Η κορυφή και της αξίζει, και της ανήκει! (pic & vid)

Η κορυφή και της αξίζει, και της ανήκει! (pic & vid)

Η κορυφή και της αξίζει, και της ανήκει! (pic & vid)

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ, το απόλυτο φαβορί για το νταμπλ, το γεγονός ότι πρέπει να το τελειώσει στην Τούμπα και τον Σιδηρόπουλο...

Δεδομένα το προηγούμενο 24ωρο ήταν από τα πιο ευχάριστα για τον ΑΕΚτσή σε ότι αφορά το πρωτάθλημα και όλη την αγωνιστική. Ακόμη και ο ίδιος ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θα μπορούσε να σκεφτεί καλύτερο σενάριο από αυτό που είδαμε να γίνεται... έργο -και μάλιστα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα- από χθες το μεσημέρι έως και το βράδυ. Ήταν βέβαια τέτοιες οι αναμετρήσεις που προφανώς και ήρθαν τα φυσιολογικά αποτελέσματα αν κρίνουμε από τις ομάδες που έπαιζαν μεταξύ τους και τις έδρες (και συνθήκες) στις οποίες θα διεξάγονταν οι αγώνες...

Η ΑΕΚ έκανε το χρέος της πράξη αποδίδοντας μάλιστα για περισσότερο από 60 λεπτά όμορφο επιθετικό ποδόσφαιρο με άριστη συνοχή στις γραμμές, σωστή τακτική και ανταπόκριση σε αυτή από τους παίκτες, με εκπληκτική άνεση και ευκολία στην ανασταλτική της λειτουργία. Άσχετα με το 1-0 και τις τελικές προσπάθειες, όσοι είδαν τον αγώνα της Ένωσης με τον Πανιώνιο γνωρίζουν πως το σκορ έπρεπε να είναι το λιγότερο 3-0, η ΑΕΚ έβγαλε σε ένα απαιτητικό ματς (έπειτα από την αναμενόμενη ήττα του ΠΑΟΚ) πολύ καλό αγωνιστικό χαρακτήρα. Το πρόβλημά της παραμένει όμως σχετικά με το τελείωμα των φάσεων.

Το έχει αναφέρει πολλές φορές ο Σεβιγιάνος τεχνικός στους ποδοσφαιριστές του. Αν δεν σπαταλούσαν οι «κιτρινόμαυροι» τόσες ευκαιρίες (και έπαιρναν και κανά πέναλτι που έχουν μόλις τέσσερα ενώ τους έχουν γίνει τουλάχιστον δέκα την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει οκτώ πέναλτι και ο ΠΑΟΚ έξι) θα είχαν ήδη εξασφαλίσει την κατάκτηση του τίτλου και θα εστίαζαν στο Κύπελλο. Μην πάτε πολύ μακριά, μια αγωνιστική πίσω αρκεί, όταν με τον Ατρόμητο η Ένωση και ενώ προηγείται χάνει το... άχαστο με τον Αραούχο τη στιγμή που αν άφηνε να περάσει η μπάλα λογικά θα την τελείωνε με επιτυχία ο Τσιγκρίνσκι από το μισό μέτρο και με τα σωστά βήματα.

Βάλτε τα κάτω και δείτε τι θα είχε γίνει στην βαθμολογία αν έμπαινε μόνο εκείνο το γκολ στο Περιστέρι. Θα ήταν ήδη στο +5 η ΑΕΚ και με τη δεδομένη τιμωρία του ΠΑΟΚ και την αφαίρεση βαθμών θα εκτόξευε τη διαφορά στο +8 και προφανώς θα συμμετείχε έπειτα απλά για να βγάλει την υποχρέωση έως την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν δεδομένο όμως πως (και) με τον Πανιώνιο δεν θα έδιναν πέναλτι υπέρ των κιτρινόμαυρων. Στο 55' (αν θυμάμαι καλά) ο Βράνιες ένιωσε Λαμπρόπουλος στην τοποθεσία ΟΑΚΑ με τον αντίπαλό του να βγάζει πάλι την εμφάνιση από τον Βόσνιο (τούτη τη φορά). Ο Αρετόπουλος και ο βοηθός πετούσαν... χαρταετό! Όσο για τον πειθαρχικό έλεγχο, απλά δείτε ξανά το ματς, κλωτσούσαν όποιον έβρισκαν, όπως το ήθελαν και εννοείται ατιμώρητα.

Δεν πειράζει... Μαθημένα τα βουνά απ' τα χιόνια! Γι' αυτό και ανταποκρίνεται η ΑΕΚ φίλτατοι. Διότι δεν παίζει φιλικά ματσάκια με την πλειόνοτητα των αντιπάλων της. Τελικούς δίνει σε όλα... Για τον λόγο αυτό ανταποκρίνεται σε όλα. Σε αντίθεση με τους άλλους που σε ΚΑΝΕΝΑ δύσκολο ματς δεν έχουν καταφέρει να ανταποκριθούν! Είναι τυχαίο γεγονός αυτό; Κανέναν σημαντικό αγώνα, με απλό σχετικό βαθμό δυσκολίας, δεν κατάφερε να το κερδίσει η ομάδα της Τούμπας. Όχι τώρα, αλλά από την αρχή της σεζόν. Δεν υπάρχει κανείς να προβληματίζεται για το συγκεκριμένο γεγονός; Εντάξει καταλαβαίνω να κοροϊδεύουν και να κρύβουν κάτω από το... χαλάκι το πρόβλημα για τους έξω από το club τους με τα... παπαγαλάκια τους, αλλά οι ίδιοι δεν το είδαν το πρόβλημα;

Όπως και να 'χει η ΑΕΚ έκανε αυτό που όφειλε. Την υποχρέωσή της πράξη. Παρά την πίεση του αποτελέσματος και την ατυχία που είχε στη μεγάλη διάρκεια του αγώνα, κατάφερε να κερδίσει τον Πανιώνιο, για τον οποίο κακώς και ατυχώς κάποιοι έγραφαν ότι ξεκούραζε παίκτες με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο (αστείο έστω και να το σκεφτεί κανείς, απλά είναι κακή ομάδα αυτή της Νέας Σμύρνης και όσο άντεξε – άντεξε, γενικά για τρία γκολ με κανονικούς αντιπάλους). Διαχειρίστηκε την πίεση για την επιστροφή στην κορυφή, κατέκτησε τη νίκη και βρέθηκε εκεί, στην κορυφή, που μόνο εκείνη αξίζει να είναι με την εικόνα της όλη τη χρονιά που διανύουμε... Από τον Αύγουστο έως τώρα και όχι όπως άλλες ομάδες που έκαναν ένα καλό σερί λίγο πριν τα Χριστούγεννα έως και τώρα, όταν δηλαδή είχαν περάσει τα δύσκολα ματς και ακολούθησαν εκείνα που οι αντίπαλοι δεν ήταν πλήρεις, δεν καίγονταν, προστάτευαν ποδοσφαιριστές και πάει... γράφοντας, τα ξέρετε, τα είδατε.

Αυτό που σας έγραφα και έλεγα (για να παινέψουμε το... σπίτι μας) ότι η ΑΕΚ θα πάει στην Τούμπα πρώτη και με διαφορά είναι γεγονός. Δεν έγινα ξαφνικά ''Νοστράδαμος'' και είδα το μέλλον. Αλλά ήταν φανερό πως ο ΠΑΟΚ έτσι όπως έμαθε να παίζει στα προηγούμενα ματς, στα δύσκολα θα είχε πρόβλημα να αντεπεξέλθει. Αποδείχτηκε στο Αγρίνιο που κέρδισε στο παρά τρία με αμφισβητούμενο πέναλτι. Έπειτα επιβεβαιώθηκε απόλυτα στην Τρίπολη που άξιζε ΜΟΝΟ να χάσει. Σε ένα ματς στο οποίο δέχτηκε τρία γκολ η δήθεν... σούπερ ουάου άμυνα -στην οποία δεν υπάρχει... μισό ικανό αμυντικά μπακ- στο πρώτο σοβαρό ματς που χρειάστηκε να δώσει.

Προσωπικά ήμουν σίγουρος ότι ούτε τον Ολυμπιακό θα κέρδιζε. Γι' αυτό και σημείωνα ότι η ΑΕΚ θα πάει στην Τούμπα πρώτη και με διαφορά. Έτσι και θα γίνει... Στο συν πέντε θα πάει η Ένωση και θα πρέπει να τελειώσει την υπόθεση τίτλο εκεί μέσα. Να κάνει ΞΑΝΑ τον γύρο μέσα στην Τούμπα και ας μην βρίσκεται εκεί ο κόσμος της.

Τα δύσκολα τελειώνουν στην Τούμπα για την ΑΕΚ. Ένα πρόγραμμα στο οποίο υπήρχαν τρία ματς με τον Ολυμπιακό για πρωτάθλημα και Κύπελλο, δυο ευρωπαϊκά τεστ με Ντινάμο και το δεύτερο ταξίδι στα χιόνια και στο -8, αγώνας με Ατρόμητο (όλο, όχι τη μισή έκδοσή του) στο Περιστέρι, ματς με την ΑΕΛ για το Κύπελλο με απουσίες και φυσικά Πανιώνιος. Κι όμως η Ένωση η οποία θα έμενε εκτός στόχων μετά το συγκεκριμένο πρόγραμμα όπως έγραφαν παπαγαλάκια και... πανεπιστήμονες (οι ίδιοι που έλεγαν δεν μπορεί να ανταποκριθεί αυτό το ρόστερ από τον Σεπτέμβριο ντε) είναι μόνη πρώτη και καλύτερη (και με διαφορά) και στα ημιτελικά Κυπέλλου...

Τώρα τα πράγματα για την ΑΕΚ θα γίνονται όλο και καλύτερα. Πλέον ο παράγοντας κούραση τελειώνει γιατί υπήρχε. Ένα ματς την εβδομάδα και με πολλές, πολλές επιστροφές. Η ομάδα του Χιμένεθ πάει στο φίνις της σεζόν πιο δυνατή από ποτέ και ως απόλυτο φαβορί για το νταμπλ (κάτι που έγραφα καιρό τώρα και αυτά μένουν) θα πρέπει να γνωρίζει ταυτόχρονα ότι απώλεια πρωταθλήματος και Κυπέλλου θα συνιστά ταυτόχρονα απόλυτα αποτυχία για την ομάδα!

Υγ: Προσπάθησε ο Σιδηρόπουλος. Ο κορυφαίος ντε... Ο χειρότερος όλων όπως γράφω εδώ και μια πενταετία για τον ρέφερι συνώνυμο των αστείων αποφάσεων. Έπαιξε όσο μπορούσε για να αποφύγει ο ΠΑΟΚ το μοιραίο! Πήγε και ρώτησε ο άνθρωπος τον βοηθό του αν είναι σίγουρος για το γεγονός ότι σηκώνει τη σημαία στο γκολ που ΣΩΣΤΑ ακυρώθηκε των φιλοξενούμενων. Δεν το 'χω ξαναδεί! Να ρωτάει ο διαιτητής τον βοηθό αν είναι σίγουρος για την απόφασή του. Προφανώς και ήλπιζε να ακούσει «νομίζω πως ναι» για να πάρει πάνω την απόφαση και να μετρήσει το γκολ! Δεν του έγινε η χάρη, ήταν σίγουρος ο βοηθός (και πώς να μην είναι σε στατική φάση!!!). Έπειτα φώναξαν για ένα πέναλτι σε τράβηγμα στον ΠΑΟΚ και ήταν, απλά δεν το είδε. Οπότε εκείνο που έδωσε τελικά ο Σιδηρόπουλος, ήταν – δεν ήταν, θα το έδινε και αν μπορούσε και... δυο βολές στον ΠΑΟΚ. Είχε φροντίσει να στείλει το μήνυμα σε όλους άλλωστε πως «αν δεν ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ δεν τελειώνει το ματς» με τα επτά λεπτά καθυστερήσεων που έδωσε. Επτά λεπτά. Γιατί δεν το έκανε ένα τεταρτάκι να δούμε ημίχρονο παράτασης; Μα είναι δυνατόν;;; Αλλά κ. Σιδηρόπουλε δεν σου έκατσε αυτή τη φορά. Υπάρχει και Θεός κύριε... Τη μάτωσες τη φανέλα, δεν λέω... Αλλά δεν τα κατάφερες όπως δυο φορές στην Τούμπα που βεβαίωσες τη νίκη του ΠΑΟΚ σε βάρος της ΑΕΚ. Τώρα πώς γίνεται κ. Περέιρα να γνωρίζουν όλοι προτού καν οριστεί ότι ο Σιδηρόπουλος θα παίξει τη συμπάθειά του στην Τρίπολη (και οι ίδιοι λένε ότι ο Κομίνης θα σφυρίξει το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ) και εσείς να μην έχετε ιδέα τι συμβαίνει... Σιγά που δεν ξέρει. Και γνωρίζει, και συμφωνεί!

Υγ2: Γενικότερα εστιάζω στα πρόσωπα μετά τα ματς. Αυτή τη φορά θα το κάνω για τον Κονέ... Η επιστροφή του είναι η πλέον σημαντική για την ΑΕΚ και το καλύτερο απ' όλα τα μαντάτα είναι πως επέστρεψε όπως μας άφησε. Ο διεθνής άσος της Ένωσης είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά και ξεπερνάει (στο δημιουργικό κομμάτι) και τον Γιόχανσον. Γι' αυτό και με δεδομένη την παρουσία του Σιμόες στην ΑΕΚ και τις επόμενες σεζόν θα πρέπει να συνεχίσει στην ομάδα και ο Κονέ. Μαζί με τον Γαλανόπουλο οι τρεις τους κάνουν τον καλύτερο άξονα εντός συνόρων (και όχι μόνο). Μια προσθήκη ακόμη εκεί (αφού φύγει ένας εκ των Μοράν – Αϊντάρεβιτς) και όλα καλά...

Υγ3: Η γκαντεμιά που καταδιώκει τον Αραούχο ήταν και στο ΟΑΚΑ. Η κίνησή του στη φάση που με το ψαλιδάκι δεν σκοράρει (σώνει στη γραμμή ο αμυντικός του Πανιωνίου) είναι απόδειξη της γκαντεμιάς που αναφέρω. Όμως ο Αργεντινός είναι πολύ καλά... Κι αυτό έχει σημασία τώρα στο τέλος!

Υγ4: Στο εσωτερικό της ομάδας θα πρέπει τώρα να διαχειριστούν και να ηρεμήσουν ποδοσφαιριστές που ξέρουν και οι αντίπαλοι πως όταν τους προκαλέσουν θα αντιδράσουν και θα δουν κάρτα. Όπως είναι οι Λιβάια και Βράνιες. Είναι κρίμα οι ίδιοι να χάσουν ματς τώρα που φτάνουμε στο φινάλε και η ομάδα στοχεύει στην κατάκτηση όλων. Κρίμα θα είναι να λείπουν σε κάποιο από τα ματς που θα σημαίνουν τίτλο!

Υγ5: Εξαιρετικός ο γκολκίπερ του Πανιωνίου... Μόνος του όλη την ΑΕΚ έπαιξε και έχασε μόνο 1-0. Οι συμπαίκτες του δεν κατάφεραν να γράψουν έστω μισή τελική. Μηδέν!!! Γι' αυτό στο τελευταίο κόρνερ του αγώνα που κέρδισε ο Πανιώνιος ανέβηκε ο Κότνικ, σου λέει μήπως σκοράρω κιόλας! Όσο γι' αυτούς που έλεγαν και λένε «κοίτα να δεις λύσσα που 'χουν για να κόψουν βαθμό, ο τερματοφύλακας ανεβαίνει στο κόρνερ λες και παίζουν πρόκριση σε τελικό». Καλά έκαναν, έτσι πρέπει και πάντα. Αυτό θέλουμε... Το ότι δεν το κάνουν όλοι και απέναντι σε όλες τις ομάδες δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να το κάνει ο Πανιώνιος που και με τον ΠΑΟΚ το έπαιξε στα ίσα (στο πρωτάθλημα, στο Κύπελλο δεν μπορούσαν λόγω απουσιών) και με τον Ολυμπιακό. Αξίζει μπράβο στον Πανιώνιο και όχι να τον συγκρίνουμε με ομάδες που επιλέγουν που θα παίξουν και πού όχι...

Υγ6: Σου είπαν αντίο όλοι Μητσάκο. Δεν θέλω να σταθώ σ' αυτό. Δεν ήθελα να σου το πουν ποτέ... Να δω το όμορφο πρόσωπό σου, το χαμόγελό σου, σε πανί με λόγια αποχαιρετισμού. Δύναμη και κουράγιο στα πρόσωπα που μένουν πίσω και υποφέρουν και θα πονάνε για πάντα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...