Άλλη ομάδα έπρεπε να ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Άλλη ομάδα έπρεπε να ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταθέτει μέσα από το blog του στο gazzetta μία άποψη για τη μάχη της κορυφής του φετινού πρωταθλήματος και την υπερασπίζεται με στοιχεία και δεδομένα…

Σαχτάρ Ντ. – Ρόμα με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και forzato cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Όχι, δεν εννοώ τον Ολυμπιακό. Δεν τον βάζω καν στην εξίσωση, αφού θα είμαι μεροληπτικός, γιατί τον Ολυμπιακό τον έχω πάντα πρώτο στο μυαλό μου…

Τον Ατρόμητο εννοώ! Και δεν γράφω αυτό το κομμάτι, για να χρυσώσω κάποιο χάπι-και καλά δηλαδή ότι ο Ατρόμητος θα έπρεπε να το πάρει το φετινό πρωτάθλημα κι έτσι για τον Ολυμπιακό, που μοιάζει να είναι εκτός της μάχης του τίτλου, θα ήταν ως μη γενόμενο. Το γράφω γιατί πολύ απλά πιστεύω ότι καταγράφω τη πραγματικότητα.

Αν δεν ήταν ο ίδιος άτυχος σε πολλές στιγμές της σεζόν και κυρίως αν δεν έπαιρναν βαθμούς «δεξιά κι αριστερά» ο ΠΑΟΚ κι η ΑΕΚ λόγω σοβαρών διαιτητικών λαθών, ο Ατρόμητος θα ήταν εύκολα στην κορυφή της βαθμολογίας και φαβορί για τον τίτλο, εκτός των άλλων έχοντας στο Περιστέρι τόσο τον ΠΑΟΚ, όσο και την ΑΕΚ.

Και θα αποδείξω με δεδομένα κι στοιχεία τον ισχυρισμό μου…

Ατρόμητος-Απόλλων 1-1, με δοκάρι του Κυβρακίδη κι ισοφάριση του Απόλλωνα στο 86’

ΠΑΣ-Ατρόμητος 0-0, με δοκάρι του Ρισβάνη

Λάρισα-Ατρόμητος 0-0, με ακύρωση κανονικού γκολ του Ρισβάνη (η μπάλα είχε περάσει την γραμμή της εστίας)

Ατρόμητος-Πανιώνιος 0-0, με δοκάρι του Γουάρντα

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1, με την ισοφάριση του ΠΑΟΚ με πέναλτι-φάντασμα και με επίθεση-μισό γκολ του Ντιγκινί να σταματάει με οφσάϊντ-φάντασμα με το σκορ 0-1

Ατρόμητος-ΠΑΟ 1-1, με την ισοφάριση του ΠΑΟ με πέναλτι, τον Μάντσον να έχει δοκάρι και αποβολή του Κυβρακίδη στο 66’

Ατρόμητος-Παναιτωλικός 0-1, με τον Γουάρντα να χάνει πέναλτι

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 2-2, με δοκάρι του Γιαννούλη κι ισοφάριση του Ολυμπιακού με πέναλτι στο 90’.

Μιλάμε για μία σειρά οκτώ αγώνων, στους οποίους ο Ατρόμητος είχε κόντρα την τύχη και στο πιο κρίσιμο γι΄ αυτόν παιχνίδι, στην Τούμπα, είχε και κόντρα τη διαιτησία. Το Περιστέρι ουσιαστικά ευνοήθηκε μία φορά σε όλο το πρωτάθλημα, στο δοκάρι του Μάνταλου στο ΟΑΚΑ με το αποτέλεσμα 0-0 και πήρε καθοριστικό σφύριγμα διαιτητικά επίσης μία φορά, μαντέψτε, στο 1-0 με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, όπου δεν δόθηκε το εις βάρος του πέναλτι (ανατροπή Σεμπά). Και μνημονεύω μόνο ένα ματς, γιατί στο παιχνίδι του με τον Αστέρα (1-0), όπου η Τρίπολη είχε δύο αποβολές, ο Ατρόμητος προηγούνταν από νωρίς 1-0 κι είχε και τρία δοκάρια.

Παρεμπιπτόντως, ο Ατρόμητος είναι η πρώτη ομάδα στα δοκάρια (11!) και από τους τρεις άλλους της πρώτης τετράδας ο Ολυμπιακός είναι o πραγματικά άτυχος, σε τρία παιχνίδια (με δοκάρια του Εμενίκε στο 1-1 με τον Αστέρα, του Ανσαριφάρντ στο 0-1 από τον ΠΑΟ και του Μιραλάς στο 1-1 στην Τρίπολη. Ο ΠΑΟΚ π.χ. είχε δοκάρια στο 0-0 στη Ριζούπολη, αλλά είχε δοκάρι κι ο Λεβαδειακός στο 0-0 με τους Θεσσαλονικείς.

Να μνημονεύσουμε τα παιχνίδια στα οποία ευνοήθηκαν οι δυο πρωτοπόροι, θα χάσουμε το λογαριασμό! Πλέον, εδώ που φτάσαμε, είναι σαν να μην τρέχει τίποτα όταν βάζουν γκολ όπως το πρώτο (Σάκοφ) του ΠΑΟΚ με τη Λάρισα η, όπως τα δύο από τα τρία του Βράνιες (ΑΕΚ-Ξάνθη), επειδή είναι…απλά «λίγο οφσάϊντ»!

Και σκέφτομαι το εξής: αν ήταν λίγο πιο έξυπνοι αυτοί της…εξυγίανσης, θα είχαν εκμεταλλευθεί τη φετινή συγκυρία και θα άφηναν να πάρει το πρωτάθλημα ο Ατρόμητος. Να περνούσε το μήνυμα ότι να, στο πρώτο πρωτάθλημα μετά την…κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, βγαίνει πρωταθλήτρια μία μικρομεσαία ομάδα, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή.

Όμως, δεν μπορούν να…κρατηθούν οι εξυγιαντές. Το θέλουν εδώ και τώρα. Και με κάθε τρόπο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.