Θα το πάρει και θα είναι το πιο μάγκικο όλων των εποχών

Θα το πάρει και θα είναι το πιο μάγκικο όλων των εποχών

Θα το πάρει και θα είναι το πιο μάγκικο όλων των εποχών

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου μετά και από όλα όσα έγιναν χθες εντός και εκτός γηπέδων, κάνει τις εκτιμήσεις του για την τελική κατάληξη του φετινού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Γιούνγκ Μπόις-Βασιλεία με ειδική προσφορά*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Και όμως! Ακόμη και σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος!

Ο ΠΑΟΚ που έχει παίξει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ο ΠΑΟΚ που έχει αγωνιστεί εφτά ματς χωρίς τον κόσμο του.

Ο ΠΑΟΚ που οργανωμένα και με σχέδιο γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί ως ο χειρότερος και αυτός που ήρθε να «χαλάσει» την… ηρεμία μας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από χθες το βράδυ όλοι ξέρουν καλά, ότι ο ΠΑΟΚ ήταν και παραμένει το μεγάλο φαβορί μέσα στα γήπεδα. Από χθες το βράδυ που η ΑΕΚ λύγισε μπροστά στο βάρος της ευκαιρίας που είχε, όλοι κάνουν υπολογισμούς και σενάρια και καταλαβαίνουν πώς… ότι και να γίνει, όσο και να προσπαθήσουν ανεξάρτητες αλλά και ενωμένες δυνάμεις, αυτός έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να κερδίσει το πιο μάγκικο πρωτάθλημα όλων των εποχών. Το καταλαβαίνουν οι αντίπαλοι και λυγίζουν, το νιώθουν οι ασπρόμαυροι και παίρνουν τα πάνω τους. Και για το πρωτάθλημα και για το κύπελλο.

Όλα τα παραπάνω γράφονται πέρα και ανεξάρτητα από την υπόθεση του αγώνα ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός, για τον οποίο η κοινή γνώμη και οι ουδέτεροι, είδαν και κατάλαβαν πώς και γιατί ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να πραγματοποιηθεί.

Όλοι πλέον είδαν τα βίντεο (και ειδικά αυτά σε αργή κίνηση) από το γεγονός με τον Γκαρσία, το πώς και που χτύπησε και πώς ήταν αυτή η κορδέλα που τον βρήκε.

Όλοι πλέον ξέρουν ότι απαγορεύτηκε στον εγκεκριμένο από τη Λίγκα γιατρό αγώνα να τον εξετάσει κατά τα πρώτα λεπτά, με επιχείρημα το οποίο θα προκαλέσει άφθονο γέλιο και στους δικαστές.

Όλοι πλέον άκουσαν και ξέρουν ότι αρχικά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μιλούσαν για πρόβλημα στο μάτι και μετά το «άλλαξαν» και το «μετέφεραν» στο χείλος.

Όλοι πλέον είδαν τον Θεοδωρίδη (σέβομαι απεριόριστα αυτά που βιώνει και είναι όρθιος μέσα στα γήπεδα) να πανηγυρίζει και να λέει φεύγουμε, χωρίς καμία παραίνεση ή απόφαση του διαιτητή.

Όλοι είδαν τη γκάφα της ΠΑΕ Ολυμπιακός που έδωσε στον διαιτητή χαρτί λίστας αξιωματούχων αγώνα, αυτό που είχε στο Περιστέρι ή στο ΟΑΚΑ, τότε που ο προπονητής τους απουσίαζε!! Το επιβεβαιώνει και ο παρατηρητής του αγώνα!

Και αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία…

Στις συνειδήσεις όλων από χθες κυρίως, κυριαρχεί η βεβαιότητα ότι ο αγώνας αυτός θα γίνει και εκεί οι ομάδες θα λύσουν τις διαφορές που ο Ολυμπιακός μεθόδευσε και είχε ανάγκη να λυθούν στα δικαστήρια. Από σήμερα βέβαια και με τα στοιχεία που συνεχώς προκύπτουν το θέμα πάει αλλού και προφανώς θα αποδειχθεί ότι ο Ολυμπιακός έχει την ευθύνη για τη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Ένας Ολυμπιακός που είχε συγκεκριμένους στόχους. Στην αρχή έλεγαν: «Ότι και να κάνουν το πρωτάθλημα πάλι εμείς θα το πάρουμε».

Ο στόχος μετά άλλαξε: «Ότι και να γίνει ο ΠΑΟΚ δεν θα το πάρει το πρωτάθλημα». Αυτός ήταν ο καημός: «Μην το πάρει ο ΠΑΟΚ».

Και πλέον ο στόχος τους (και όλων όσων τον εκπροσωπούν επισήμως και ανεπισήμως) είναι να απαξιώσουν και να μειώσουν ή να διακωμωδήσουν όσο περισσότερο μπορούν την αξία του Ελληνικού πρωταθλήματος, που αυτοί θα χάσουν. (Κρατήστε το αυτό θα επανέλθουμε…).

* Ο υφυπουργός είπε ότι ο ένας θα στερήσει το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ. Δεν τα λογάριασε καλά μάλλον.

Και για τον έναν με την κορδέλα, κάτι ακόμη…

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, είναι πάρα πολλοί οι «εγκληματίες». Είχα και μερικές φωτό από πιτσιρικάδες, με κορδέλες στα χέρια. «Εγκληματίες» και αυτοί! Έτσι δεν είναι; Αυτό δεν πάει να περάσει τώρα; Κρατάνε και αυτοί και άλλοι, χιλιάδες κόσμου προχθές στην Τούμπα, το «όπλο». Και τώρα; Τι τους κάνουμε;

Να πάμε να τους «πιάσουμε» και να τους εξετάσουμε αν θα ρίξουν το χαρτί πάνω ή κάτω; Αν το ρίξουν κλειστό ή ανοικτό; Αν αυτό ανοίξει και ξετυλίγεται να τσεκάρουμε την ικανότητά του καθενός τι μπορεί να σημαδέψει στα 40-50 μέτρα και τι μπορεί να πετύχει με ένα χαρτί;

Έχει γίνει αντιληπτή η «ανάγκη» να στιγματιστεί και να μειωθεί ο ΠΑΟΚ, όλοι βλέπουν κάθε μέρα πόσο διαφορετικά κρίνονται πρόσωπα και καταστάσεις και ποιες είναι οι ανάγκες που οδηγούν στις «αλλόκοτες» κρίσεις, αλλά να έχουμε και ένα μέτρο…

Αλήθεια τώρα μια και το έθιξα… Ξέρετε τι θα γίνονταν αν:

- Ο Λιβάγια έπαιζε στον ΠΑΟΚ και πετούσε έτσι, κάτω έναν αντίπαλό του, όπως χθες αυτός τον Γιαννούλη, χωρίς να αποβληθεί; (Για το οφσάιντ δεν βάζω τίποτα).

- Ο Μιραλάς έκανε ότι έκανε με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και προκλητικά ο εισαγγελέας συνέχιζε να τον αγνοεί;

- Αν ο Λουτσέσκου μιλούσε κάθε εβδομάδα για διαιτησία και αν κατηγορούσε αντιπάλους ότι μπαίνουν στο γήπεδο και (άκουσον-άκουσον) θέλουν να του κόψουν βαθμούς;

Ξέρετε τι θα ζούσαμε;

Πολλά θα ήταν τα μεροκάματα και πολλές οι εργατοώρες που θα χρειάζονταν για να καλυφθούν όλες οι «αντικειμενικές» απόψεις όπως αυτές εδώ και εδώ που καταγράψαμε τις περασμένες φορές.

Τώρα όμως που ο Λιβάγια παίζει στην ΑΕΚ και ο Μιραλάς στον Ολυμπιακό, απλά έχουμε… Τρίτη και πάμε προς Τετάρτη...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.