιο του 2014, οδήγησε σε νέα τιμωρία από την ΕΠΟ, για όλα όσα είχαν συμβεί στην πυρακτωμένη Τούμπα, επιβάλλοντας στον ΠΑΟΚ ποινή δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, 50.000 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση τριών βαθμών από τη βαθμολογία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα, που είχε μεταφραστεί σε αφαίρεση 15 βαθμών από το έξτρα πρωτάθλημα.

Από τα επεισόδια στον αγώνα των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας προέκυψε νέα τιμωρία με 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων και ποινή 65.500.

2015: Ντόρτμουντ

Λίγο πριν φύγει το 2015 είχαμε, μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΟΚ - Μπορούσια εισβολή των οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο και υπήρχε κίνδυνος μεγάλης τιμωρίας από την UEFA, καθώς ο «Δικέφαλος» ήταν υπότροπος. Τελικά μετά και την παρέμβαση του τότε υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, τη γλίτωσε με πρόστιμο 110.000 ευρώ.

2016: Πάλι ο Ολυμπιακός

Τα επεισόδια και η διακοπή του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό οδηγεί και πάλι τον ΠΑΟΚ στο εδώλιο Η Πειθαρχική της ΕΠΟ τον τιμώρησε με αφαίρεση 3 βαθμών, 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 112.000 ευρώ. Η μη εμφάνιση στον δεύτερο ημιτελικό ισοδυναμούσε για την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ με αφαίρεση τριών βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

Η σεζόν 2016-17 ξεκίνησε με κλειστή τη Θύρα 4, λόγω τιμωρίας στους τρεις πρώτους εντός έδρας αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

2017: Τελικός στο Βόλο

Αρχικά ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε από την ΟΥΕΦΑ, για ένα πανό με σαφές πολιτικό περιεχόμενο στον αγώνα με τη Σάλκε και έδωσε τον πρώτο αγώνα της επόμενης σεζόν (με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ) με το πέταλο των οπαδών του κλειστό. Και πάμε στον επεισοδιακό τελικό του Βόλου, όπου η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε πρωτόδικα την αφαίρεση 6 βαθμών από τα πλέι οφ και την τιμωρία της έδρας του για 7 αγωνιστικές (συν πρόστιμο 282.500 ευρώ),

Σχεδόν σε όλο τον πρώτο γύρο, οι «ασπρόμαυροι» αγωνίστηκαν χωρίς τον κόσμο τους κάτι που δεν κόστισε τόσο σε αγωνιστικό (η ομάδα έκανε το απόλυτο) όσο σε οικονομικό επίπεδο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα