Η λαχτάρα, η δίψα και το... «φρένο»!

Η λαχτάρα, η δίψα και το... «φρένο»!

Η λαχτάρα, η δίψα και το... «φρένο»!

Ο Σταύρος Σουντουλίδης αναρωτιέται πως μπορείς να βάλεις «χαλινάρι» σ’ έναν διψασμένο κόσμο, που λαχταρά να δει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή μετά από 33 χρόνια, αλλά ξέρει ό,τι τώρα αυτό πρέπει να γίνει.

Αυτή η κατάσταση με τις απαγορεύσεις μετακίνησης μέσα στη χώρα, από περιοχή σε περιοχή, αρχίζει να γίνεται άκρως επικίνδυνη. Βασικά, μιλάμε για ένα μέτρο… ημίμετρο, που δεν έχει προσφέρει την παραμικρή λύση στο πρόβλημα, αντίθετα το έχει μεγεθύνει και εν έτη 2018 ανακαλύπτουμε την παγκόσμια πατέντα της παρουσίας σε ένα ελληνικό γήπεδο μόνον κατόχων εισιτηρίων διαρκείας!

Καλά, κάνει η διοίκηση και ο «ισχυρός άνδρας» της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου. Θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, να προστατεύσουν την ομάδα τους, το ποδόσφαιρο, τον ΠΑΟΚ, αλλά και να ανταποδώσουν τη φιλοξενία που έτυχαν στον πρώτο γύρο στην Τούμπα. Χαμένοι είναι και οι δύο, αν το σκεφτείς καλύτερα, κάποιες χιλιάδες ευρώ θα παραμείνουν στις τσέπες των φιλάθλων, χαμένο είναι γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο αγώνας του Σαββάτου για τον ΠΑΟΚ είναι ΕΝΑΣ από τους εννιά «τελικούς». Ακολουθούν άλλοι οκτώ στο δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου και ορθώς η διοίκηση, η οικογένεια Σαββίδη ζητάει ή θα ζητήσει από τον κόσμο της να «υπακούσει», αυτή τη φορά, στις όποιες αποφάσεις. Είναι κομματάκι δύσκολο να πρέπει να βάλεις φρένο και να ελέγξεις τη λαχτάρα του κόσμου σου, αλλά εδώ που έχει φτάσει το πράγμα, όλα παίζουν το ρόλο τους.

Σωστά ο επίσημος ΠΑΟΚ κρατάει χαμηλούς τόνους, σωστά ο Γιώργος Σαββίδης τοποθετήθηκε δημοσίως και ζήτησε «κανένας φίλαθλος του ΠΑΟΚ να μη ταξιδέψει στη Λαμία». Αρκετοί σκέφτονται, ήδη, πως «το Σάββατο είναι καλεσμένοι σ’ ένα γάμο στη Λαμία» (στο Αγρίνιο οι άλλοι στόλισαν σε νυφικό το αυτοκίνητό τους για να περάσουν τα μπλόκα στης αστυνομίας!), όμως αυτή τη φορά πρέπει να εισακουστούν και να «πιάσουν τόπο» οι θέσεις της διοίκησης και της ιδιοκτησίας.  

Το να βάλεις «χαλινάρι» σ’ ένα διψασμένο κόσμο, είναι κομματάκι δύσκολο, όμως στη Μικράς Ασίας γνωρίζουν πως δε θα πρέπει να παίζουν συνέχεια με τη φωτιά. Αυτή η λαχτάρα, αυτή η δίψα, του ΠΑΟΚτσή, που θέλει να είναι εκεί, δίπλα στην ομάδα, «παρών» στην προσπάθεια της να κατακτήσει τον τίτλο 33 χρόνια μετά την τελευταία φορά, δεν πρέπει να γυρίσει μπούμερανγκ βάζοντάς την σε περιπέτειες και σε… κακά μονοπάτια.

Ο δρόμος προς τον τίτλο είναι ορθάνοιχτός και δεν πρέπει από μόνος του ο ΠΑΟΚ να βάλει στον εαυτό του «εμπόδια», δεν πρέπει να κάνει τη χάρη σε κανέναν, που τον περιμένει στη γωνία.

Ο ΠΑΟΚτσής ξέρει τι πρέπει να κάνει, βλέπει γύρω του να ασκείται κάθε είδους πίεση προκειμένου η ομάδα να τιμωρηθεί, να (ξανά) κλείσει η Τούμπα, δεν είναι κορόιδο να τους κάνει τη χάρη. Ειδικά, τώρα…

Best of internet