Ο Ολυμπιακός να αξιολογήσει το 30-7-0 του Ουζουνίδη!

Ο Ολυμπιακός να αξιολογήσει το 30-7-0 του Ουζουνίδη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βάζει μέσα από το blog του στο gazzetta μία άλλη παράμετρο στο τραπέζι για το ντέρμπι των αιώνιων…

Πολύ ρευστό θεωρώ το αποτέλεσμα του ντέρμπι αύριο στο Καραϊσκάκη. Παιχνίδι που μπορεί να κριθεί από την παραμικρή λεπτομέρεια.

Εξ ου και δίνω μεγάλη βάση στο να μπορέσει ο Ολυμπιακός να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό. Διότι αν συμβεί το αντίστροφο, το πράγμα θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο. Καλό θα είναι να ξέρουν στο Ρέντη ότι από τότε που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό ο Ουζουνίδης, ποτέ ομάδα δεν του «γύρισε» παιχνίδι! Δηλαδή, κανείς αντίπαλος του Παναθηναϊκού δεν ανέτρεψε σκορ, όταν προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός…

Μιλάμε για 37 αγώνες, πρωταθλήματος και Κυπέλλου, στους οποίους οι πράσινοι έχουν 30 νίκες κι εφτά ισοπαλίες!!! Αυτό το 30-7-0 που έχει ο Ουζουνίδης, πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψιν του ο Ολυμπιακός. Όχι ότι δεν μπορεί να «σπάσει»-όλα «σπάνε». Όμως, όταν κάτι έχει γίνει σε ένα προπονητή και τις 37 φορές που έχει προηγηθεί με 1-0 η ομάδα του, κάτι σημαίνει: ότι ξέρει καλά να προασπίζεται το υπέρ του σκορ.

Μέσα στις 30 νίκες είναι και δυο επί του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο (1-0 πέρσι και φέτος), τρεις επί του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο (1-0, 1-0 και 2-0) και μία στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ (3-2). Οι περισσότερες από αυτές τις νίκες σε ντέρμπι, ήταν με τους πράσινους να ανοίγουν γρήγορα το σκορ, στο δεκάλεπτο, τέταρτο η, 20λεπτο…

Ακόμη, όμως, κι οι πιο πολλές από τις εφτά ισοπαλίες του Παναθηναϊκού (όλες 1-1), πάντοτε ανοίγοντας ο ίδιος το σκορ, βλέπουμε την ιδιαιτερότητα που είχαν: η ΑΕΚ τον ισοφάρισε στη Λεωφόρο στο 95’, η Ξάνθη στο 79’, ο Πλατανιάς στο 78’, ο Ηρακλής στο 72’ και με αυτογκόλ κι ο Πανιώνιος παίζοντας με παίκτη παραπάνω, λόγω αποβολής του Ζέκα. Δηλαδή, με μεγάλη δυσκολία μπόρεσαν να σώσουν το Χ. Κάτι που επιβεβαιώνει το πόσο δυνατός γίνεται ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη, όταν παίζει για να κρατήσει το υπέρ του σκορ (οι άλλες δύο ήταν σε Κέρκυρα και Παναχαϊκή, που ευτύχησαν να ισοφαρίσουν αμέσως με το που έφαγαν το γκολ…).

Αντίθετα, βρίσκει μεγάλες δυσκολίες όταν τρώει πρώτος το γκολ. Σε 19 παιχνίδια που έχει συμβεί επί Ουζουνίδη, έχει χάσει τα 13, έχει σώσει τρεις ισοπαλίες κι έχει μόλις τρεις νίκες, εκ των οποίων οι δύο στο Κύπελλο με αντιπάλους από τη Β΄ κατηγορία. Το διπλό που έχει ουσιαστικά είναι ένα, αλλά καλό, το 3-2 πέρσι στην Τούμπα. Έχει ισοφαρίσει (1-1) σε Περιστέρι, Λαμία και πέρσι στα Γιάννινα κι έχει χάσει μεταξύ άλλων εκτός έδρας από ΠΑΟΚ (τρεις φορές) κι ΑΕΚ (μια).

Γενικά εγώ λέω ότι ο Γκαρθία κι οι παίκτες του πρέπει να είναι σε καλή βραδιά και πολύ αποφασισμένοι για να περάσουν το εμπόδιο του Παναθηναϊκού, τον οποίο νομίζω ο Ουζουνίδης έφερε επί τούτου σε φόρμα αυτή την εποχή ενόψει των ντέρμπι που έρχονται για την ομάδα του και κύρια ενόψει Ολυμπιακού, στον οποίο 1000% θα θέλει να κάνει ζημιά μετά τα όσα συνέβησαν τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, όταν είχε βρεθεί μία ανάσα από τον πάγκο του Ολυμπιακού, χωρίς όμως τελικά να του δοθεί η δουλειά.

Ο Ουζουνίδης ήδη δύο φορές πήρε την εκδίκηση του, κερδίζοντας τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και πέρσι και φέτος. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να του δώσει περιθώριο και για τρίτη φορά και δη αυτή μέσα στο Καραϊσκάκη…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.