Τέσσερις ερωτήσεις και απαντήσεις για το project του ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό!

Νίκος Αθανασίου
Τέσσερις ερωτήσεις και απαντήσεις για το project του ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό!

bet365

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι έτοιμος να δώσει πνοή στον Παναθηναϊκό και τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και το gazzetta.gr καταγράφει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το "Athens Alive".

Η επίσημη δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου το μεσημέρι της Παρασκευής ξετύλιξε το κουβάρι του "Athens Alive", ενός τρομακτικά μεγάλου project που αφορά την αξιοποίηση της έκτασης του ΟΑΚΑ και φυσικά περιλαμβάνει και τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό που θα γυρίσει σελίδα και θα περάσει στα χέρια του DPG, διορθώνοντας μια ιστορική αδικία περίπου σαράντα χρόνια μετά!

Σκόραρε τουλάχιστον ένα γκολ ο Δώνης στον αγώνα Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης; Στη vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*!(21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το gazzetta.gr μέσα από 4 ερωτήσεις και απαντήσεις θα προσπαθήσει να σας δώσει την πλήρη εικόνα για όσα έχουν συμβεί και για όσα θα πρέπει να συμβούν για να ολοκληρωθεί αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο του Γιαννακόπουλου και των "συμπαικτών" που έχει στο πλευρό του από το εξωτερικό.

Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε τώρα;
Η όλη διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και για αυτό η πλευρά του Γιαννακόπουλου έκανε ότι μπορούσε όλο αυτό το διάστημα για να μην διαρρεύσει το θέμα.

Δεν είναι τυχαία, εξάλλου, η χθεσινή τοποθέτηση του μεγαλομετοχου της ΚΑΕ, όπου μεταξύ άλλων ζήτησε η μπάλα να παραμείνει χαμηλά. Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της εδώ και τρεις μήνες το project για τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και σε πρώτη φάση φαίνεται αρκετά θετική στην υλοποίησή του.

Στο επόμενο διάστημα θα γνωρίζουμε περισσότερα για τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Τι θα χρειαστεί για να προχωρήσει το project;
Είναι ξεκάθαρο πως μιλάμε για ένα σύνθετο έργο, ένα project που θα χρειαστεί νέα νομοθεσία, αρκετές συζητήσεις και μελέτες, πολεοδομικές αλλαγές, ένα project που πραγματικά θα αλλάξει την μορφή των βόρειων προαστίων της Αθήνας με την παρουσία του "Athens Alive".

Από την στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει καταθέσει την πρόταση του, από την στιγμή που έχει δυνατούς "συμπαίκτες" στο πλευρό του, είναι στο χέρι της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα την διαδικασία και να δείξει το ενδιαφέρον που αρμόζει σε μια τέτοια ιστορία απαλλαγμένη από πρακτικές του παρελθόντος που "κόλλησαν" έργα τεράστια όπως αυτό στο Ελληνικό.

Πότε θα αναλάβει την ΠΑΕ ο Γιαννακόπουλος;
Ένα project σαν αυτό βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της Αθήνας και δεδομένα αλλάζει προς το καλύτερο την εικόνα της Ελλάδας, δείχνοντας ότι οι επενδύσεις δεν αποτελούν... ανέκδοτο.

Τον κόσμο του Παναθηναϊκού, όμως, που τόσο έχει περάσει το τελευταίο διάστημα από τον "Νέρωνα" του Φαλήρου, αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι το πότε η ΠΑΕ θα περάσει στα χέρια του Γιαννακόπουλου.

Η απάντηση είναι απλή. Μόλις υπογραφεί η σύμβαση για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ θα αναλάβει την ΠΑΕ.

Αρκεί βέβαια να υπάρχει Παναθηναϊκός και να μην έχει υποστεί μεγαλύτερη ζημιά από όσες έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η διοίκηση Αλαφούζου, όπως για παράδειγμα να μην καταφέρει να πάρει άδεια για το επόμενο πρωτάθλημα και να υποβιβαστεί.

Ποιος είναι ο ρόλος των τριών εταιριών;
Redstone, BlueRock, AECOM. Αυτές είναι οι τρεις εταιρίες που βρίσκονται στο πλευρό του Γιαννακόπουλου. Πάμε να δούμε τι ρόλο έχει η καθεμία:

H Redstone αποτελεί τον πρωταγωνιστή της επένδυσης. Τον βασικό άξονα και χρηματοδότη του project. Είναι η εταιρία που έχει αναλάβει και υλοποιήσει διαφορα πλάνα πάνω στο κομμάτι του αθλητισμού και την ενδιαφέρει το σύνολο του Παναθηναϊκού. Όχι μόνο το ποδόσφαιρο αλλά τόσο το μπάσκετ όσο και ο Ερασιτέχνης.

AECOM: Είναι η εταιρία που έκανε την αρχική μελέτη και θα αναλάβει την υλοποίηση των κατασκευαστικών έργων, όταν με το... καλό έρθει αυτή η ώρα. Είναι πραγματικός "κολοσσός" που έχει αναλάβει την κατασκευή γήπεδων ανα τον κόσμο.

Bluerock: Η συγκεκριμένη εταιρία θα αναλάβει την διαχείριση και την λειτουργία του "Athens Alive", όταν όλα θα είναι έτοιμα για την λειτουργία αυτού του μοναδικού εγχειρήματος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα