Όταν μπαίνεις με την μπάλα στα δίχτυα (ξανά και ξανά)

Όταν μπαίνεις με την μπάλα στα δίχτυα (ξανά και ξανά)

Όταν μπαίνεις με την μπάλα στα δίχτυα (ξανά και ξανά)

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τη νέα νίκη του πρωτοπόρου ΠΑΟΚ, για όσα πήγαν καλά, αλλά και για ότι μπορεί να προβληματίζει αυτή την πορεία πρωταθλητισμού που τώρα κορυφώνεται.

Χτίζεις την επίθεση από πίσω. Ο τερματοφύλακας δεν κάνει βολέ. Ξεκινάς με τις πάσες προς και από τα στόπερ. Ανεβάζεις τα μπακ πολύ ψηλά, ο ένας χαφ κοντά στα στόπερ. Οι δύο ακραίοι συγκλίνουν προς τα μέσα και αφήνουν το χώρο για Βιεϊρίνια ή Μάτος. Πάσες… Πολλές πάσες. Ψάχνεις τη λύση… Ξανά και ξανά. Χάνεις κάπου την μπάλα και αμέσως έξι-εφτά παίκτες «ορμάνε» συντεταγμένα να την ξανακερδίσουν στο… δευτερόλεπτο. Πας ξανά με οργανωμένη επίθεση… Στο ίδιο στυλ… Με υπομονή και πλάνο. Πάσες-πάσες-πάσες, ξεπερνάς τους μισούς αντιπάλους, να και μία ποιοτική ενέργεια, να και η τελική πάσα, πάει και ο αντίπαλος τερματοφύλακας και… έχεις τον Πέλκα ή τον Πρίγιοβιτς ή τον Σάκχοφ ή τον… οποιονδήποτε από τους πολλούς που πατάνε την αντίπαλη περιοχή, να βρίσκονται σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τα δίχτυα! Μόνο με αυτά! Όλοι οι άλλοι αντίπαλοι έχουν παραδοθεί και… απλά παρακολουθούν τον… κάθε Πέλκα του ΠΑΟΚ να σκοράρει ανενόχλητος!

Μόνο ο ΠΑΟΚ! Το κάνει ξανά και ξανά για να αποδείξει ότι μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό το φαινόμενο του ολοκληρωτικού και απολύτως ομαδικού ποδοσφαίρου! Διάσπαση της αντίπαλης άμυνας μέχρι… εκεί που δεν πάει και αφού εξουδετερωθεί μέχρι και ο τερματοφύλακας… μπαίνουμε με την μπάλα στα δίχτυα!!

Το είδαμε και χθες στη Λαμία. Το είδαμε και την περασμένη εβδομάδα με την ΑΕΛ! Έχουμε δει πολλά ακόμη τέτοια γκολ για μια ομάδα που πλέον έχει και τις περισσότερες (26) ασίστ στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε καλά στο πρώτο μέρος, θύμισε την ομάδα που βλέπαμε μακριά από την Τούμπα το Φθινόπωρο, αλλά οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν την υπομονή. Και στο Αγρίνιο εξάλλου μετά το 85΄ σκόραραν. Και με τον Πλατανιά στο δεύτερο ημίχρονο ξεκλείδωσαν την άμυνα. Ξέρουν αυτοί… Με πλάνο και υπομονή θα βγει μία τέτοια φάση όπως του 56΄ , θα ανοιχτεί όλη η αντίπαλη άμυνα και… αν μπει το πρώτο…

Πώς το είπε ο συνεργάτης του Τεννέ: «Ξέραμε ότι μετά δεν θα μπορούσαμε». Πώς να μην το ξέρει όταν ο ΠΑΟΚ πέρα από όσα κάνει δημιουργικά για να βγαίνει με απολύτως ομαδικό τρόπο μόνος με τα δίχτυα, έχει και την κορυφαία ανασταλτική λειτουργία! Δεν πλησιάζουν οι αντίπαλοι… Αφού κάπου αγανάκτησαν χθες οι πρωτοπόροι και στο τέλος επιχειρούσαν να γυμνάσουν οι ίδιοι τον Πασχαλάκη για να δοκιμάσουν τα αντανακλαστικά του! Και το «έβγαλε» ο σκύλος αυτό το τελευταίο του Μαουρίσιο!

Ο ΠΑΟΚ πέρασε και από το μισοάδειο γήπεδο της Λαμίας όπου εμείς πρέπει να πανηγυρίσουμε για το ότι δεν πήγαν πολλοί ΠΑΟΚτσήδες αλλά και γενικότερα οι φίλαθλοι που είδαν το ματς; Αυτή η προσπάθεια να διώχνουμε τον κόσμο από το γήπεδο πρέπει να μας κάνει και χαρούμενους κύριε Βασιλειάδη; Το κακό είναι ότι μιλάμε για μέτρο που πλήττει κυρίως τους ΠΑΟΚτσήδες και την ομάδα τους, μια και αυτοί κυρίως ταξιδεύουν και αυτοί βγάζουν τη συγκεκριμένη περίοδο τέτοιο πάθος για να βρεθούν σε όλα τα γήπεδα της χώρας. (Θα επιστρέψω σε αυτό λίγο παρακάτω…).

Κι’ ενώ περιμένουμε την επόμενη προσπάθεια να μειωθεί και αυτή η νίκη του ΠΑΟΚ, ενώ περιμένουμε να βρεθεί κάποιος… Κούγιας να πει για οφσάιντ, ή κάποιο πρωτοσέλιδο να ανοίξει θέμα στοιχηματισμού για ένα ματς ενώ από πίσω υπάρχουν άλλα 48 μικρών ομάδων που δεν έχουν να «φάνε», αλλά «πρέπει» να φαίνεται ο το ΠΑΟΚ- Κέρκυρα και ενώ περιμένουμε έρευνα από τη ΔΕΑΒ και παρακαλετά-ρεπορτάζ για να γίνει έρευνα πώς… 10 ΠΑΟΚτσήδες ήταν σε ένα λόφο και προσπαθούσαν να δουν τον αγώνα στη μία εστία… ας τονίσουμε κάτι και για τους ΠΑΟΚτσήδες;

Είναι δυνατόν να «πέφτετε» στην παγίδα και να μαλώνετε για το αν θα βγάλουν ανακοίνωση κάποιοι ή δεν θα βγάλουν για να πάνε στη Λαμία; Δεν γίνεται ο φίλος του ΠΑΟΚ να είναι τόσο επιρρεπής στην εσωτερική διαμάχη, στις οποίες πολλές φορές τον βάζουν οι απέξω… Δηλαδή υπήρχε ποτέ περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα σε αυτό το παιχνίδι και έπρεπε να ξεκινήσει τέτοιος καυγάς;

Άλλο αυτό βέβαια και άλλο το τι θα πρέπει να προσεχθεί ενόψει της άλλης Κυριακής… Αυτό είναι θέμα και πρέπει να αντιμετωπιστεί ψύχραιμα.

Γιατί την άλλη Κυριακή, ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να μην κερδίσει αυτός ο ΠΑΟΚ, αυτόν τον Ολυμπιακό… Όλοι τον ξέρουν. Εδώ στη Θεσσαλονίκη, αλλά σίγουρα και στον Πειραιά…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.