Βασιλειάδης: «Ενα από τα καλύτερα πρωταθλήματα θα κριθεί στα δικαστήρια»

Gazzetta team
Βασιλειάδης: «Ενα από τα καλύτερα πρωταθλήματα θα κριθεί στα δικαστήρια»

bet365

Ο Γιώργος Βασιλειάδης σε νέα του συνέντευξη σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης τόνισε πως όλα θα κριθούν στα δικαστήρια...

Νέα ραδιοφωνική συνέντευξη έδωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης σε σταθμό της Θεσσαλονίκης (Αrena) και τόνισε πως ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων 30 ετών θα κριθεί στα δικαστήρια.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για όσα έγιναν χθες στην Τούμπα: «Το βασικό που πρέπει να σχολιάσω είναι ότι παρά την πολύ μεγάλη κινητοποίηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν ξέρω πως θα γλιτώσουμε από αυτόν τον έναν ανεγκέφαλο που κοντεύει να τινάξει στον αέρα έναν ολόκληρο πρωτάθλημα. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, γιατί πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη. Έχω εμπιστοσύνη στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ και ευελπιστούμε όλοι στην ευθυκρισία και την δικαιότητα των οργάνων. Η συζήτηση πλέον αφορά καθαρά και μόνο τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ και την δικαιοσύνη γενικότερα. Οποιαδήποτε άλλη αναφορά θα ήταν λάθος και δεν θα μας έκανε σοφότερους».

Για τις ομοιότητες που υπάρχουν στο χθεσινό συμβάν σε σχέση με όσα έγιναν πέρσι στην Λεωφόρο: «Υπάρχουν περιπτώσεις με παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Δεν θα ήθελα να με φέρετε στην δυσάρεστη θέση να σχολιάσω, όπως έκανα και πέρσι σε ένα παρόμοιο συμβάν. Από το πρωί έκανα μία τοποθέτηση και ο καθένας την ερμηνεύει κατά το δοκούν. Δεν ξέρω αν πόνεσε, δεν πόνεσε, χτύπησε, δεν χτύπησε. Όσοι έχουμε πάει στο γήπεδο, ξέρουμε ότι υπάρχει περίπτωση να μην ξετυλιχτεί το ρολό χαρτί. Υπάρχουν, όμως, κανόνες και νόμοι που θα κρίνουν τι συμβαίνει. Το δυσάρεστο είναι ότι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων 30 ετών θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες. Αυτό είναι το πλέον κομβικό κομμάτι της όλης υπόθεσης κι εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε όσα λένε».

Για το πως μπορούν να εξαλείψουν τα φαινόμενα βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Η αθλητική βία έχει άμεση σχέση με την κοινωνική ζωή. Από εκεί και πέρα έχω την αίσθηση ότι φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Δεν είχαμε περιστατικά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Το αυστηρό πλαίσιο ποινών, βοηθά σε αυτό και είδατε τι συνέβη με την τιμωρία του Ολυμπιακού. Με την τιμωρίας της ΑΕΚ για άναμα πυρσών. Έτσι θα λύσουμε το θέμα. Με την αυστηροποίηση των ποινών, για να προσέξουν και οι ΠΑΕ σε ποιους δίνουν εισιτήρια και προσκλήσεις. Ορισμένοι άνθρωποι δεν πρέπει να πατάνε το πόδι τους στο γήπεδο. Πρέπει οι ανώνυμες εταιρείες να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Για να πετύχει η εξυγίανση πρέπει αν εμπιστευθούμε τα δικαιοδοτικά όργανα, να κάνουν τις δουλειές τους και να παίρνουν αποφάσεις.Καθαρίζουμε το τοπίο στο μέτρο του δυνατού. Αν προσπαθούμε, όμως, να βάλουμε τρικλοποδιές, δεν μπορούμε να ευελπιστούμε σε κάτι καλύτερο».

Για την ελληνική διαιτησία: «Πολλά προβλήματα, αλλά χωρίς να παίξει καθοριστικό ρόλο. Λάθη γίνονται προς όλους. Είμαστε κάπως καλύτερα από το παρελθόν, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο. Γεγονότα όπως το χθεσινό, δεν βοηθάνε προς την σωστή κατεύθυνση. Όταν έχει μία κατάσταση μη ομαλή, όπως ένα πρωτάθλημα που θα κριθεί στα δικαστήρια, τότε τα πράγματα είναι πολύ δυσάρεστα. Με τρομάζει όσα μπορούν να συμβούν από εδώ και πέρα. Πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων και των δικαστών, είτε μας αρέσουν είτε όχι. Φαίνεται ότι έχουμε μία προβληματική διαιτησία. Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά στο κομμάτι αυτό. Θέλει συνεχή μάχη και αγώνα. Τα χθεσινά γεγονότα στην Τούμπα δεν βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση».

Για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών: «Πέρα από την προστασία των φιλάθλων, προστατεύονται και οι ίδιες οι ομάδες. Ορθώς υπάρχει αυτό το αυστηρό πλαίσιο ποινών. Δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτό. Πρέπει όλοι να σέβονται τις ομάδες τους. Δεν ασχολείται κανείς με το ελληνικό ποδόσφαιρο, απλά μόνο όταν έχουμε μαύρες στιγμές και πέφτει ξύλο. Η απαγόρευση των μετακινήσεων έχει σκοπό, πέρα από όσα είπα να προστατέψει τις ομάδες».

Για το τι προβλέπει ότι θα γίνει από εδώ και πέρα: «Η κατάσταση πρέπει να εκτονωθεί με έναν μόνο τρόπο. Όταν νιώσουν όλοι ότι υπάρχει δικαιοσύνη και ισονομία. Είναι κομβικό κομμάτι, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στα όργανα από τον κόσμο. Δώσαμε μεγάλο αγώνα για να φτάσουμε ως εδώ. Δεν είναι όλα ρόδινα. Αλλά πλέον έχουμε το εχέγγυο που μας δίνει το Σύνταγμα με την ύπαρξη τακτικών δικαστών».

Για τα χρέη πολλών ερασιτεχνικών σωματείων όπως ο Ηρακλής, ο Άρης: «Δουλεύουμε διάφορα μοντέλα για να απεγκλωβιστούν σωματεία ιστορικά, όπως ο Ηρακλής και άλλα σωματεία. Ο Παναθηναϊκός είναι μια διαφορετική ιστορία. Θέλουμε να τον βοηθήσουμε, αλλά δεν θα κάνουμε τίποτα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών».

Για την απόφαση που πάρθηκε για την εκμετάλλευση των «Χορτατζήδων»: Είναι μια δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον νόμο που υπάρχει και βάσει αυτού πάρθηκε. Η έννοια της αθλητικής περιουσίας. Μας λύνει αυτό τα χέρια για να κάνουμε κινήσεις έχοντας στα χέρια μας αυτήν την απόφαση»

Για την πιθανότητα αναθεώρησης της σύμβασης χρήσης του Αλεξάνδρειου από την ΚΑΕ Άρης: «Οι όροι της σύμβασης είναι απολύτως ρεαλιστικοί. Τα έχω πει και στους ανθρώπους του Ερασιτέχνη Άρη. Η Πολιτεία, όμως, δεν θα γυρίσει την πλάτη, αν μπορούμε να αντεπεξέλθει και να ανταποκριθεί ένα ιστορικό σωματείο όπως ο Άρης. Θέλουμε πρόταση, πλάνο και να μην επιβαρυνθεί με ούτε ένα ευρώ ο Έλληνας πολίτης».

Κλείνοντας είπε: «Το χθεσινό, είναι ακόμη ένα μεγάλο χτύπημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αντί να μιλάμε για αυτά, ένας βλάκας έχει τινάξει την ατζέντα μας στον αέρα. Αλλά, αυτό το περιστατικό μας καλεί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και των εξαγγελιών μας. Δεν είναι εύκολο να επεξεργαστούμε πλάνα, γιατί έχουμε και εμείς ως οργανισμός περιορισμένος οικονομικούς πόρους. Περιμένουμε από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να μας δείξει ότι έχει μάθει από τα λάθη του. Δεν είμαι, όμως, ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι έχει γίνει κάποιο βήμα προς αυτό. Θέλω να συστήσω σε όλυος ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Είτε μας αρέσει, είτε όχι. Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη και στους Έλληνες δικαστές Ψυχραιμία. Στο τέλος της ημέρας, μπάλα είναι, για όνομα του Θεού»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα