Το πρόβλημα δεν είναι το πέναλτι του Τζούρτζεβιτς…

Το πρόβλημα δεν είναι το πέναλτι του Τζούρτζεβιτς…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το πρόβλημα δεν είναι το πέναλτι του Τζούρτζεβιτς…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta δύο πράγματα για το…φαινόμενο Τζούρτζεβιτς στον Ολυμπιακό.

Πόρτο – Λίβερπυολ και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν ο Φιρμίνο σκοράρει το πρώτο γκολ του αγώνα. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η απόφαση του Ολυμπιακού να…πονέσει στην τσέπη του ο Τζούρτζεβιτς είμαι βέβαιος ότι έχει απλά ως αφορμή την…ανεξέλεγκτη πρωτοβουλία του να εκτελέσει το πέναλτι στο 90ο λεπτό του αγώνα στο Περιστέρι.

Αν ήταν μόνο το πέναλτι, ενδεχομένως και να μην έπεφτε καμία καμπάνα-ιδίως αν σκόραρε…Όμως, ο Σέρβος έχει απασχολήσει επανειλημμένως τον Ολυμπιακό με ζητήματα νοοτροπίας. Μία νοοτροπία, που σου δίνει την εικόνα παίκτη, ο οποίος ενδιαφέρεται πάνω απ΄ όλα για τον εαυτό του κι όχι για την ομάδα. Οπότε, απολύτως ορθά ήρθε η τιμωρία του-και μακάρι να είχαν φάει αναλόγως τσουχτερά πρόστιμα κι άλλοι συμπαίκτες του, εδώ κι αρκετό καιρό, με τα αντιπαραδείγματα πειθαρχικής συμπεριφοράς τους…

Το ερώτημα τώρα είναι, τι κάνει ο Ολυμπιακός με τον Τζούρτζεβιτς. Τον κάνει στην άκρη; Να το θέσω αλλιώς: μπορούμε να έρθουμε λίγο στη θέση του Τζούρτζεβιτς; Μήπως και καταλάβουμε αν όντως έχει τόσο κακή νοοτροπία κι αν αυτό το χούι του μπορεί να το κουμαντάρει. Γιατί είναι αλήθεια ότι το παιδί αυτό, μπαίνοντας στο γήπεδο, ένα στόχο δείχνει να έχει: πώς θα τελειώσει μία φάση, με προοπτική να κάνει το γκολ. Με το που πάρει την μπάλα και βρεθεί στα 25 μέτρα μακριά από την αντίπαλη εστία, μία επιλογή έχει στο μυαλό του, να σουτάρει-καλά δεν συζητάμε για όταν βρίσκεται στην περιοχή…

Παρεμπιπτόντως, δείτε ότι και στο Ολυμπιακός-Αστέρας (1-1) πάλι είχε πάρει με το έτσι θέλω την μπάλα κι είχε εκτελέσει το πέναλτι στο 94’, πάλι με τον ίδιο κακό τρόπο, πάλι στην ίδια γωνία, πάλι χωρίς φόρα-απλά τότε ήταν τυχερός και από την απόκρουση του γκολκίπερ Αθαναιάδη η μπάλα είχε καταλήξει στα δίκτυα... Στο 3.52 εδώ(http://www.novasports.gr/web-tv/on-demand-player/video/46126/olubiakos-asteras-tripolis-1-1-hl/).

Σκέφτομαι, προσπαθώντας να δικαιολογήσω την τραγικά εγωϊστική συμπεριφορά και τον ατομισμό του, μήπως προέρχεται, μαζί και τα νεύρα που βγάζει, ακριβώς από το γεγονός ότι δεν έχει πάρει τις ευκαιρίες που περίμενε κι επειδή μπαίνοντας συνήθως 10-20 λεπτά στο τέλος των αγώνων, προσπαθεί να αποδείξει πράγματα, με λάθος τρόπο.

Για να είμαι ειλικρινής, ο Ούρος δεν με πείθει ότι είναι σέντερ φορ επιπέδου Ολυμπιακού, από τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής. Ωστόσο, ξέρω πολύ καλά ότι η διαπίστωση αυτή δεν είναι ασφαλής. Τον παίκτη και δη τον φορ τον κρίνεις σωστά, αφού τον δεις σε μία σειρά αγώνων. Τον Τζούρτζεβιτς τον έχουμε δει σε μία τέτοια σειρά αγώνων;

Να τα βάλουμε λίγο κάτω: Ο Σέρβος ήρθε στον Ολυμπιακό 30 Αυγούστου, άρα δεν έκανε προετοιμασία με την ομάδα. Μάλιστα, είχε ξεκινήσει να παίζει στην Παρτίζαν από τις 10 Ιουλίου! Το πρώτο λάθος το έκανε ο Χάσι, που χωρίς καν να έχει ο παίκτης δέκα προπονήσεις στο Ρέντη τον έβαλε απευθείας βασικό σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια (σε Ξάνθη, με Σπόρτινγκ και με Αστέρα) μέσα σε μία εβδομάδα, από τις 9 έως τις 16 Σεπτέμβρη. Οι ευθύνες ήταν πολλές για τους ώμους του Ούρος. Δεν του έκατσαν και κάποιες φάσεις και το παιδί σαν να «κάηκε» από την πρώτη εβδομάδα του στον Ολυμπιακό!

Έκτοτε, δηλαδή σε διάστημα πέντε μηνών, την ενδεκάδα την βλέπει αραιά και που: δύο φορές στο πρωτάθλημα, μία στο Τσάμπιονς Λιγκ και πέντε στο Κύπελλο (εκ των οποίων οι δύο με Αχαρναϊκό και Κισσαμικό). Συνήθως μπαίνει αλλαγή και δη λίγα λεπτά (μόνο τρεις φορές μπήκε κι έπαιξε αρκετό χρόνο). Μοναδική φορά που πήρε συνεχόμενα παιχνίδια ήταν πάλι τρία σε μία εβδομάδα, αρχές Δεκέμβρη (με Κισσαμικό, Απόλλωνα και Γιουβέντους).

Τι ψάρια έπιασε; Εφτά γκολάκια (ένα με πέναλτι). Τέσσερα στο πρωτάθλημα και τρία στο Κύπελλο. Όλα σε λεγόμενα "μικρά" παιχνίδια. Δεν τα λες και πολλά, αλλά δεν τα λες και λίγα για παίκτη με συνολικά 11 συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα κι άλλες 14 ως αλλαγή. Είναι μέσα στις φάσεις, αυτό το προσόν του είναι ξεκάθαρο, το μυρίζεται το γκολ. Έχει εντυπωσιακά τελειώματα, αλλά δεν σου γεμίζει το μάτι ότι όταν θα βρεθεί φάτσα στον γκολκίπερ θα το κάνει το γκολ εύκολα. Είναι μαχητής, δεν φοβάται να μπει στη φωτιά και να φάει ξύλο-είναι ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού σε κερδισμένες κάρτες μέσα στη σεζόν (εννιά)!

Αν θέλει ο Ολυμπιακός να αποκτήσει πιο ασφαλή εικόνα για τις δυνατότητες του Ούρος, για τον οποίο πλήρωσε 2,5 εκ. Ευρώ στην Παρτίζαν, νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος: πρέπει να του δώσει ο προπονητής τέσσερα-πέντε παιχνίδια στη σειρά, έστω τώρα στο φινάλε της σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.