Πρώτα παίρνεις τους καλύτερους από το πρωτάθλημα σου

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Πρώτα παίρνεις τους καλύτερους από το πρωτάθλημα σου

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δύο πράγματα περί μεταγραφών…

Είναι μεγάλο λάθος να υποτιμάμε τους παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα. Πάρα πολλές φορές, αυτοί οι παίκτες μπορεί να αποδειχθούν καλύτερες επιλογές από παίκτες που φέρνουν οι ομάδες μας από το εξωτερικό.

Δηλαδή, τον Ολυμπιακό τον…χάλασε που πήρε τον Μανωλά, τον Σάμαρη, τον Τζιμπούρ, τον Μανιάτη, τον Αμπντούν (από τον Τζαμέλ έχουμε να δούμε εξτρέμ με κλειστή ντρίμπλα στο Καραϊσκάκη…), τον Σιόβα, τον Ολαϊτάν και βεβαίως τον Κάρολ! Και τώρα τον Κούτρη και τον Ανσαριφάρντ;

Μήπως δεν είναι μια χαρά παίκτες ο Μάνταλος, ο Γκάλο κι ο Μπακάκης στην ΑΕΚ; Η ο Χούλτ με τον Μασούντ; Ή στον Παναθηναϊκό ο Κουρμπέλης, ο Βιγιαφάνιες-κι ο Κουλιμπαλί, κατά την γνώμη μου. Ο ΠΑΟΚ κι η ΑΕΚ δεν πάνε με γκολκίπερ τον Πασχαλάκη και τους Τσιντώτα, Μπάρκα; Αυτοί οι τερματοφύλακες είναι καλύτεροι από τον Γιαννιώτη; Ή μήπως δεν είναι παίκτης που κάνει την διαφορά ο Ουάρντα;

Όλοι αυτοί οι παίκτες, που έπαιζαν; Στον Πανιώνιο, τον ΠΑΣ, τη Βέροια, την Καβάλα, τον ΟΦΗ, την Ξάνθη, τον Παναιτωλικό, τον Αστέρα, τον Πλατανιά, τον Λεβαδειακό, τον Ατρόμητο. Κι ούτε κόστισαν περιουσίες ολόκληρες, όπως αυτοί που έρχονται από το εξωτερικό.

Ακούω διάφορους να λένε τα τελευταία χρόνια, «μα πλέον δεν υπάρχουν παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό». Συγνώμη, λάθος είναι αυτό. Πάντα θα υπάρχουν παίκτες για τον Ολυμπιακό και από το ελληνικό πρωτάθλημα. Το ζητούμενο είναι να γίνονται οι σωστές επιλογές.

Ασφαλώς και υπάρχουν λύσεις κι από το ελληνικό πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό και για τις άλλες μεγάλες ομάδες. Αλλά πρέπει να εντοπίσεις και να πάρεις τους πραγματικά καλύτερους. Εντάξει, δεν θα σου βγουν όλες οι κινήσεις, αλλά όσο πιο μεθοδικά και ψαγμένα έχεις κάνει τις επιλογές, τόσο το ποσοστό της επιτυχίας θα ανεβαίνει. Και, βέβαια, πρέπει να τους δίνεις τις ευκαιρίες. Διότι, το να πάρεις κάποιους και να μην τους βάλεις να παίξουν ποτέ, δεν έχει νόημα.

Παγκοσμίως, τα μεγάλα κλαμπ αρχίζουν τις μεταγραφές τους παίρνοντας ό,τι το καλύτερο από τα πρωταθλήματα τους. Η Μπάγερν στη Γερμανία, η Γιουβέντους στην Ιταλία κλπ, κλπ. Από εκεί ξεκινάς, από εκεί είναι η βάση σου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.