Το μεγάλο λάθος του Κομίνη στην Τούμπα ήταν άλλο!

Το μεγάλο λάθος του Κομίνη στην Τούμπα ήταν άλλο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta τι πολύ απλό θα έπρεπε να είχε κάνει ο Κομίνης στην Τούμπα, για να είχε αποφευχθεί όλο αυτό το απίστευτο αλαλούμ…

Γνώμη μου: το μεγάλο λάθος του Κομίνη στην Τούμπα δεν ήταν η στάση του στο γκολ του ΠΑΟΚ! Εκεί μπορεί να έχει τη δικαιολογία ότι τον επηρέασε ο επόπτης Ποντίκης, που κι αυτός πρώτα πήγε στη σέντρα και μετά θυμήθηκε ότι υπήρχε οφσάϊντ (παρεμπιπτόντως, για εμένα ήταν κανονικότατο το γκολ του Βαρέλα)...

Ασφαλώς και ήταν τραγικό το σκηνικό με τον διαιτητή να μην μπορεί να μείνει μόνος του για μισό λεπτό με τον επόπτη και να αποφασίσει άμεσα. Τραγικό να τους βλέπεις όλους εκεί, ένα κουβάρι, για τόσα λεπτά. Αλλά ας του δώσουμε κι εκεί τη δικαιολογία ότι οι παίκτες, ένθεν κι ένθεν, δεν ήταν συνεργάσιμοι. Γιατί ορμούσαν τρεις και τέσσερις από κάθε ομάδα, προκειμένου να επηρεάσουν τον ρέφερι και τον βοηθό του.

Ωστόσο, το χειρότερο όλων ήταν το σκηνικό στα αποδυτήρια. Εκεί όπου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Κομίνης στην κάθε ομάδα έλεγε και διαφορετικό αποτέλεσμα! Πήγαιναν οι του ΠΑΟΚ και τους έλεγε 0-0. Φώναζαν οι του ΠΑΟΚ και τους έλεγε 1-0. Μετά έμπαιναν οι της ΑΕΚ και τους έλεγε 1-0. Φώναζαν τότε οι της ΑΕΚ και τους έλεγε 0-0! Έτσι, επαναλαμβάνω σύμφωνα με πηγές κι από τις δύο πλευρές, άλλαξε πέντε φορές αποτέλεσμα, από το 0-0 στο 1-0 κι από το 1-0 στο 0-0, ώσπου τελικά κατέληξε στο 1-0!

Εκεί λοιπόν κάνει το μεγάλο λάθος ο Κομίνης. Και δείχνει ότι ναι μεν δεν έχει κακές προθέσεις, αλλά κι ότι δεν έχει στόφα. Ποιο είναι το λάθος; Ότι κάθεται και «παζαρεύει» το αποτέλεσμα και με τους μεν και με τους δε. Και το κάνει στα αποδυτήρια. Με συνέπεια να γράψει στο τέλος ένα φύλλο αγώνα με ασάφεια, αφού δείχνει να είναι υπέρ της ΑΕΚ, ωστόσο γράφει κιόλας ότι η ΑΕΚ δεν ήθελε να παίξει!

Τι κάνει ο ξύπνιος διαιτητής; Στέλνει τον 4ο (Στυλιάρα) στον αγωνιστικό χώρο για να δει αν είναι «καθαρός»-όπως κι όντως το έκανε ο Κομίνης. Από την στιγμή που δεν υπήρχε κανείς στον αγωνιστικό χώρο, όπως και όντως δεν υπήρχε κανείς, έβγαινε ο ίδιος και καλούσε τις δύο ομάδες στο τερέν. Τους έλεγε, «μέσα σε τέσσερα λεπτά είστε έξω και το συνεχίζουμε, έχει ακόμη πέντε λεπτά». Και αφού έβγαιναν οι ομάδες, ΤΟΤΕ τους ανακοίνωνε με ποιο σκορ συνεχίζουν: 1-0 η, 0-0, όποιο αυτός αποφάσιζε για αποτέλεσμα.

Έτσι, καμία ομάδα, ούτε η ΑΕΚ αν ήταν το αποτέλεσμα 1-0, ούτε ο ΠΑΟΚ, αν το αποτέλεσμα ήταν 0-0, θα μπορούσε να φύγει, να αποχωρήσει από το παιχνίδι. Γιατί πολύ απλά, ο αγώνας θα κατακυρώνονταν εις βάρος της, θα μηδενίζονταν και θα έτρωγε και -10 βαθμούς. Χωρίς μα μου και λοιπά και λοιπά. Θα ήταν όλα ξεκάθαρα.

Τι δουλειά έχει ο Κομίνης να αποφασίζει για το γκολ μέσα στα αποδυτήρια και δη επί δύο ώρες; Εγώ καταλαβαίνω ότι ήθελε να μπει μέσα για να το δει στο βίντεο, από το κινητό του και να πάρει τη σωστή απόφαση. Κανονικά δεν μπορεί να γίνεται αυτό, αλλά τέλος πάντων το έκανε, λόγω και της εισβολής του Σαββίδη.

Βλέπεις λοιπόν τη φάση και στο βίντεο. Παίρνεις την απόφαση που θεωρείς ορθή και επιστρέφεις στον αγωνιστικό χώρο, αφού δεν υπάρχουν ούτε Σαββίδης, ούτε οπαδοί. Και λες ΕΚΕΙ την απόφαση σου: 0-0 η, 1-0. Και συνεχίζεται και τελειώνει το ματς κανονικά. Και δεν γίνεται όλο αυτό το μπάχαλο που ζούμε σήμερα…

Αντί να το κάνει αυτό ο Κομίνης, για τον οποίο σημειωτέον όλη η πιάτσα λέει ότι είναι τίμιο παιδί κι όχι κανένα λαμόγιο, καθόταν δύο ώρες και μιλούσε και με τους μεν και με τους δε, με συνέπεια να γίνουν όλα κουλουβάχατα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.