Οριστική διακοπή στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Οριστική διακοπή στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

bet365

Οριστική διακοπή στην Τούμπα και η συνέχεια... στα δικαστήρια! Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από τον ΠΑΟΚ, ο διαιτητής Κομίνης έκλεισε το Φ.Α μετρώντας το γκολ και γράφοντας ότι η Ένωση δεν βγήκε να συνεχίσει! «Με πιστόλια δεν βγαίνουμε να παίξουμε», η τοποθέτηση της ΑΕΚ, που τονίζει ότι η διακοπή έγινε λόγω εισβολής Σαββίδη και μπράβων! Το φύλλο αγώνα θα κρίνει τα υπόλοιπα!

Στο... αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πλήττουμε ποτέ! Το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός πριν από 2 εβδομάδες δεν άρχισε ποτέ! Το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ δεν τελείωσε ποτέ! Για άλλη μια φορά ένα ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος, αυτό που εν πολλοίς θα έκρινε και τον πρωταθλητή για το 2018 δεν θα κριθεί στον αγωνιστικό χώρο αλλά σε δικαστικές αίθουσες.

Από την Δευτέρα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μπούμε ξανά σε μια... μακρά περίοδο έντασης, «χαρτοπόλεμου», δηλώσεων που είναι προφανές ότι θα πληγώσει ακόμη περισσότερο το άθλημα που για άλλη μια χρονιά έχει ταλαιπωρηθεί. Η οριστική διακοπή του αγώνα από τον Κομίνη αποφασίστηκε στις 11.30 το βράδυ, ακριβώς δύο ώρες από την στιγμή που το παιχνίδι διακόπηκε και οι ομάδες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια. Ήταν το 89' του αγώνα όταν από κόρνερ του Μπίσεσβαρ ο Βαρέλα σκόραρε με κεφαλιά και το γήπεδο... πήρε φωτιά. Την ώρα που οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγύριζαν ο 2ος βοηθός Ποντίκης κάλεσε τον Κομίνη και του υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Μαουρίτσιο θεωρώντας ότι επηρεάζει την φάση (μια εξαιρετικά δύσκολη φάση με τον κανονικά να έχει... ασάφειες).

Ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ και από εκεί και πέρα ξεκίνησε ο χαμός. Οι παίκτες των γηπεδούχων έπεσαν πάνω του ενώ... ντου στο γήπεδο έκανε και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος μάλιστα προκάλεσε εντύπωσε με το όπλο που είχε στη μέση του. Το αφεντικό του ΠΑΟΚ κάλεσε τους παίκτες του να αποχωρήσουν από το γήπεδο, με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να κάνει αρχηγική παρέμβαση και να ζητάει από τον ιδιοκτήτη να τους αφήσει να παίξουν. Τελικά έγιναν τόσα πολλά που δεν έπαιξαν ποτέ, με την Ένωση να ξεκαθαρίζει πως «δεν παίζουμε μπάλα με όπλα».

Σύμφωνα με τους γηπεδούχους, ο διαιτητής έκλεισε το φύλλο αγώνα μετρώντας το γκολ και γράφοντας πως η ΑΕΚ δεν βγήκε να παίξει. Η ενημέρωση της Ένωσης αναφέρει πως η διακοπή έγινε λόγω βίαιης εισβολής Σαββίδη και μπράβων. Οι «κιτρινόμαυροι» τονίζουν ότι ο διαιτητής τους ενημέρωσε πως το γκολ θα μετρήσει και του απάντησαν ότι με την παρέλευση τόσο μεγάλου χρόνου και με αυτές τις συνθήκες τρομοκρατίας, δεν θα βγει να παίξει. Τα υπόλοιπα στα... δικαστήρια, καθώς η ΑΕΚ επικαλείται συγκεκριμένες συνθήκες, κάτω από τις οποίες δεν γινόταν να διακινδυνεύσει την ασφάλεια των παικτών!

Υπήρχε και αγώνας....

Το ντέρμπι της Τούμπας έφτανε στο τέλος του. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα κόρνερ, το εκτέλεσε ο Μπίσεσβαρ, ο Βαρέλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός Ποντίκης αποφάσισε σε μια τρομερά δύσκολη φάση πως ο Μαουρίσιο, που ήταν σε θέση οφσάιντ, επηρέαζε τη φάση. Ο μέσος του ΠΑΟΚ κάνει κίνηση προς τη μπάλα, αλλά δεν φαίνεται να επηρεάζει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα. Ο Κομίνης ακύρωσε το γκολ, το οποίο στη συνέχεια αποφάσισε να μετρήσει και ο τίτλος παραμένει μια ανοικτή υπόθεση.

ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ!

H παρουσία του Δημήτρη Λημνιού στο αρχικό σχήμα του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στην ΑΕΚ, θεωρητικά, ήταν η μοναδική έκπληξη του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός επιλέχθηκε αντί του Ρόμπερτ Μακ για το αρχικό σχήμα με το οποίο ξεκίνησε ο «Δικέφαλος του Βορρά» το αποψινό ντέρμπι.

Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε ένα βασικό δίλημμα, με δεδομένο ότι ο Χοσέ Κάνιας ήταν η πρώτη του επιλογή για να αποτελέσει το καθαρό «εξάρι» στη μεσαία γραμμή, αυτό που θα αφορά το ρόλο του Αντρέ Βιεϊρίνια στο ξεκίνημα του αγώνα. Αυτό που αποφασίστηκε είναι να παραμείνει ο αρχηγός του ΠΑΟΚ στο αριστερό άκρο, με τον Δημήτρη Λημνιό να είναι στο δεξιό άκρο της επίθεσης και τον Τζάλμα Κάμπος μπροστά από το Βιεϊρίνια στα αριστερά.

Κατά τα άλλα, η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ αποτελούταν από τους: Πασχαλάκη, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (στην άμυνα), ο Μαουρίσιο σε ρόλο «οχταριού», στο δεξιό άκρο της επίθεσης ήταν ο Κάμπος, ο Πέλκας σε έναν επιτελικό ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε το 4-2-3-1 για την ΑΕΚ, με τον Μπάρκα στο τέρμα και τον Χουλτ στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ άφησε εκτός 11άδας τον Χριστοδουλόπουλο επιλέγοντας τον Γκάλο πιο μπροστά, σε ρόλο εξτρέμ. Οι έντκα της ΑΕΚ που άρχισαν το ντέρμπι κορυφής ήταν οι: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Γκάλο, Λιβάια, Μπακασέτας, Αραούχο.

ΠΑΘΟΣ, ΕΝΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ!

Οι 22 ποδοσφαιριστές μπήκαν αποφασισμένοι και παθιασμένοι από το πρώτο λεπτό. Ένα ντέρμπι με όλη της σημασίας της λέξης, με την ΑΕΚ να φτάνει πρώτη κοντά στο γκολ (14’), με τη μεγάλη ευκαιρία του Αραούχο, που κέρδισε τον Κρέσπο και με γυριστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής να στέλνει την μπάλα πάνω από το δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη.

Η Ενωση με ανεβασμένες όλες τις γραμμές και πρεσάροντας ψηλά δημιουργούσε προβλήματα στον ΠΑΟΚ, που σε συνδυασμό με τα πολλά φάουλ, οι παίκτες του δεν μπορούσαν να ελέγξουν το ρυθμό. Μετά το πρώτο μισάωρο του ντέρμπι, από το γύρισμα του Βιεϊρίνια, ο Λημνιός απείλησε μ’ ένα (άστοχο) σουτ την εστία του Μπάρκα, ενώ δύο λεπτά μετά το ευθύβολο σουτ του Κάνιας κόντραρε στον πεσμένο Λαμπρόπουλου για να καταλήξει η μπάλα κόρνερ.

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να φτάνει πολύ κοντά στο 1-0, όταν ο Κάμπος μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, έκανε το πλασέ, αλλά ο Λαμπρόπουλος κατόρθωσε με υπερένταση να βάλει την κόντρα και η μπάλα να καταλήξει κόρνερ. Ο Λουτσέσκου άλλαξε τον Λημνιό με τον Μακ, σε μια προσπάθεια να πάρει πράγματα από τα άκρα, με τον Χιμένεθ να απαντά και να ρίχνει στη μάχη τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Λιβάγια.

Στο 62’ ο Πρίγιοβιτς απείλησε με σουτ, ο Μπακασέτας απάντησε στο επόμενο λεπτό, με τον Σέρβο φορ του ΠΑΟΚ να φτάνει ξανά σε θέση βολής, αλλά να αστοχεί και τον Μπίσεσβαρ να παίρνει τη θέση του Πέλκα, είκοσι σχεδόν λεπτά πριν από το τέλος του ντέρμπι, την ώρα που ο Μπακασέτας εκ νέου με δυνατό σουτ άγγιξε το γκολ!

Η ΑΕΚ στο 83’ έχασε τον… Χιμένεθ που αποβλήθηκε από τον Κομίνη για διαμαρτυρία του Σεβιγιάνου μετά από την υπόδειξη ενός φάουλ υπέρ του ΠΑΟΚ, για να φτάσουμε στη φάση του 90ου λεπτού, όπου ο Βαρέλα μετά το κόρνερ του Μπίσεσβαρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα, αλλά τον Κομίνη, αφού πρώτα έδειξε σέντρα, να ακυρώνει το γκολ με υπόδειξη του δεύτερου βοηθού Ποντίκη, ο οποίος θεώρησε ότι ο εκτεθειμένος Μαουρίσιο, επηρεάζει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Ο βοηθός πήρε πάνω του μια πολύ δύσκολη φάση και θεώρησε ότι ο Μαουρίσιο (που ήταν σε θέση οφσάιντ) επηρεάζει, στερώντας από τον ΠΑΟΚ ένα γκολ που ίσως θα του έδινε το πρωτάθλημα.

MVP: Ο Φερνάντο Βαρέλα εκτός από πρωταγωνιστής στην επίμαχη φάση του 90ου λεπτού ήταν με διαφορά ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ.

Στο ύψος του: Ο Λαμπρόπουλος ήταν εκεί στο σουτ του Κάνιας. Ηταν εκεί και στο σουτ του Κάμπος, σώζοντας την ΑΕΚ δύο φορές.

Ο αδύναμος κρίκος: O Δημήτρης Λημνιός από τον ΠΑΟΚ ήταν ο αδύναμος κρίκος, χωρίς πολλές επιτυχημένες προσπάθειες και γρήγορα στο ξεκίνημα του β’ μέρους αντικαταστάθηκε από τον Μακ.

Η γκάφα: Το τάκλιν του Βράνιες στον Μπακάκη την ώρα που ο Κάμπος έμπαινε στην περιοχή της ΑΕΚ, με τον Λαμπρόπουλο να σώζει την εστία της Ενωσης.

Το στραγάλι: Πολλά σφυρίγματα και κάρτες από τον Κομίνη, που ήθελε από την αρχή να κρατήσει το ματς, αλλά από πολύ νωρίς δημιουργήθηκε ο κίνδυνος να «διπλώσουν» οι κάρτες. Στον πειθαρχικό έλεγχο, πάντως, δεν του ξέφυγε κάτι. Μόλις στο 4ο λεπτό έδειξε σωστά κίτρινη στον Μάτος, παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι της ΑΕΚ από τον πάγκο διαμαρτυρήθηκαν για κόκκινη, που σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε στη συγκεκριμένη φάση. Ακολούθησε στο 9’ το σκληρό μαρκάρισμα του Μπακασέτα πάνω στον Βραζιλιάνο αμυντικό του ΠΑΟΚ, που στη συνέχεια τον πάτησε στο στήθος, με τον διαιτητή να μη δείχνει κίτρινη (δεύτερη) θεωρώντας ότι ο Μάτος δεν είχε πρόθεση. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχε δείξει πέντε κίτρινες και τελείωσε το ντέρμπι με εννιά συνολικά κίτρινες κάρτες.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Τεράστια νευρικότητα και άγχος στις κινήσεις σχεδόν όλων των παικτών διαμόρφωσε την εικόνα του ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκεια του, καθώς η σημασία του φαινόταν σε όλες τις κινήσεις των παικτών. Οι δύο ομάδες έβγαιναν στην επίθεση επιφυλακτικά θέλοντας πρώτα να μη κάνουν λάθος και μετά να δημιουργήσουν.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (78’ Σάχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός (56’ Μακ), Πέλκας (74’ Μπίσεσβαρ), Κάμπος, Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Χουλτ, Κονέ, Μπακασέτας, Σιμόες, Γκάλο (82’ Μασούντ), Αραούχο, Λιβάγια (65’ Χριστοδουλόπουλος).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα