Ταχτσίδης: Το... γύρισε με την ψυχή, το πάθος και τις κάθετες! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ταχτσίδης: Το... γύρισε με την ψυχή, το πάθος και τις κάθετες! (vids)

bet365

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα παίκτη που παρά τους τραυματισμούς που τον άφησαν πίσω στον Ολυμπιακό βρήκε το σθένος και την ψυχή να κερδίσει την θέση του, αλλά και την αγάπη του κόσμου!
Εάν υπήρχε Όσκαρ... γκαντεμιάς για το ξεκίνημα της χρονιάς στον Ολυμπιακό δεδομένα θα πήγαινε στον Ταχτσίδη. Ο 27χρονος μέσος (σ.σ. είχε τα γενέθλιά του στις 15 Φλεβάρη) είχε περάσει ένα πολύ δύσκολο και επίπονο καλοκαίρι που τον άφησε για τα καλά πίσω. Ταλαιπωρημένος λοιπόν για καιρό το καλοκαίρι που ήρθε λόγω ενός τραυματισμού του. Σε τέτοιον βαθμό που παρότι ο τότε τεχνικός του Ολυμπιακού Μπέσνικ Χάσι τον πίστευε και τον υπολόγιζε δεν μπορούσε παρά να τον αφήσει εκτός πλάνων. Ο ίδιος ο Παναγιώτης σε δηλώσεις του στη NOVA είχε τονίσει πως δεν περίμενε ότι ο τραυματισμός του θα τον άφηνε για ένα διάστημα 2,5 μηνών εκτός!!! Έπαιξε ρόλο και το... σκαρί του και ότι είναι βαρύ κορμί που δεδομένα θέλει χρόνο για να επανέλθει. Ο Ταχτσίδης ουσιαστικά άρχισε να ενεργοποιείται στην ομάδα του Ολυμπιακού από τον Σεπτέμβριο και μετά. Υπήρχαν και επιλογές βέβαια που τον... δυσκόλεψαν. Όπως εκείνη του Χάσι να τον γυρίσει στόπερ στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός. Παρόλα αυτά σιγά σιγά βρήκε την θέση του στην ομάδα, άρχισε και καθιερώνεται και ενώ φορούσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Στο δε ματς με τον Πλατανιά στο πρωτάθλημα έχοντας πάρει από τον Ρομαό το περιβραχιόνιο του αρχηγού είχε σπεύσει να το φιλήσει πρώτα πριν το βάλει.
«ΓΙΑΤΡΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΩ»
Η διαφορά του Ταχτσίδη με πολλούς άλλους είναι πως και επειδή είναι Έλληνας και επειδή ξέρει καλά που βρίσκεται και τις απαιτήσεις αλλά και το κλίμα και την πίεση έχει και την ανάλογη νοοτροπία. Και αυτό συνέβη εξαρχής στον Ολυμπιακό για τον διεθνή μέσο. Ξέχωρα από αυτό είναι ένας ποδοσφαιριστής που βγάζει ψυχή και πάθος στο γήπεδο. Προφανώς και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο σοβαρός τραυματισμός του στο Περιστέρι. Εκεί που χτύπησε στα πλευρά, έχασε τις αισθήσεις του και με την σωτήρια παρέμβαση του γιατρού Χρήστου Θέου, να τον επαναφέρει. Ο ίδιος όμως δεν ήθελε να βγει! Ήθελε να μείνει στο γήπεδο για να παίξει και άλλο. «Γιατρέ εγώ δεν βγαίνω. Γιατί να βγω; Καλά είμαι», έλεγε στον γιατρό αλλά και προς τον πάγκο. Φυσικά και έγινε αλλαγή λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού του. Και όμως μία εβδομάδα μετά ήταν στον αγωνιστικό χώρο για να παίξει με τον Πανιώνιο όπου ξανά είχε πολύ καλή απόδοση με κάθετη και ασίστ στο γκολ του Οφόε!
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ
Ο Ταχτσίδης είναι παίκτης που πολύ συχνά θα υπερασπιστεί στο γήπεδο τους συμπαίκτες που και που θα βγάλει πάθος, τσαμπουκά, ένταση και νεύρο. Από εκεί και πέρα δεδομένα δεν είναι ένας παίκτης με ταχύτητα ή εκρηκτικότητα. Έχει όμως την ποδοσφαιρική διορατικότητα. Βλέπει γήπεδο, κάνει αρκετές καλές μεταβιβάσεις και βρίσκεται μέσα σε φάσεις με γκολ. Η... δύναμή του φυσικά είναι οι κάθετες που βγάζει.
Παράδειγμα χαρακτηριστικό ως προς τις δημιουργικές του αρετές στην δημιουργία φάσης το ματς στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Στο 5ο λεπτό ο Μάριν του βγάζει την μπάλα από τα πλάγια. Ο Ταχτσίδης έχει αφήσει πίσω του αντίπαλο και αμέσως του 'σπάει' την μπάλα για να την βγάλει μετά ο Γερμανός στον Φορτούνη για το 0-1. Μπορείτε να θυμηθείτε εδώ όλες τις φάσεις του ματς εκείνου. Ακόμα ένα παράδειγμα: στο 80' του ματς του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα η πάσα προς τον Πάρντο που βγάζει το γκολ στον Ανσαριφάρντ για το 1-2 έχει βγει από τον Ταχτσίδη. Και οι περισσότερες μπαλιές του είναι κάθετες και καίριες και χωρίς να σηκώνει την μπάλα, που είναι πιο δύσκολο να την 'υποδεχθεί' ο συμπαίκτης του. Στην κάθετη είναι πιο εύκολο να πάρει ένας συμπαίκτης του την μπάλα. Δείτε εδώ και τις φάσεις από το Ολυμπιακός - Απόλλων. Παρότι ο Ταχτσίδης έχει παίξει φέτος 14 ματς ως αμυντικό χαφ ή εξάρι εάν θέλετε και 4 ως οκτάρι ή κεντρικός χαφ φαίνεται πως η θέση που του ταιριάζει πιο πολύ είναι να παίζει ως πρώτος δημιουργός στον άξονα. Δηλαδή οκτάρι έχοντας πίσω του τον Ρομαό που ως αμυντικός χαφ είναι πιο αξιόπιστος και αποτελεσματικός αμυντικά. Συνολικά φέτος έχει 21 αγώνες στον Ολυμπιακό με 1 γκολ και 2 ασίστ.
ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Σε 13 αγώνες πρωταθλήματος όπως αναφέρεται στο επίσημο site της Λίγκας ο Ταχτσίδης έχει 2 ασίστ, 145 πάσες, 64 λάθη, 2 αποκρούσεις, 24 κλεψίματα, 6 επεμβάσεις και 11 φάουλ υπέρ με 12 κατά. Έχει και 5 κίτρινες σε 956 λεπτά. Είναι 2ος σε κλεψίματα μετά τον Ρομαό και 4ος πασέρ.
ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ Η ΚΑΘΕΤΗ ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΟΦΟΕ ΚΑΙ ΤΟ... ΚΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΕΛΓΟΥ!
Στην φάση του γκολ του Οφόε στο 48ο λεπτό ο Ταχτσίδης το... πήρε όλο πάνω του. Ο Ταχτσίδης αρχικά κάνει λάθος εκτίμηση και βγάζει μπαλιά σε αντίπαλο. Πιέζει όμως μετά και κλέβει την μπάλα για να βγάλει την κάθετη στον Οφόε, με τον Βέλγο να υπόσχεται μετά κέρασμα σε εκείνον αλλά και τους συμπαίκτες του. Δείτε πιο κάτω τις φωτογραφίες και εδώ το βίντεο. Πλέον έχει φτάσει να είναι από τους πλέον αγαπητούς παίκτες στον Ολυμπιακό και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από τα πολλά μηνύματα αγάπης, στήριξης αλλά και τις ευχές για ταχεία ανάρρωση που έλαβε και στα social media ανήμερα των γενεθλίων του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα