Η ενοχή του Μπέου για πλημμελήματα και η θέση της δημαρχίας

Gazzetta team
Η ενοχή του Μπέου για πλημμελήματα και η θέση της δημαρχίας

bet365

Ο Αχιλλέας Μπέος κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία-δωροληψία στην υπόθεση «Koriopolis», κάτι που θεωρείται πλημμέλημα, αλλά παραμένει ανοιχτό το αν και πότε θα επιστρέψει στη θέση του Δημάρχου Βόλου, από την οποία είχε παυθεί, λόγω της παραπομπής του για κακουργηματική πράξη. Διαβάστε το ρεπορτάζ του gazzetta.

Η Δικαιοσύνη απεφάνθη μετά από 6,5 χρόνια για την περιβόητη υπόθεση «Koriopolis», που συγκλόνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο το καλοκαίρι του 2011 κι οδήγησε πλήθος παραγόντων, ποδοσφαιριστών, μάνατζερ και ανθρώπων διαφόρων ιδιοτήτων στα δικαστήρια.

Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου και νυν Δήμαρχος εν αργία της πόλης της Μαγνησίας, Αχιλλέας Μπέος, κρίθηκε ένοχος κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία-δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος στα ματς Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός Βόλου (27/2/11) αλλά και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ' εξακολούθηση.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μπέος κρίθηκε αθώος για όλα τα κακουργήματα, τα οποία συνέθεταν το κατηγορητήριό του, αφού η δωροδοκία-δωροληψία και όλα τα αδικήματα για τα οποία κρίθηκε ένοχος θεωρούνται πλημμελήματα. Το ζήτημα όμως για το αν επιστρέφει ή όχι στη Δημαρχία του Βόλου παραμένει ανοικτό.

Αυτό συμβαίνει διότι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σήμερα (28/2) είναι εν μέρει αθωωτική και όχι συνολικά, δεδομένου ότι κρίθηκε ένοχος για σειρά πλημμελημάτων. Ένα από αυτά είναι αυτό της δωροδοκίας.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αρ. Φ. 87, ΙΟΥΝ 2010) στον Νόμο 3852 περί «Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης», στο άρθρο 236 «Έκπτωση εξαιτίας καταδίκης», στην παράγραφο β.α ορίζεται πως «Εάν εκδοθεί καταδικαστική απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου, σε πρώτο βαθμό, για τα πλημμελήματα της προηγούμενης παραγράφου ή για κακουργήματα, ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας, ώσπου να εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση, οπότε και αίρεται αυτοδικαίως, η αργία και το διοικητικό μέτρο θεωρείται ως ουδέποτε επιβληθέν».

Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεδομένου ότι η απόφαση δεν ήταν αθωωτική συνολικά, αλλά μόνο εν μέρει, τότε ο Αχιλλέας Μπέος, ως ένοχος για πλημμελήματα δεν μπορεί να επιστρέψει στη θέση του Δημάρχου. Η σειρά που αναμένεται να ακολουθηθεί είναι η εξής: ο κ. Μπέος λογικά θα καταθέσει έφεση κατά της πρωτοβάθμιας απόφασης. Όταν η έφεση δικαστεί, σε μια διαδικασία που είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει, και δεν γίνει δεκτή από Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που θα την εξετάσει, τότε θα μπορεί να καταθέσει αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο. Σε περίπτωση που αυτή απορριφθεί, τότη η «αργία» γίνεται έκπτωση από το αξίωμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και σε περίπτωση που η απόφαση της Τετάρτης (28/2) ήταν αθωωτική για πλημμελήματα και κακουργήματα, τότε και πάλι δεν θα επανερχόταν τόσο γρήγορα στη θέση του ο Αχιλλέας Μπέος, αφού θα μπορούσε να καταθέσει έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οποιοσδήποτε. Μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση και να εκθοθεί αμετάκληση απόφαση, δεν μπορούσε να αρθεί η αργία, στην οποία έχει τεθεί.

Με δεδομένα λοιπόν όσα υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι, αυτή τη στιγμή, ο Αχιλλέας Μπέος δεν μπορεί να επανέλθει στη θέση του Δημάρχου του Βόλου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα