ΑΕΛ - Κέρκυρα 0-0

Δημήτρης Ρούσσος
ΑΕΛ - Κέρκυρα 0-0

bet365

ΑΕΛ και Κέρκυρα έμειναν στο 0-0 στη Λάρισα, έχοντας αμφότερες πάρα πολλά λάθη. Κυνήγησαν το γκολ οι γηπεδούχοι μετά την αποβολή του Σπίνουλα στο 68', χωρίς ωστόσο να βρουν γκολ. Έναν βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη οι «Φαίακες».

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με 4-4-2 και τον Μπόζοβιτς να υπερασπίζεται την εστία, έχοντας μπροστά του τους Μασούρα, Ζίζιτς, Γκόλια και Γουάλας, από δεξιά προς τα αριστερά. Ο Ντέλετιτς πήρε θέση στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, ο Κρίζμαν αρισερά και ο Φατιόν με τον Μιλοσάβλιεβιτς βρέθηκαν στον άξονα, ενώ Περόνε και Ναζλίδης αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο των Θεσσαλών.

Μάλαγα – Μπαρτσελόνα με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και forzato cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μαντζουράκης επέλεξε το 4-2-3-1 για την Κέρκυρα. Ο Γιαννακόπουλος βρέθηκε στο τέρμα, ο Σπίνουλας στα δεξιά της άμυνας, ο Λέκοβιτς αριστερά και ο Γρομητσάρης με τον Ατζέτζο στο κέντρο της. Μπροστά τους ο Αρτυματάς και ο Κρητικός, ο Ζορμπάς στα δεξιά της επίθεσης, ο Επστάιν αριστερά και ο Ρόλε πίσω από τον προωθημένο Παμλίδη.

ΛΙΓΑ «ΚΑΛΑ» ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Μόλις από το 2’, όταν ο Ζίζιτς πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους κι έστειλε τη μπάλα άουτ με δυνατή κεφαλιά, οι προσδοκίες για ένα «γεμάτο» παιχνίδι ανέβηκαν, στο ηλιόλουστο αλλά μισοάδειο AEL FC Arena, αλλά φευ… Η ΑΕΛ κρατούσε περισσότερο τη μπάλα, όμως δίχως να μπορέσει να τη μεταφέρει με αξιώσεις στην περιοχή του Γιαννακόπουλου.

Ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας χρειάστηκε να επέμβει στο σουτ του Ντέλετιτς (13’) και στο φάουλ του Γουάλας (29’), δίχως να χρειαστεί να κάνει πολλή δουλειά σε όλο το πρώτο μέρος. Αντίθετα, οι συμπαίκτες του έτρεξαν πολλά χιλιόμετρα, ψάχνοντας κυρίως στις αντεπιθέσεις τον τρόπο να βρεθούν απέναντι στον Μπόζοβιτς. Ο Ρόλε έψαξε με αξιώσεις με μια βαθιά μπαλιά τον Επστάιν στο 23’, όμως ο Γερμανός δεν πρόλαβε να γυρίσει έγκαιρα τη μπάλα, πριν βγει άουτ.

Το πρώτο μέρος έληξε δίχως σπουδαίες φάσεις και μια υποτυπώδη κυριαρχία των Θεσσαλών, που όμως με τον Κριζμάν αποκομμένο από τους συμπαίκτες του στα αριστερά και τον Ναζλίδη με τον Περόνε να μη συνεργάζονται σωστά στην πλειονότητα των φάσεων, δεν απείλησαν ουσιαστικά τους Φαίακες.

ΚΑΚΟ Β’ ΜΕΡΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με κάκιστο ρυθμό, πολλά λάθη και ελάχιστες αξιόλογες ενέργειες εκατέρωθεν. Η Κέρκυρα «ξεμύτιζε» λίγο περισσότερο, προσπαθώντας να πατήσει περιοχή συχνότερα, όμως αποτέλεσμα δεν υπήρχε. Η ΑΕΛ φαινόταν να έχει χάσει το ρυθμό της και το παιχνίδι φαινόταν να παίρνει τροπή που συνέφερε την Κέρκυρα, που έχασε τη δική της μεγάλη ευκαιρία στο 65' με τον Επστάιν να αποφεύγει όμορφα τον Μασούρα, αλλά μετά την κόντρα του Ζίζιτς η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Μπόζοβιτς.

Όλα όμως άλλαξαν στο 68’, όταν ο Σπίνουλας ανέτρεψε από πίσω τον Κριζμάν αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη του Θάνου, που ενδεχομένως θα μπορούσε να του την έχει δείξει και νωρίτερα σε κάποιες περιπτώσεις. Έκτοτε, με αριθμητικό πλεονέκτημα και τον Λεοζίνιο στο γήπεδο αντί του μέτριου Ναζλίδη, οι «βυσσινί» πίεσαν έντονα.

Οι Κερκυραίοι έκαναν κάποιες καθυστερήσεις και αμύνθηκαν… υπέρ πίστεως και πατρίδος! Στο 75' ο Λεοζίνιο έκανε εξαιρετική μπαλιά στον Κριζμάν στην περιοχή, αλλά ο Κροάτης δεν στόπαρε καλά τη μπάλα και του βγήκε άουτ, ενώ στο 84' ο Μλαντένοβιτς έκανε τη σέντρα, ο Κρίζμαν έπιασε αδύναμα την κεφαλιά κεφαλιά και οι αμυντικοί της Κέρκυρας έδιωξαν.

Η «αφύπνιση» του Κροάτη δεν συνοδεύτηκε από εύστοχες ενέργειες και όσο πέρναγε η ώρα, γινόταν όλο και πιο δύσκολο να βρεθεί ανοικτός «διάδρομος» για την εστία του Γιαννακόπουλο. Έτσι, το παιχνίδι έληξε δίχως κάποια πραγματικά σπουδαία φάση και τους Φαίακες να πανηγυρίζουν την 5η εκτός έδρας ισοπαλία τους, που ήταν επιτυχία υπό τις συνθήκες που εξελίχθηκε το παιχνίδι μετά την αποβολή του Σπίνουλα.

MVP: Ζίζιτς. Εξαρχής παθιασμένος και δυναμικός, απέτρεψε τόσο τον Παμλίδη, όσο και τον Επστάιν να απειλήσουν ουσιαστικά μέσα στην περιοχή του, «καθαρίζοντας» πολλές φάσεις και απομακρύνοντας τον κίνδυνο, όποτε αυτός εμφανίστηκε. Με τις προωθήσεις του ήταν απειλητικός για την άμυνα της Κέρκυρας, έστω κι αν δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ.

Στο ύψος του: Ρόλε. Επιθετικά ήταν ό,τι πιο άρτιο είχε να επιδείξει η Κέρκυρα στον κάμπο, με καλές ενέργειες και σωστές επιλογές στις μεταβιβάσεις του στην κόντρα, ειδικά στο πρώτο μέρος. Η όποια δημιουργικότητα επέδειξε η ομάδα του Μαντζουράκη οφείλεται κατά κύριο λόγο στις ορέξεις του Ιταλού μέσου.

Αδύναμος κρίκος: Κριζμάν. «Απών» σε όλο το πρώτο μέρος, απομονωμένος στα αριστερά της μεσαίας γραμμής και δίχως να «πατάει» περιοχή, ο Κροάτης δεν βοήθησε την ΑΕΛ σε όλο το παιχνίδι. Κακό ματς από τον 29χρονο επιθετικό.

Η «γκάφα»: Η αποβολή του Σπίνουλα. Ο Έλληνας μπακ ήταν ιδιαίτερα απρόσεκτος στα μαρκαρίσματά του, «κουβαλώντας» την πρώτη κίτρινη από το α’ ημίχρονο. Όταν αποβλήθηκε στο 68’, διακινδύνευσε τις προσπάθειες της ομάδας του, αφήνοντάς την με παίκτη λιγότερο για μεγάλο μέρος του παιχνιδιού και πρέπει να αισθάνεται τυχερός που δεν κόστισε.

Το στραγάλι: Σωστή η αποβολή του Σπίνουλα, με τον Θάνο συνολικά να έχει σωστές αποφάσεις και να τηρεί τον πειθαρχικό έλεγχο με ακρίβεια. Σωστοί ως επί το πλείστον και οι βοηθοί του, που δεν έκαναν σημαντικά λάθη.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η Κέρκυρα απέφυγε άλλη μια φορά την ήττα, έφτασε στους 20 βαθμούς και συνεχίζει να «αναπνέει» κανονικά στη «μάχη» που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Από την άλλη, η ΑΕΛ έχασε σημαντική ευκαιρία να ανέβει σημαντικά βαθμολογικά, προβληματίζοντας για το γεγονός ότι δεν έκανε κάποια αξιομνημόνευτη φάση απέναντι στον αντίπαλο των 10 παικτών επί 22’.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας (53’ Ρέντζας), Φατιόν (83’ Μλαντένοβιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Περόνε, Ναζλίδης (63’ Λεοζίνιο), Κρισμάν.

Κέρκυρα (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Ατζέτζο, Λέκοβιτς, Κρητικός, Αρτυματάς, Ζορμπάς (74’ Γκράσι), Παμλίδης (87’ Μυτίδης), Σπίνουλας, Ρόλε (91’ Ινάσιο), Επστάιν, Γρομητσάρης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα