Τον ΠΑΟΚ που ξέρατε, να τον… ξεχάσετε!

Σταύρος Σουντουλίδης
Τον ΠΑΟΚ που ξέρατε, να τον… ξεχάσετε!

bet365

Ο Δημήτρης Πέλκας είναι στην αποστολή του ΠΑΟΚ, λογικά θα ξεκινήσει στο ντέρμπι της Τούμπας και ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για τις πέντε κομβικές αλλαγές στην ασπρόμαυρη ενδεκάδα.

Η ομάδα που θα πατήσει το απόγευμα της Κυριακής (25/2) το χορτάρι της Τούμπας δε θα έχει καμία σχέση μ’ αυτή που αγωνίστηκε (και έχασε) το ντέρμπι του πρώτου γύρου, 1-0 με ένα «φθηνό» γκολ, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Η προσέγγιση ολόκληρου του «ασπρόμαυρου» οργανισμού είναι τελείως διαφορετική, με τον Λουτσέσκου να κρατάει «κάτω την μπάλα» και να αποφεύγει σε… τρέλες στην πιο κρίσιμη καμπή και πιο καθοριστική τετράδα αγώνων της χρονιάς.

bwin Predictor* - Πότε θα σημειωθεί το πρώτο γκολ στους αγώνες Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι και ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός? (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Πάντως, θέλοντας και μη, ο ΠΑΟΚ του α’ γύρου με τον τωρινό ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση. Μόνο στο σύστημα παραμένει πιστός και δεν το αλλάζει με τίποτα ο Ρουμάνος προπονητής, ενώ η ενδεκάδα του «Δικεφάλου» θα είναι κατά τα 5/11 διαφοροποιημένη σε σχέση μ’ αυτή που αντιμετώπισε τους «ερυθρόλευκους» στις 22 Οκτωβρίου του 2017 στο Φάληρο.

Οι Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Σάχοφ και Πέλκας, είτε δεν είχαν αγωνιστεί καθόλου, είτε είχαν παίξει (Βιεϊρίνια) σε άλλη θέση, είτε είχαν μπει (Σάχοφ) ως αλλαγή ενώ τώρα αποδεικνύονται κομβικοί και απαραίτητοι (ακόμη και στους νέους ρόλους τους) στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

ΑΛΛΑΓΗ #Νο1

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ κάθισε ο Ροδρίγο Ρέι, που μέχρι τότε έμοιαζε να είναι αναντικατάστατος, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον Αργεντινό γκολκίπερ, ο οποίος πέρασε στον πάγκο, ενώ εδώ και λίγες εβδομάδες έχει παραχωρήσει τη θέση του στον Παναγιώτη Γλύκο, ο οποίος επέστρεψε και μέχρι τώρα μπαίνει στις αποστολές ως δεύτερος τερματοφύλακας.

Ο Ρέι αγωνίστηκε και στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο (2-2) και έκτοτε παρέδωσε τα γάντια του στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ο οποίος είναι μια από τις βασικές αιτίες της εκπληκτικής αμυντικής παρουσίας του «Δικεφάλου», έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ στα 10 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Και την Κυριακή ο Ελληνας «πορτιέρε» θα πάρει… μυρωδιά από ένα ντέρμπι (το πρώτο του) κόντρα στον Ολυμπιακό.

ΑΛΛΑΓΗ #Νο2

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ

Ο Αντρέ Βιεϊρινια είναι αλήθεια ότι στην αρχή τσατιζόταν όταν πήγαινε να παίξει ως μπακ, αλλά τώρα δεν τον ενδιαφέρει καθόλου, την ίδια στιγμή που ο Ραζβάν Λουτσέσκου ούτε που σκέφτεται να τον κουνήσει από εκεί. Στο ντέρμπι του πρώτου γύρου, μάλιστα, έβγαλε τα τελευταία δέκα λεπτά ως αριστερός μπακ, τη θέση που παίζει και τώρα, με τον Μάριν Λέοβατς να υστερεί και να γίνεται αλλαγή από τον προπονητή του.

Ο Κροάτης αμυντικός δεν είναι πια «κάτοικος Τούμπας», έχει επιστρέψει στην πατρίδα του και στη Ριέκα, με τον Βιεϊρίνια να καλύπτει άψογα το κενό του, καθώς από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, παρά την προσθήκη του Αζεβέδο, έχει μονιμοποιηθεί στη θέση του αριστερού μπακ.

ΑΛΛΑΓΗ #Νο3

ΣΤΟΠΕΡ

Υψηλές προσδοκίες συνόδευσαν την απόκτηση του Κάρλος Σαμπράνο στα τέλη του περασμένου Αυγούστου. Ο Περουβιανός ήταν ένας στόπερ από «το πάνω ράφι», αλλά δε δικαιολόγησε ποτέ όλο το θόρυβο γύρω από το όνομά του. Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είχε εμπλοκή στη φάση του μοναδικού γκολ, που έκρινε το ντέρμπι, με την λανθασμένη απομάκρυνση της μπάλας πάνω στον Ενγκελς.

Ο Σαμπράνο δεν συνεχίζει στην Τούμπα, ουσιαστικά «πλήρωσε» την κάκιστη συμπεριφορά του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και το υψηλότατο «ενοίκιο» που θα έπρεπε να πληρώσει ο ΠΑΟΚ από τον Ιανουάριο και μετά, με τον Ανχελ Κρέσπο να είναι πολύ πιο σταθερός και να «κουμπώνει» καλύτερα με τον Φερνάντο Βαρέλα.

ΑΛΛΑΓΗ #Νο4

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΑΦ

Στο ντέρμπι του πρώτου γύρου ο Γκόικο Τσίμιροτ ήταν ο παρτενέρ του Χοσέ Μαουρίσιο, με τον Εβγέν Σάχοφ να παίρνει στο 62’ τη θέση του Βραζιλιάνου μέσου. Ο Βόσνιος χαφ πωλήθηκε τον Ιανουάριο στην Σταντάρ Λιέγης, στη θέση του αποκτήθηκε ο Γάλλος Τιμπό Μουλέν, αλλά αυτός που κερδίζει την εμπιστοσύνη του Λουτσέσκου είναι ο Σάχοφ, που επιστρέφει για να δώσει… ύψος και καλύτερα πατήματα μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ουκρανός στο περσινό 2-0 της Τούμπας είχε σκοράρει…

ΑΛΛΑΓΗ #Νο5

«ΔΕΚΑΡΙ»

Ο Δημήτρης Πέλκας είχε μείνει στον πάγκο κατά τη διάρκεια του ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τον Ομάρ Ελ Καντουρί να αρχίζει και να τελειώνει στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Ο Μαροκινός μέσος είναι τραυματίας, για τον Ελληνα μεσοεπιθετικό υπάρχουν ερωτηματικά, αλλά η παρουσία του μέχρι τώρα κάνει τη διαφορά για το «Δικέφαλο». Τα εννιά γκολ και οι εννιά ασίστ δεν είναι μικρά νούμερα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα