Καϋμενάκης: «Δεν μας έχει λυπηθεί κανείς, δεν λυπόμαστε κανέναν»

Gazzetta team
Καϋμενάκης: «Δεν μας έχει λυπηθεί κανείς, δεν λυπόμαστε κανέναν»

bet365

Ο τελικός στον οποίο έπρεπε να μπουν με... άρματα, η σύγκριση Ferrari με γάιδαρο κι όλοι αυτοί που πηγαίνουν στην Τρίπολη και πρέπει να βγάλουν τα συκώτια τους για να νικήσουν τον Αστέρα. Ο Γιάννης Καϋμενάκης σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, τα είπε... όλα!

Ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα, Γιάννης Καϋμενάκης, παραχώρησε συνέντευξη ποικίλης ύλης στην οποία αναφέρθηκε στον απολύτως αυτάρκη ομάδα του, στον ενδεχόμενο Grexit, τι αλλαγές που θα ήθελε στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και τη διακοπή που δεν είναι λύση.

Τί είπε επίσης για το... παραμάγαζο του Ολυμπιακού, όπως πολλοί έχουν κατηγορήσει τον Αστέρα αλλά και για τον τελικό Κυπέλλου του 2013 στον οποίο έπρεπε να μπουν με... άρματα και όχι με όπλο.

Η συνέντευξή του στον Arcadia 93.8:

Για τη συνάντηση με τον Υφυπουργό που εκπροσώπησε τον ΑΣΤΕΡΑ:

"Έξι ομάδες πήγαμε στο υπουργείο και είχαμε μια συζήτηση που διήρκησε δύο ώρες. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η βία στα ελληνικά γήπεδα. Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ και ο Υφυπουργός αθλητισμού πρότειναν αυστηροποίηση των ποινών. Αν κάποια ομάδα κάνει δύο φορές επεισόδια θα υποβιβάζεται. Αυτός είναι ο στόχος και είναι ευπρόσδεκτος. Το θέμα όμως δεν είναι ότι δεν έχουμε αυστηρές ποινές και πειθαρχικό κώδικα. Έχουμε ποινές και ιδιαίτερα αυστηρές. Το θέμα είναι αυτές οι ποινές να ισχύουν για όλους και να εφαρμόζονται. Τις περισσότερες φορές δεν γίνεται αυτό και αν γίνεται σε δεύτερο βαθμό αναιρούνται οι ποινές, όπως έγινε πριν από μια εβδομάδα, στις 3 τα ξημερώματα".

Για το Grexit:

"Η απειλή του Grexit είναι κάτι πολύ σοβαρό και θεωρώ ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο για τις ελληνικές ομάδες. Όποιος δημιουργεί προβλήματα στα γήπεδα θα πρέπει να τιμωρείται και γιατί όχι με τις αυστηρότερες των ποινών. Δεν μπορεί να πληρώνουν όλοι για όσα κάνουν λίγοι ή ένας... Το έθιξα προσωπικά το ζήτημα αυτό στον Υφυπουργό. Είναι εύκολο να τιμωρείς τους μικρούς, αλλά γιατί δεν αγγίζουν τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό... Απλά οι πρόεδροι αυτών των ομάδων έχουν τεράστια δύναμη και αυτό μπορεί να ρίξει κυβερνήσεις κάτι το οποίο δεν θέλει καμία κυβέρνηση. Τι έχουμε δει ως τώρα; Να "χαϊδεύουν" τους μεγάλους. Αυτό νομίζω θα γίνει και τώρα, οι ποινές δεν θα είναι αυτές που πρέπει. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι το Grexit και η UEFA είναι ο "μπαμπούλας" για να καταλαγιάσει η στάχτη και να συνεχιστεί να συμβαίνει ακριβώς ότι συμβαίνει πάντα".

Για το πόσο μπορεί να κοστίσουν στους "μικρούς" οι αποφάσεις τιμωρίας της έδρας:

"Ο ΑΣΤΕΡΑΣ πλήρωσε πολύ ακριβά τις αποφάσεις που ήθελαν κεκλεισμένων των θυρών αγώνες. Στον αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ έμειναν απούλητα 5000 εισιτήρια που σημαίνει ότι χάσαμε 100 χιλιάδες ευρώ και το κράτος χρήματα από φόρους. Δεν ίδρωσε κανενός το αυτί. Όταν ρωτήσαμε ποιος θα μας επιστρέψει τα χρήματα αυτά η απάντηση που πήραμε ήταν ένα χαμόγελο, μια αδιαφορία. Δεν τους ενδιαφέρουν οι μικρές ομάδες, εμείς είμαστε απλά για να συμπληρώνουμε τον βαθμολογικό πίνακα".

Ποια θα ήταν η δική του στάση σε περιστατικό αδικίας;

"Έχουμε δώσει τέτοιες εξετάσεις εμείς στον τελικό του Κυπέλλου. Έπρεπε να μπούμε με άρματα μάχης κι όχι με όπλο. Δεν το κάναμε όμως. Διαμαρτυρηθήκαμε στον Πρωθυπουργό. Είχαμε έπειτα και τον απίστευτο κύριο Σπάθα στην Τρίπολη, ο οποίος μας ειρωνευόταν και στο τέλος του αγώνα, αλλά δεν αντιδράσαμε".

Η πρόταση του Αστέρα για να καλυτερεύσουν τα πράγματα:

"Νόμοι και πολύ αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο υπάρχουν. Ας τα τηρήσουν. Για τα τελευταία προβλέπεται μέχρι και ποινές υποβιβασμού. Αν θέλουν να τα κάνουν πιο αυστηρά είμαστε μαζί τους. Βέβαια δεν μπορεί να γίνει τώρα, αλλά από του χρόνου ας το κάνουν".

Είναι λύση η διακοπή;

"Είναι λάθος που διεκόπη το πρωτάθλημα. Δεν έπρεπε να συμβεί. Αν γίνει ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα θα σταματήσουν αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στους δρόμους; Αν βγάλει ελαττωματικό γάλα μια εταιρεία, θα τις κλείσουν όλες; Να τιμωρηθεί αυτός που έκανε ότι έκανε και πάμε παρακάτω. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Όσα ακούμε, τα ακούμε απλά για να για να τα ακούσουμε".

Είναι ο Αστέρας μοναχικός καβαλάρης που πορεύεται μόνος;

"Είναι καλό αυτό που ακούγεται για την ομάδα μας, αλλά είναι μόνο λόγια του αέρα και όχι της ουσίας. Αν ήταν λόγια ουσίας θα γίνονταν όσα έπρεπε ώστε να βοηθηθεί η δικιά μας ομάδας και όλες οι μικρότερες. Με όσα βλέπουμε θα δούμε την Α' Εθνική να έχει την κατάντια της Β' . Μην ξεχνάτε ότι τα έσοδα της Super League είναι πολύ λίγα. Τα έσοδα από τηλεοπτικά, Ευρώπη δεν ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια. Από εκεί και πέρα ποιος βάζει τα υπόλοιπα. Οι κακούργοι εμείς που διοικούμε τις ομάδες. Όσο βαδίζουμε έτσι δεν θα μείνει καθόλου ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα "εγώ" των μεγάλων συμβάλουν αρνητικά σε αυτό. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βεβαίως πρέπει να έρθουν περισσότερα χρήματα στο ποδόσφαιρο και περισσότερες χορηγίες. Όταν όμως όλοι το κατηγορούμε δεν θα γίνει τίποτα. Βεβαίως να αυστηροποιηθούν οι ποινές. Όταν τα λεφτά από το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι 50 εκατομμύρια δεν μπορεί να γίνει κάτι. Και ακούμε από δημοσιογράφους ότι "έβλεπα Αστέρας - Λιβαδειά και πόνεσαν τα μάτια μου και είδα Μπαρτσελόνα - Ρεάλ και ευχαριστήθηκα ποδόσφαιρο". Συγκρίνετε Ferrari με γάιδαρο, δημιουργείτε εντυπώσεις και είναι λάθος".

Για το πως βλέπουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό που ζει αρκετές μέρες:

"Με μελανά λόγια σχολιάζονται όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα στο εξωτερικό. Δεν είναι δυνατόν να διακόπτονται κάθε σεζόν τόσα παιχνίδια. Δεν είναι δυνατόν να διαιτητές να τρώνε ξύλο. Μόνο νεκρούς δεν έχουμε δεν ακόμα. Στην Τρίπολη βοηθάμε την αστυνομία. Κάποιες φορές μπήκαν στο γήπεδο φίλαθλοι χωρίς εισιτήρια για να μην γίνουν επεισόδια στην πόλη και αυτό το επέβαλε η αστυνομία. Εμείς το δεχτήκαμε κάποιοι άλλοι όχι. Όλα αυτά δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και το υποβαθμίζουν σε όλα τα επίπεδα. Εμείς έχουμε αποβάλει φιλάθλους όταν κάνουν επεισόδια".

Όλο αυτό που έχει πιστωθεί ο Αστέρας ως αξιοπιστία θεωρείτε ότι είναι μια επιβράβευση;

"Πολλοί μας έχουν κατηγορήσει ότι είμαστε παραμάγαζο του Ολυμπιακού για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Νομίζω ότι είμαστε η επαρχιακή ομάδα που έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα απέναντι στον ΟΣΦΠ. Έλεγαν φέτος ότι παίζαμε για τον ΠΑΟΚ. Με τον ΠΑΟΚ έχουμε παίξει 30 παιχνίδια κι έχουμε κερδίσει τα 20. Εμείς παίζουμε για εμάς. Ας το καταλάβουν επιτέλους. Δεν μας νοιάζει ποιος είναι ο αντίπαλος. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν μας χρωστάει κανείς. Δεν μας έχει λυπηθεί κανείς, δεν λυπόμαστε κανέναν. Ο Αστέρας είναι μόνος του. Δεν υπολογίζουμε κανέναν παρά μόνο εμάς. Πρέπει να βγάλουν τα συκώτια τους όσοι έρχονται στην Τρίπολη για να μας κερδίσουν".

Τι θα ήθελε να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αν είναι εφικτό, και αν οι κινήσεις που έχει κάνει ο Αστέρας είναι αρκετές ή αν μπορεί να κάνει κι άλλα ή αν δεν παίρνει να κάνει κάτι ακόμα;

"Για να φτιάξει το ποδόσφαιρο, όπως και το κράτος πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι. Αυτή την στιγμή δεν τηρούνται οι νόμοι, δεν τηρείται ο πειθαρχικός κώδικας και γι' αυτό συμβαίνουν όσα βλέπουμε. Βλέπουμε ομάδες που δεν παίρνουν άδειες, και "μισοάδειες", ομάδες που δεν έχουν άδειες για τα γήπεδα τους. Για παράδειγμα, το 50% των γηπέδων είναι χωρίς άδεια. Υπάρχουν γήπεδα για παράδειγμα που κάθε έξι μήνες ο υφυπουργός δίνει άδεια παρανόμως για άλλους 6 μήνες. Αν σκοτωθεί κάποιος δεν υπάρχει άδεια. Αν λοιπόν η πολιτεία δεν τηρεί τους νόμους, ανομία θα υπάρχει και στο ποδόσφαιρο. Εμάς με τον κύριο Μπάκο όταν ήρθαμε, μας ζήτησαν 7 ισολογισμούς των εταιριών μας στο εξωτερικό και μας ρωτούσαν 3 ώρες για να μας δώσουν άδεια. Πρόπερσι μας έστειλαν τον Παπαθανασάκη, ο οποίος περηφανευόταν ότι δεν τους δίνω τίποτα, δεν έχω χαρτιά τίποτα και μου έδωσαν άδεια. Όταν δεν τηρούνται οι νόμοι δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Το ποδόσφαιρο δεν πληρώνεται από εκεί που πρέπει να πληρωθεί, και αυτό λέγεται στοίχημα. Οι ομάδες μας είναι στο στοίχημα και μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε πόρνες. Εμείς πληρώνουμε τις ομάδες μας και αυτοί μας εκμεταλλεύονται. Έχουν όμως όλες τις ομάδες στο κουπόνι τους. Να με βγάλουν λοιπόν. Πριν από κάποια χρόνια το ποδόσφαιρο έπαιρνε το 10% του ΟΠΑΠ, δεν μπορεί σήμερα να παίρνει το 0% του στοιχήματος. Πως θα φτιάξει το ποδόσφαιρο χωρίς χρήματα; Στην Τουρκία παίρνουν τρελά λεφτά, στην υπόλοιπη Ευρώπη το ίδιο. Στην Ελλάδα μηδέν. Να σου δίνουν 200.000 ευρώ από τα οποία τα μισά τα παίρνει η εφορία. Ούτε τα ρούχα της ομάδας δεν καλύπτουν αυτά τα λεφτά την στιγμή που ο τζίρος στην Ελλάδα είναι 4,5 δις". Έχουμε γίνει οι πόρνες του στοιχήματος. Εμείς δίνουμε το ποδόσφαιρο και μας εκμεταλλεύονται. Πως θα φτιάξει το ποδόσφαιρο χωρίς έσοδα;”

Αν τελικά μιλάς την πληρώνεις;

"Όταν έρχεται η περιφέρεια δεν μας δίνει άδεια για το δημοτικό γήπεδο αν δεν είναι τέλειο τη στιγμή που το 60% των ομάδων δεν έχουν άδεια για την έδρα τους. Είμαστε καθόλα νόμιμοι για να μην χαλάσουμε το όνομα μας. Όταν ο Παναθηναϊκός έχει 40 προσφυγές εμείς δεν χρωστάμε πουθενά. Κι όμως συμμετέχουμε σ' ένα πρωτάθλημα μαζί. Εμείς δηλαδή έχουμε βάλει κάποια χρήματα και ο άλλος μας ανταγωνίζεται παρανόμως. Τι θα πει λίγο άδεια; Πριν μερικά χρόνια παλεύαμε να μείνουμε στην κατηγορία με τον Ηρακλή που είχε πλαστογραφίες. Ο Αστέρας δεν έχει μπει ποτέ στο άρθρο 44. Αλλες ομάδες έχουν χρεοκοπήσει 3 και 4 φορές. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ανομία. Εμείς δεν έχουμε επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Θέλουμε μια ομάδα καθαρή, να είμαστε σωστοί με όλους, τυπικοί και να έχουν δουλειά οι 100 οικογένειες που εργάζονται στην ομάδα"!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα