Ο Σιώπης δεν είναι πλέον απλά ένα «τρεχαντήρι»

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Σιώπης δεν είναι πλέον απλά ένα «τρεχαντήρι»

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα για τον Σιώπη, με αφορμή την χθεσινή εμφάνιση του…Σιμόες.

Έβλεπα χθες την ΑΕΚ, με διάθεση μελαγχολική καθότι ο Ολυμπιακός επί έξι συνεχόμενα χρόνια έπαιζε αυτός Φλεβάρη μήνα στην Ευρώπη…

Πρόσεξα λοιπόν λίγο τον Σιμόες, που έκανε άλλο ένα εξαιρετικό παιχνίδι-και θυμήθηκα τον Σιώπη. Ένα αμυντικό μέσο που είναι στο στιλ του Πορτογάλου. Και που βεβαίως ανήκει στον Ολυμπιακό, χωρίς να είναι στο ρόστερ του Ολυμπιακού, παρότι το καλοκαίρι είχε παίξει όλο το 90λεπτο στο 3-1 στην Παρτίζαν κι αλλαγή στη ρεβάνς με τους Σέρβους και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τη Λάρισα.

Τον Σιώπη τον παρακολουθώ από τότε που έπαιζε με τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων και ξεχώριζε. Κι αυτό που βλέπω φέτος είναι ότι το παιδί έχει βελτιωθεί σημαντικά, παίζοντας τώρα τέταρτο χρόνο στον Πανιώνιο. Κακώς υπάρχει η εικόνα ότι είναι «απλά» ένα μηχανάκι στην μεσαία γραμμή. Εγώ δεν νομίζω ότι είναι μόνο ένα «τρεχαντήρι», που λέγαμε παλιά, ο Σιώπης.

Μονακό – Ντιζόν με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και forzato cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Πλέον ο Έλληνας άσος έχει ωριμάσει κι έχει βάλει κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του, απολύτως ενδιαφέροντα νομίζω για τον Ολυμπιακό. Ο 24χρονος πιά Σιώπης έχει βελτιωθεί πάρα πολύ στην πάσα του. Μπορεί να βγάλει ασίστ με κάθετη. Μπορεί να αλλάξει ωραία το παιχνίδι στα άκρα με 20άρες μπαλιές. Μπορεί να μεταφέρει την μπάλα με 30άρες η, 40άρες πάσες.

Δείτε χαρακτηριστικά την ασίστ στο γκολ του Λάμπρου με τον Παναιτωλικό (https://www.youtube.com/watch?v=LXq9jUkRfi4).

Όπως κι εκείνη στο γκολ του Ντουρμισάϊ στη Λεωφόρο, έστω με τη βοήθεια και της τύχης (https://www.youtube.com/watch?v=BgZlC1J-fUA)

Η, την…προασίστ για το γκολ του Μασούρα με τη Λαμία (https://www.youtube.com/watch?v=CzUrG-bpMpQ).

Ο Σιώπης βγάζει πιά προσωπικότητα στο παιχνίδι του. Παίρνει πρωτοβουλίες, μπορεί να μπουκάρει κατά μέτωπο για να επιτεθεί, κρατάει την μπάλα, βοηθάει στην κυκλοφορία του παιχνιδιού. Δεν είναι μόνο ο καθαραόαιμος κόφτης, που θα τρέξει παντού, θα πιέσει σε όλα τα μήκη και πλάτη, θα κλέψει μπάλες και γενικά μόνο θα κόψει. Και στο ρόστερ του αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός αμυντικό μέσο του στιλ του Σιώπη δεν έχει-υπό την έννοια ότι ο Ρομαό είναι υπερπολύτιμος, αλλά πέρασε τα 34 κι ο Ταχτσίδης είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά σε εντελώς διαφορετική εκδοχή εξαριού.

Είναι αλήθεια ότι ο Σιώπης δεν έχει ύψος και δεν σκοράρει, δεν το έχει ρε παιδί μου. Κι αυτά είναι μειονεκτήματα. Ωστόσο, έχει και πολλά πλεονεκτήματα. Άλλωστε, επειδή ξεκίνησα το κομμάτι με τον Σιμόες, αν θυμάμαι καλά σε ένα ματς έχει σκοράρει από τότε που ήρθε στην ΑΕΚ ο Πορτογάλος, ενώ δεν «λέει» και τίποτα στο ψηλό παιχνίδι.

Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι ο Σιμόες είναι ένα εργαλείο «από τα λίγα» για την ΑΕΚ. Αλλά αν εξαιρέσεις την εμπειρία και τις παραστάσεις (28 είναι), που του δίνουν κι άλλο «αέρα» στο παιχνίδι, δεν νομίζω ότι ο Σιώπης υστερεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.