Το αόρατο χειροκρότημα στους παίκτες του Παναθηναϊκού!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Το αόρατο χειροκρότημα στους παίκτες του Παναθηναϊκού!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός κέρδισε το αόρατο χειροκρότημα όλων των φιλάθλων της χώρας, ακόμα και των οπαδών του Ολυμπιακού που δεν έχουν ευτυχώς απολέσει τα υγιή χαρακτηριστικά του φιλάθλου!

Σημειώθηκαν περισσότερα τέρματα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα Λίβερπουλ - Πόρτο; Στη vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*!(21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Για να το γράψω λαϊκά, επειδή λαϊκό σπόρ είναι το ποδόσφαιρο, την Κυριακή στο Στάδιο Καραϊσκάκης ο Παναθηναϊκός «την είπε» στον Ολυμπιακό!

«Μπορεί εσείς να έχετε τα οικονομικά σας προβλήματα λυμένα, μπορεί να μην ζείτε σαν κι εμάς με την αβεβαιότητα για το τι ξημερώνει αύριο, μπορεί το ρόστερ σας να είναι πιο ανταγωνιστικό από το δικό μας, αλλά εμείς έχουμε ένα κίνητρο να αποδείξουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα αντίπαλο να μας χρησιμοποιήσει σαν σάκο του μπόξ και πως κατανοούμε βαθύτατα το βάρος της φανέλας την οποία καλούμαστε να εκπροσωπήσουμε, όπως άλλωστε την ιστορία και το κύρος της ομάδας»!!!

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αγωνίστηκαν για 90 λεπτά για τα… άγραφα σ’ ένα επαγγελματικό συμβόλαιο! Για όλα όσα παραμένουν στις μέρες μας στην σφαίρα του ρομαντικού και έχουν να κάνουν με περασμένα , αλλά επ’ ουδενί ξεχασμένα , αγωνιστικά χρόνια και μεγαλεία. Για όλα όσα κάποτε πρέσβευαν αρχές και αξίες και αποτελούσαν σε ηθικό επίπεδο την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου.

Τότε που η φανέλα αποτελούσε το υπ’ αριθμόν ένα κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή, η υπεράσπιση της οποίας ισοδυναμούσε με το καθαρό κούτελο στην κοινωνία.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς κεντρικό αμυντικό δίδυμο, χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό αλλά με τον Δώνη επιστρατευμένο στην κορυφή της επίθεσης, ο «τελειωμένος» Παναθηναϊκός του Τζανδάρη, του Γιόχανον , του Ινσούα, ο Παναθηναϊκός που για πλάκα θα έτρωγε δυο-τρία γκολ από τον Ολυμπιακό που κυνηγά τον τίτλο, στάθηκε όπως επιβάλει το όνομα του σαν ίσιος προς ίσος απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο , δεν έχασε στο ντέρμπι, όχι μόνο δεν ταπεινώθηκε , αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις!

Οι πολλοί πρόσεξαν ότι στον Ολυμπιακό ο Γκαρθία για μια ακόμη φορά κόπηκε στις εξετάσεις , ότι ο Οτζίτζα Οφόε περπατούσε σχεδόν αδιάφορος στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και δεν ήταν η πρώτη φορά , ότι ο Μιραλάς μόνο στο όνομα θύμιζε τον παικταρά που κάποτε πέρασε από τους ερυθρόλευκους , ότι ο Ένγκλς έτρεμε σύγκορμος κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα, και πως ο Τζούρτζεβιτς χάνει τετ α τετ ακόμη και στα όνειρα του!

Εγώ αντίθετα πρόσεξα ότι στον Παναθηναϊκό υπήρχαν παίκτες παθιασμένοι και αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους όπως οφείλει να κάνει κάθε ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε ντέρμπι.

Όποιον προπονητή και παίκτη να ρωτήσεις σε όλα τα πλάτη και μήκη της υφηλίου θα σου απαντήσει ότι οι πρώτες ύλες για ένα ντέρμπι είναι το πάθος , η θέληση και το πείσμα. Ο μαυροπίνακας με τα συστήματα ακολουθεί.

Πρόσεξα επίσης ότι στον Παναθηναϊκό υπήρχε ένας παίκτης, σε ρόλο ηγέτη, όπως ο Κουρμπέλης που φώναζε , χτυπιόταν , τσίριζε, κατεύθυνε , οδηγούσε , έπεφτε πρώτος πάνω στην μπάλα, εμψύχωνε τους συμπαίκτες του , τους έβαζε στο κλίμα!

Όσο κι αν έψαξα τέτοιον παίκτη δεν βρήκα στον Ολυμπιακό! Αντίθετα βρήκα πολλούς ατσαλάκωτους και εμφιαλωμένους. Ενστικτωδώς στο μυαλό μου τότε εμφανίστηκαν τα δεδομένα. Ότι δηλαδή οι ερυθρόλευκοι τα τελευταία χρόνια έχουν αγοράσει ένα τσούρμο από Ελληνες ποδοσφαιριστές αλλά κανένας , μα κανένας δεν άξιζε να μείνει. Χώρια όλοι αυτοί που έφυγαν!

Κατάλαβα επίσης και δεν είναι η πρώτη φορά , ότι στον φετινό μετα-Τσάμπιονς Λίγκ Ολυμπιακό , έμειναν τελικά όλοι αυτοί που δεν βρήκαν να τους πουλήσουν! Οι μετεξεταστέοι!!!

Αλήθεια τι πάθος, τι θέληση, τι πείσμα και εγωισμό να βγάλουν όλοι αυτοί; Συγνώμη αλλά όλα αυτά , ότι δηλαδή η ομάδα δεν έχει κάνει προετοιμασία με τον Γκαρθία, ότι έχει «καεί» στον τομέα της φυσικής κατάστασης , τα ακούω ειλικρινά βερεσέ.

Το θέμα δεν είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε σχέδιο αλλά κυρίως ότι δεν είχε ψυχή και χαρακτήρα. Είχε όμως έτοιμη την δικαιολογία της εχθρικής διαιτησίας όσο σοβαρή και βάσιμη κι αν είναι αυτή , αλλά και ξένη με την νοοτροπία κάθε μεγάλης ομάδας! Ο Παναθηναϊκός δίδαξε στον αιώνιο αντίπαλο του την Κυριακή κάτι σημαντικό. Ότι όσο χαμηλά και αν σε ρίξουν οι συγκυρίες το να κρατήσεις ψηλά την αξιοπρέπεια του συλλόγου και της ομάδας σου, το να κρατήσεις ψηλά τον ποδοσφαιρικό σου εγωισμό εξαρτάται αποκλειστικά από σένα και μόνο.

Γι’ αυτό του το μάθημα κέρδισε το αόρατο χειροκρότημα όλων των φιλάθλων της χώρας αλλά κι αυτό των οπαδών του Ολυμπιακού που δεν έχουν ευτυχώς απολέσει τα υγιή χαρακτηριστικά του φιλάθλου!


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!