Το... λάθος της Super League με NOVA και το νέο... τοπίο

Το... λάθος της Super League με NOVA και το νέο... τοπίο

Το... λάθος της Super League με NOVA και το νέο... τοπίο

Το Gazzetta.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και στέκεται στο πως... έσπασαν οι διαπραγματεύσεις της Super League με τη NOVA για την Κεντρική Διαχείριση αλλά και την παράμετρο της COSMOTE TV.

Τέλος εποχής στα τηλεοπτικά δεδομένα με NOVA και Λίγκα λοιπόν όπως τα ξέραμε. Από εκεί που η Super League διαπραγματευόταν με το συνδρομητικό για να πάρει 33 ή και 34 εκατ. ευρώ δεν θα πάρει ούτε τα 30 που θα της προσέφερε. Αυτό που έχει συζητηθεί... εσωτερικά στην Super League ήταν πως ένα βασικό και στρατηγικό λάθος της ήταν να δεχθεί να γίνει επιμέρους διαπραγμάτευση για το συμβόλαιο των περίοδων '17-'19. Υπάρχει δηλαδή η άποψη πως η Λίγκα θα έπρεπε να ήταν απόλυτη και αρνητική σε αυτό το σκέλος.
 
Η NOVA δήλωσε αδυναμία να δώσει τα 37 εκατ. ευρώ της συμφωνίας που ήδη υπήρχε και να προσφέρει αντ' αυτού 30. Η Λίγκα μέσω των διαδικασιών της από το Δ.Σ. ζήτησε 33 - 34 εκατ. ευρώ. Ωστόσο όπως προκύπτει από πηγές κοντά στην Super League το συνδρομητικό κανάλι δεν απάντησε ποτέ θετικά ή αρνητικά στην αντιπρόταση της Λίγκας. Αντ' αυτού προχώρησε στην άσκηση του μονομερούς δικαιώματός της για τον πρόωρο τερματισμό της Σύμβασης της Κεντρικής Διαχείρισης που υπήρξε για τις 15 ομάδες αφού ο ΠΑΟΚ έκανε χωριστά deal για το συμβόλαιό του έως το 2019. Εκπρόσωποι ομάδων της Λίγκας εκφράζουν την πεποίθηση ότι κακώς η διοργανώτρια Αρχή έδωσε το δικαίωμα στη NOVA να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του 2ου χρόνου του συμβολαίου που υπήρχε. Επίσης θεωρούν ότι λανθασμένα η NOVA αξίωνε να γίνουν αλλαγές στο πρωτάθλημα είτε με μείωση ομάδων είτε ακόμα με πλέι οφ για ανάδειξη πρωταθλητή στην λογική ότι δεν είχε τέτοιο δικαίωμα.
 
Από εδώ και πέρα τι γίνεται; Μία επιθυμία των ομάδων είναι να διευρενήσουν τις πιθανότητές τους για την COSMOTE TV. Ο κύριος Μιχάλης Τσαμάζ ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου για την πρόσφατη διακοπή της σύμβασης μετάδοσης των ποδοσφαιρικών αγώνων της Super League από τη Nova απάντησε πως είναι νωρίς για εκτιμήσεις κι αποφάσεις αφήνοντας αντοιχτό το ενδεχόμενο και για συνεργασία με τις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες. «Στην πλατφόρμα μας υπάρχει πολύ ποδόσφαιρο. Υπό προϋποθέσεις και τις κατάλληλες συνθήκες μας ενδιαφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο (σ.σ. ως τηλεοπτικό περιεχόμενο). Όλα αυτά είναι όμως πρόωρα, καθώς θα πρέπει να δούμε πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε για το πως θα κινηθούμε», σχολίασε σχετικά. Για την ΕΡΤ φυσικά δεν γίνεται καν λόγος. Επισήμως η Λίγκα πάντως έχει διαρρεύσει πως θα γίνει ένα έκτακτο συμβούλιο επί των τηλεοπτικών το αργότερο μέχρι την άλλη εβδομάδα για να προκύψει το νέο... τοπίο και οι επόμενες δράσεις...

Best of internet