Tι φοβούνται στη Λαμία ενόψει ΠΑΟΚ

Δημήτρης Ρούσσος
Tι φοβούνται στη Λαμία ενόψει ΠΑΟΚ

bet365

Η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο ΔΑΚ εξελίσσεται σε «πονοκέφαλο» για τη Λαμία, με την Αστυνομία να μην εγγυάται την απρόσκοπτη διοργάνωση του αγώνα, λόγω της πληροφόρησής της για «προγραμματισμένη ένταση» και το ενδεχόμενο να μην εκδοθούν εισιτήρια να φαντάζει αρκετά πιθανό.

Στη Λαμία δεν περίμεναν πως θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις, όμως τα δεδομένα διαμορφώνονται αρνητικά. Η ένταση που χαρακτηρίζει τις μετακινήσεις φιλάθλων στα εκτός έδρας παιχνίδια, που δεν είναι οργανωμένες, αλλά παραμένουν μαζικές, έχουν σημάνει «συναγερμό» στη Λαμία. Η Αστυνομία δεν δίνει το «ΟΚ» για τη φιλοξενία των οπαδών του ΠΑΟΚ και η διοίκηση «τρέμει» το ενδεχόμενο επεισοδίων κι έντασης μέσα στο γήπεδο, αφού οι ποινές είναι αυστηρές και το κόστος τους… απαγορευτικό για τον σύλλογο, ενώ η κοινωνία απεύχεται την «κάθοδο» οπαδών που θα έχουν στο μυαλό τους άλλα πράγματα, πλην του αγώνα.

Νωρίτερα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, μιλώντας στον ρ/σ Metropolis 95.5 στη Θεσσαλονίκη, δεν έκρυψε τις έντονες ανησυχίες του. «Κόσμο θέλουμε, όμως, δεν κρύβω ότι υπάρχουν φόβοι. Δεν ξέρω αν πρέπει να είναι ελεύθερη η είσοδος ή να προχωρήσουμε σε μέτρα, σε συνεννόηση με την αστυνομία, για να προφυλάξουμε τις ομάδες. Σκεφτόμαστε ο αγώνας να διεξαχθεί μόνο με τα διαρκείας της Λαμίας στο γήπεδο. Να μην υπάρξουν εισιτήρια». Οπως εξελίσσονται τα πράγματα, αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο.

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ

Οσον αφορά τον σύλλογο, στις τάξεις του ξεκαθαρίζεται πως υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν στις εξέδρες κατά μέγιστον 700-800 οπαδοί του φιλοξενούμενου ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση που έρθουν περισσότεροι, 1.000-1.500 ή όσοι βρέθηκαν στα Γιάννενα πριν 10 μέρες για τον αγώνα, δεν θα μπορέσουν να τους βάλουν στο γήπεδο, αφού υπάρχουν τα εισιτήρια διαρκείας (περίπου 1.200). Μάλιστα, αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «στο ΔΑΚ δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ό,τι στους Ζωσιμάδες», όπου οι κάτοχοι διαρκείας δεν μπόρεσαν να βρεθούν στις θέσεις τους λόγω της εισβολής των οπαδών του «Δικέφαλου του Βορρά».

Η διοίκηση δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο επεισοδίων, που θα επιφέρει χρηματικό πρόστιμο ή αφαίρεση βαθμών. Η αυστηρότητα των ποινών που επικρέμανται είναι τέτοια, που η εύθραυστη βαθμολογική θέση της Λαμίας, αλλά και η οικονομική κατάσταση του σωματείου δεν «αντέχει» τίποτα από τα παραπάνω. «Αν γίνει κάποια φασαρία, δεν θα αντέξω το -3. Γιατί με αφαίρεση τριών βαθμών θα βρεθούμε στη Β’ Εθνική», είναι η χαρακτηριστική αποστροφή στις δηλώσεις του κ. Παπαϊωάννου και απεικονίζει ακριβώς το κλίμα στις τάξεις της διοίκησης.

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Εξάλλου, οι ιδιοκτήτες μαγαζιών, σπιτιών και οι εκπρόσωποι της κοινωνίας της φθιωτικής πόλης, γύρω αλλά και πιο μακριά από το γήπεδο, από το πρωί έχουν «σπάσει» τα τηλέφωνα στην ΠΑΕ, ρωτώντας για την κατάσταση που θα επικρατήσει το Σάββατο. Η απάντηση της τελευταίας είναι ότι περιμένουν από την Αστυνομία να δώσει το «ΟΚ», αφού αν ανακοινωθεί πως δεν θα μπει κανείς στο γήπεδο, τότε θα αποτραπεί τουλάχιστον μεγάλος όγκος οπαδών του ΠΑΟΚ από το να ταξιδέψει.

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Από την πλευρά της, η αστυνομία δεν μπορεί να γνέψει θετικά, αφού στα «αυτιά» της φτάνουν διάφορες φήμες, τις οποίες προσπαθεί να επιβεβαιώσει, ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση. Δεδομένου ότι στην πόλη υπάρχουν σύνδεσμοι, τόσο του Ολυμπιακού, όσο και της ΑΕΚ, ουδείς μπορεί να αποκλείσει την… προγραμματισμένη συνάντηση των οπαδών ένθεν κακείθεν.

Από αλλού ακούγεται πως στην πόλη θα βρεθούν οπαδοί της Ενωσης για περιφρούρηση τη μέρα του αγώνα, το οποίο, συνδυαστικά με τα επεισόδια που είχαν προκληθεί μεταξύ χούλιγκαν της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στη Λαμία, στο «F4» του χάντμπολ το 2010, κάνει τις Αρχές να φοβούνται ιδιαίτερα οποιαδήποτε διάθεση συνέχισης της βεντέτας.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως, παρότι στη Φθιώτιδα δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ, η απάντηση που παίρνουν είναι πως ούτε από τη Θεσσαλονίκη μπορούν να τους διαβεβαιώσουν σχετικά με το πόσοι και ποιοι θα ταξιδέψουν για να βρεθούν κοντά στην ομάδα.

Απόψε (13/2) θα υπάρξει συνάντηση εκπροσώπων της ΠΑΕ και της Αστυνομίας, όπου κι ενδεχομένως η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει. Ως τώρα η πόλη έχει «δοκιμαστεί», κατά την επίσκεψη των οπαδών του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι των δυο ομάδων για την 8η αγωνιστική (21/10). Εντούτοις, παρότι το «τεστ» ήταν θετικό, τα δεδομένα αυτή τη φορά είναι διαφορετικά. Μένει να φανεί ποια θα είναι η τελική απόφαση κι αν τελικά θα εγκριθεί η απόφαση για παρουσία μόνο των κατόχων διαρκείας και 200 προσκλήσεων των δυο συλλόγων. «Και στη Λαμία υπάρχουν ΠΑΟΚτσήδες που παραπονούνται γιατί θέλουν να δουν την ομάδα τους. Τι πρέπει να κάνουμε; Το χατίρι των ομάδων ή των φιλάθλων;», ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαϊωάννου στη συνέντευξή του και είναι χαρακτηριστική του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκονται οι νεοφώτιστοι ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα