Κυριακόπουλος: «Ανάλογη συνέχεια»

Gazzetta team
Κυριακόπουλος: «Ανάλογη συνέχεια»

bet365

Ο μπακ του Αστέρα σχολίασε πως οι Αρκάδες είναι σε θέση να συνεχίσουν τις υψηλές πτήσεις
Για την πορεία του Αστέρα, αλλά και τον ίδιο προσωπικά μίλησε ο Κυριακόπουλος στον «Radio Arcadia».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Ενα σχόλιο για τις δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ σχετικά την μαχητικότητα που έδειξε ο ΑΣΤΕΡΑΣ απέναντι στην ΑΕΚ:
"H αλήθεια είναι ότι μόλις διάβασα τις δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ έμεινα έκπληκτος και δεν κατάλαβα γιατί είπε όσα είπε. Είδα μετά ότι και κάποιοι φίλαθλοι της ΑΕΚ έδειξαν δυσφορία για την απόδοση μας. Νομίζω ότι ο ΑΣΤΕΡΑΣ σε κάθε παιχνίδι που παίζει, παίζει για την νίκη και δείχνει τον καλύτερο της εαυτό και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που αυτό κάνει τους άλλους να δυσανασχετούν. Μείναμε έκπληκτοι με όσα διαβάσαμε αλλά ο καθένας μπορεί να έχει την δική του γνώμη".
Για την αγωνιστική "μεταμόρφωση" του ΑΣΤΕΡΑ μέσα στην χρονιά:
"Η σεζόν ξεκίνησε άσχημα παρά την καλή προετοιμασία που κάναμε το καλοκαίρι. Δεν μας πήγαν καλά τα αποτελέσματα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η εντός έδρας ήττα από την Λαμία ήταν σοκ για μας. Μετά από αυτή την ήττα έγινε η αλλαγή του προπονητή. Με την έλευση του Σάββα Παντελίδη η ομάδα άλλαξε πρόσωπο. Ο νέος προπονητής μας πέρασε την δική του φιλοσοφία. Μπήκαμε σαν μαχητές σε όλα τα παιχνίδια, παλέψαμε όλους τους αγώνες και πήραμε βαθμούς που είχαμε ανάγκη. Προσπαθήσαμε πολύ στα παιχνίδια με τους μεγάλους και χτυπήσαμε τα ματς με τις ομάδες που βρίσκονται στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα γιατί εκεί ήμασταν και εμείς. Κάναμε ένα τρομερό σερί 8 αγώνων αήττητοι με 5 νίκες και έτσι ανεβήκαμε ψηλά. Νομίζω ότι και η συνέχεια θα είναι ανάλογη".
H άνοδος της ομάδας συνδυάστηκε και με αγωνιστική άνοδο αρκετών ποδοσφαιριστών φέτος και εσύ είσαι ένας από αυτούς.
"Ο Κάθε παίκτης βάζει το δικό του λιθαράκι. Εγώ στην αρχή δεν έπαιζα αρκετά παιχνίδια και αυτό ήταν απόφαση του προπονητή. Με τον Κύριο Παντελίδη μπήκα στο ροτέισιον. Με βοήθησε πολύ στο τακτικό κομμάτι και με εμπιστεύτηκε και στην θέση του αριστερού εξτρέμ. Εγώ θέλω να βοηθάω την ομάδα μου από όποια θέση παίζω και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό".
Το γκολ με την Λάρισα δυσκόλεψε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο να καταλάβουν ότι η μπάλα μπήκε μέσα. Είδες τον αντίπαλο τερματοφύλακα εκτός θέσης και σούταρες;
"Η αλήθεια είναι ότι όταν σουτάρω δεν κοιτάω το τέρμα. Εκείνη την στιγμή είχα στο μυαλό μου να σουτάρω και το έκανα. Δεν κοίταξα τον τερματοφύλακα, απλά σούταρα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Μου αρέσει να σουτάρω από μακριά και το θεωρώ προτέρημα στο παιχνίδι μου".
Ο πανηγυρισμός; Ξόρκισες το κακό;
"Ξεκίνησα με δοκάρι στον Ατρόμητο και είχα άλλο ένα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Μόλις ξεκίνησα να αγωνίζομαι βασικός τραυματίστηκα και έμεινα έναν μήνα έξω. Για όλα αυτά ήταν ένα ξέσπασμα".
Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ένα παιδί που σε μικρή ηλικία έφυγε από το σπίτι του και τις θυσίες που έκανε για να φτάσει να γίνει επαγγελματίας στο υψηλότερο επίπεδο:
"Aν και ήμουν σε ηλικία μόλις 15 χρονών θεωρώ ότι ήμουν αρκετά συνειδητοποιημένος για το τι ήρθα να κάνω στην Τρίπολη. Στην αρχή η μητέρα μου ήταν αντίθετη στο να έρθω λόγω της απόστασης. Ομως ήρθα εδώ για να εκπληρώσω έναν μεγάλο στόχο. Η ομάδα με εμπιστεύτηκε και έφτασα στα 17 να υπογράψω το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο. Με πίστεψαν, εμένα αλλά και άλλα παιδιά γιατί κάναμε πολύ καλή πορεία με την Κ17 τότε. Εκανα καλές εμφανίσεις και με την Κ20 και πήρα κάποιες ευκαιρίες. Την επόμενη σεζόν μου είπαν ότι έπρεπε να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου σε μια ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Πραγματικά με βοήθησε αυτό. Είδα αλλιώς το ποδόσφαιρο στην Β' Εθνική με την φανέλα του Εργοτέλη και της Λαμίας. Νομίζω ότι με σκληρή δουλειά και αφοσίωση μπορείς να πετύχεις. Για όλα τα παιδιά από τις ακαδημίες ισχύει αυτό".
Ο αδερφός σου ασχολείται με το ποδόσφαιρο; Σκέφτεσαι να τον βρεις αντίπαλο;
"Ναι! Αγωνίζεται στην Παναχαϊκή. Η Πάτρα είναι η πόλη μου και εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα της πόλης μου. Μακάρι να ανέβει στην Super League γιατί είναι κόσμημα μια ομάδα που θα έχει 5.000 κόσμο στο γήπεδο. Νομίζω η Αγιά θα είναι γεμάτη".
Οι στόχοι του Γιώργου Κυριακόπουλου:
"Ηθελα να καθιερωθώ στην ομάδα και αρχίζω να το πετυχαίνω αυτό. Θέλω να πάρω όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται. Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας οι οποίοι είναι η Ευρώπη αυτή την στιγμή. Απο εκεί και πέρα κοιτάζω το μέλλον σε άλλα πρωταθλήματα. Δεν το έχω κρύψει ότι θέλω να παίξω στο εξωτερικό και ελπίζω να το καταφέρω αυτό μέσω του Αστέρα".
Το να μπεις στην Εθνική Ελλάδος, είναι πιο εύκολο αν αγωνίζεσαι στους "μεγάλους" ή στο εξωτερικό. Ποια η γνώμη σου πάνω σε αυτό;
"Είναι αλήθεια αυτό και ίσως είναι άδικο. Σίγουρα ο προπονητής προσέχει περισσότερο τους μεγάλους και είναι στην κρίση του εκάστοτε προπονητή το ποιους θα καλέσει στην Εθνική. Υπάρχουν παίκτες σε ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο Αστέρας που έχουν αξιόλογους παίκτες που μπορούν να πλαισιώσουν την Εθνική ομάδα".
Στα 18 σου και όσο έπαιζες στην Κ20 βρέθηκες ξαφνικά να αντιμετωπίσεις ομάδες όπως η Τότεναμ και η Μπεσίκτας. Μεγάλες στιγμές;
"H αλήθεια είναι ότι δεν είχα ενεργό ρόλο στην ομάδα. Ομως ο προπονητής μου με είχε πάρει στις αποστολές. Ηταν κάτι απίστευτο. Θυμάμαι τα παιχνίδια με την Μάιντζ, το παιχνίδι στην Κύπρο. Πραγματικά ήταν φοβερές στιγμές για τον Αστέρα και ελπίζω να τις ξαναζήσουμε. Η ομάδα είχε σκαμπανευάσματα τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά πιστεύω πως θα πάμε καλύτερα στο μέλλον".
Το νούμερο 77 προέκυψε από κάπου;
"Τίποτα ιδιαίτερο, απλά μου αρέσει σαν νούμερο".
Η πιο έντονη στιγμή σου στον ΑΣΤΕΡΑ;
"Οταν σκοράραμε απέναντι στον Ολυμπιακό πανηγυρίσαμε σαν τρελοί. Τρομερά έντονο συναίσθημα, ενώ 2-3 χιλιάδες οπαδοί ήταν αγάλματα".
Φαντάζομαι οι χειρότερες στιγμές είναι οι τραυματισμοί σου και τα συνεχόμενα δοκάρια;
"Στην αρχή της καριέρας μου έκανα δύο πέναλτι και θέλω να τα ξεχάσω".
Η ζωή στην Τρίπολη;
"Ισως να είναι μια πόλη για μεγαλύτερες ηλικίες. Ομως, είναι κατάλληλη για έναν ποδοσφαιριστή που θέλει να δουλέψει. Βοηθά να είναι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει. Εχω δεθεί με την Τρίπολη".
Το Σάββατο ο Ατρόμητος.
"Μας έχει κερδίσει 3 φορές φέτος. Και τις τρεις με 1-0. Είναι πρόκληση να κερδίσουμε μια ομάδα σαν το Ατρόμητο και φυσικά υπάρχει και τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον για να παραμείνουμε κοντά στην 5αδα. Προετοιμαζόμαστε καθημερινά και θέλουμε πολύ το παιχνίδι. Θα χρειαστούμε και την βοήθεια του κόσμου".

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα