Κέρκυρα VS Απόλλων κι ο χαμένος... χάνεται!

Γιώργος Ντυμένος
Κέρκυρα VS Απόλλων κι ο χαμένος... χάνεται!

bet365

Στο νησί των Φαιάκων θα διεξαχθεί αύριο η... απόλυτη μάχη της ουράς και ο χαμένος της αναμέτρησης, θα βρεθεί σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.
Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος, για το αυριανό μεγάλο ντέρμπι της ουράς. Οπου η Κέρκυρα θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα, σε ένα παιχνίδι όπου μοιάζει με «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Ας δούμε λίγο με ποια δεδομένα βγαίνουν οι δύο «μονομάχοι» στη σέντρα.
* Οι Γιάννης Ματζουράκης και Γιώργος Παράσχος που βρίσκονται στον πάγκο τους, ανέλαβαν τα «ηνία» σχετικά πρόσφατα. Ο πρώτος θα κοουτσάρει τους Φαίακες για 4ο παιχνίδι (1-1-1 το ρεκόρ του), ενώ ο δεύτερος την «Ελαφρά Ταξιαρχία» για 8ο (0-5-2 το δικό του).
* Μάλιστα είναι οι εν ενεργεία τεχνικοί με τους περισσότερους αγώνες στη μεγάλη κατηγορία, είτε ως Α' Εθνική, είτε ως Σούπερ Λιγκ. Ο Παράσχος βρίσκεται στην 3η θέση με 525 ματς και ο Ματζουράκης στην 7η με 426.
* Η Κέρκυρα με Ματζουράκη παίζει ως επί το πλείστον 4-2-3-1, ενώ ο Απόλλωνας του Παράσχου έχει προχωρήσει σε αρκετές δοκιμές. Τον έχουμε δει και 4-2-3-1 και 4-3-3, αλλά και 3-5-2.
* Στο παρελθόν οι δύο ομάδες έχουν συγκρουστεί άλλες 11 φορές και η Κέρκυρα κέρδισε τις έξι. Ο Απόλλωνα έκανε δύο νίκες, ενώ άλλα τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα (όπως και εκείνο του πρώτου γύρου στη Ριζούπολη, 0-0).
* Η Κέρκυρα έχει την 2η χειρότερη επίθεση της κατηγορίας με 14 τέρματα (μαζί με τη Λαμία), ενώ ο Απόλλωνας την 3η, καθώς έχει βρει στόχο 15 φορές (όσες και η Λάρισα).
* Οι Φαίακες έχουν και την 2η χειρότερη άμυνα της κατηγορίας (37 γκολ (παθητικό), ενώ ο Απόλλωνας την 4η (28 γκολ παθητικό).
* Οι γηπεδούχοι είναι 12οι στην κατηγορία με τις τελικές (159, 7,5 μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι), ενώ οι φιλοξενούμενοι 14οι (150, 7,1).
* Αντίθετα στην Κέρκυρα γίνονται κατά μέσο όρο 11,5 τελικές ανά ματς (242) και στον Απόλλωνα 9,7 (204).
*Το τέταρτο όπου οι Φαίακες έχουν πετύχει τα περισσότερα τέρματά τους είναι το 30'-45' (4 γκολ), ενώ από το 46' ως το 60' η εστία τους παραβιάστηκε 11 φορές, τις περισσότερες από κάθε άλλο δεκαπεντάλεπτο των αγώνων τους.
*Αντίθετα η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αρέσκεται σε φινάλε γκραν γκινιόλ. Το δικό της «καλό» δεκαπεντάλεπτο είναι το 76'-90' όπου σημείωσε ως τώρα 4 γκολ, ενώ στο ίδιο διάστημα έχει δεχθεί 12!
*Ο Μπαλάφας είναι πρώτος πασέρ των Φαιάκων (90), ενώ του Απόλλωνα είναι ο Κονέ (164).
* Πρώτος σκόρερ της Κέρκυρας είναι ο Επστάιν (4), ενώ ο Παμλίδης είναι ο παίκτης της με τις περισσότερες τελικές (24). Για τους φιλοξενούμενους ο Αλμπάνης έχει σημειώσει ισάριθμα τέρματα (4), ενώ ο Καστιγιέχος έχει βγάλει τις περισσότερες τελικές (24). Ετσι οι πρώτοι σκόρερ των δύο ομάδων, όπως και οι παίκτες με τις περισσότερες τελικές, έχουν ακριβώς τις ίδιες επιδόσεις.
*Ο τραυματίας Γκόμες είναι ο παίκτης της Κέρκυρας με τα περισσότερα εύστοχα γεμίσματα (22), ενώ στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας του Απόλλωνα βρίσκεται ο Κονέ με 17.
* Ο Σπίνουλας είναι ο πρώτος «κλέφτης» των Φαιάκων (40) και ο Ιωάννου ο παίκτης – πλην πορτιέρο – με τις περισσότερες επεμβάσεις (58). Στις αντίστοιχες κατηγορίες της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ξεχωρίζουν οι Κονέ, Κοντοές (από 30) και Μπαρτολίνι (37) αντίστοιχα.
*Η Κέρκυρα έχει βγάλει 95 εύστοχα γεμίσματα μέχρι στιγμής στη σεζόν, ενώ ο Απόλλωνας 90.
*Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχει ως τώρα 7 δοκάρια, ενώ οι Φαίακες 5.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα