Ολυμπιακός: Οι σταθερές αξίες και οι μεγάλες απογοητεύσεις... (polls)

Ολυμπιακός: Οι σταθερές αξίες και οι μεγάλες απογοητεύσεις... (polls)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οι σταθερές αξίες και οι μεγάλες απογοητεύσεις... (polls)

bet365

Το Gazzetta.gr κάνει μία... μίνι αποτίμηση των πεπραγμένων των παικτών του Ολυμπιακού σε μία χρονιά που δεν εξελίχθηκε καλά και τον θέτει εκτός στόχων από τον Φλεβάρη. Ποιοι αξίζουν να μείνουν και ποιοι όχι; Ψηφίστε!
Προφανώς και μία ομάδα με σερί κατακτήσεις πρωταθλημάτων και πορείες στην Ευρώπη θα έχει και μία χρονιά που δεν θα εξελιχθεί καθόλου καλά. Εκτός της διεκδίκησης του Κυπέλλου αλλά και του πρωταθλήματος από τον Φλεβάρη και ενώ στην Ευρώπη σε έναν δεδομένα πολύ δύσκολο όμιλο στο Champions League δεν συνέχισε μετά τον Δεκέμβριο. Εκτός από τους λανθασμένους χειρισμούς και ως προς την προετοιμασία, την πρόσληψη Χάσι (σ.σ. του οποίου η επιλογή οδήγησε σε ουκ ολίγα προβλήματα) που επικεντρώθηκε στην πρόκριση στην φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κάτι που... λάβωσε για τα καλά την ομάδα, τις δύο αλλαγές προπονητών που ακολούθησαν (σ.σ. με τον Λεμονή να αφήνει τον σύλλογο στην πρώτη θέση μετά το τέλος του α' γύρου), την επιλογή Γκαρθία που δεδομένα δεν βοήθησε αλλά και λάθος επιλογές σε μεταγραφές όπως με Εμενίκε και Καρσελά, υπάρχουν και οι... βολές προς τους παίκτες του ρόστερ.
Προφανώς και δεν πρόκειται για ένα ρόστερ τόσο κακό όσο παρουσιάζεται. Ωστόσο αρκετά βαριά χαρτιά της ομάδας ειδικά το τελευταίο κρίσιμο διάστημα είναι κατώτεροι των περιστάσεων και για αρκετούς έχει αρχίσει η κουβέντα για το εάν θα πρέπει να μείνουν και του χρόνου στον σύλλογο. Ένα ακόμα σημείο που μπορεί να σταθεί κανείς είναι πως φέτος σε σχέση με πέρυσι ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε σαφώς λιγότερο σε παίκτες από τις Ακαδημίες του. Και φυσικά το άρθρο έχει να κάνει με παίκτες που έχουν μείνει στην ομάδα. Πιο αναλυτικά:
ΟΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ
ΣΙΛΒΙΟ ΠΡΟΤΟ: Σε μία χρονιά με συνολικά κακή αμυντική λειτουργία ο Βελγοϊταλός κίπερ παρά τα χρόνια του έχει κάνει ότι μπορεί. Ο Προτό έχει στο ενεργητικό του αρκετές καλές εμφανίσεις και γενικότερα κάνει κατάθεση ψυχής σε κάθε ματς. Στο πρωτάθλημα έχει 16 συμμετοχές.
ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΚΟΥΤΡΗΣ: Προφανώς και από το καλοκαίρι που τραβάει... κουπί δεν έχει κάνει και διαρκώς καλά παιχνίδια. Υπήρχαν και κακές βραδιές του και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Ωστόσο έχει κάνει και αρκετές θετικές εμφανίσεις ενώ έπαιζε ακόμα και τραυματίας και χωρίς back up για... ανάσες για σημαντικό διάστημα. Διακρίνεται για την μαχητικότητά του και την διαρκή του προσπάθεια παρότι τα χαρακτηριστικά του είναι περισσότερο για μπακ - χαφ παρά για κλασσικού αριστερού μπακ. Έχει φέτος 28 ματς στο σύνολο με 1 γκολ και 1 ασίστ.
ΜΠΙΟΡΝ ΕΝΓΚΕΛΣ: Για τον Βέλγο στόπερ δαπανήθηκε ένα σεβαστό ποσό για να έρθει στην Ελλάδα. Συνολικά φέτος ο Ένγκελς σε Βέλγιο και Ελλάδα έχει παίξει 24 ματς έχοντας σκοράρει 2 φορές με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και έχοντας και 1 ασίστ στο Κύπελλο. Σίγουρα έχει και κακές στιγμές να θυμάται όπως το αυτογκόλ με Παναιτωλικό αλλά από την αρχή της χρονιάς είναι με διαφορά ο πιο σοβαρός, αξιόπιστος και καλός σέντερ μπακ του ρόστερ.
ΠΑΠΕ ΣΙΣΕ: Στο πλάνο του Χάσι δεν υπήρχε καν. Ήταν για... αποχώρηση μάλιστα. Εν τέλει ο Παπέ Σισέ όχι μόνο έμεινε αλλά έφτασε και στο σημείο να καθιερωθεί και να παίξει και αρκετά ματς ως βασικός στόπερ. Έχει 18 παιχνίδια στο σύνολο με 3 γκολ. Υπάρχουν και αναμετρήσεις όπου δεν... τράβηξε και έκανε λάθη όπως στον αγώνα με τον Απόλλωνα. Ταλέντο όμως έχει πλούσιο, όπως και μεγάλες προοπτικές. Βέβαια με το πρέσινγκ που υπάρχει για εκείνον από Γαλλία και Πορτογαλία τίποτα δεν αποκλείεται για το καλοκαίρι.
ΑΛΕΞΙΣ ΡΟΜΑΟ: Όπως και για τις άλλες σταθερές αξίες του άρθρου έτσι και ο Ρομαό είχε και δύσκολες βραδιές όπως με την ΑΕΚ πρόσφατα στο Κύπελλο και το λάθος του στην φάση του γκολ του Αραούχο. Ωστόσο μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων παικτών στο ρόστερ του Ολυμπιακού παρά το προχωρημένο της ηλικίας του και έναν ποδοσφαιριστή που έχει προσφέρει και φέτος ότι μπορούσε και ως σέντερ μπακ αλλά και ως εξάρι, δηλαδή αμυντικός χαφ. Φέτος έχει 30 ματς στα πόδια του με 1 γκολ και 2 ασίστ.
ΜΑΡΚΟ ΜΑΡΙΝ: Για τον Γερμανό λέγονται και γράφονται πολλά το τελευταίο διάστημα. Και για τον χαρακτήρα του και την ιδιορρυθμία του και για άλλα θέματα. Ορισμένοι τον συνέδεσαν ακόμα και με το θέμα της αλλαγής προπονητή και την αποχώρηση του Λεμονή. Ωστόσο από τους μεσοεπιθετικούς είναι με διαφορά ότι καλύτερο ever έχει φέτος ο Ολυμπιακός και ο μόνος που ακόμα και τώρα στα δύσκολα συνεχίζει να παίζει. Τρανό παράδειγμα η εξαιρετική και γεμάτη εμφάνισή του στο Περιστέρι και η γκολάρα του στο 2-2 με τον Ατρόμητο, όπου εξακολούθησε να παίζει αν και είχε χτυπήσει στην μύτη του. Έχει φέτος 30 αγώνες με 7 γκολ και 5 ασίστ.
ΚΑΡΙΜ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ: Ο μεγάλος αδικημένος και έτοιμος να... χαιρετήσει επί Χάσι είναι ο πρώτος... κανονιέρης του πρωταθλήματος. Ο Ανσαριφάρντ παραμένει εκ των κορυφαίων φορ στην κατηγορία και σίγουρα ο τοπ επιθετικός των Πειραιωτών. Φέτος έχει 14 γκολ και 3 ασίστ σε 19 αγώνες σπάζοντας όλα τα... κοντέρ!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Δεν είναι ένας γρήγορος μέσος και σαφώς μπορεί πολλές φορές να μην ταιριάζει και στο... προφίλ του Ολυμπιακού ωστόσο έχει ένα σημαντικό στοιχείο που τον κατατάσσει εδώ. Ξέρει που αγωνίζεται και προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις ακόμα και όταν έχει σπάσει τρία πλευρά όπως στον αγώνα με τον Ατρόμητο που ήθελε να συνεχίσει. Δεν είναι για βασικός στον Ολυμπιακό ωστόσο μπορεί να δίνει βοήθειες ώς μία συμπληρωματική λύση.
ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ
ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΟΤΙΑ: Εάν εξαιρέσει κανείς ένα ματς με την Μπαρτσελόνα στο Champions League δύσκολα θα βρει άλλο παιχνίδι που στάθηκε καλά φέτος. Με μόλις 13 συμμετοχές και σε μία χρονιά με τραυματισμούς και προβλήματα ακόμα και με το συμβόλαιό του που τελειώνει το καλοκαίρι ο Μποτία είχε αρκετές κακές στιγμές. Έχει βάλει 2 γκολ αλλά κατά τα άλλα και ειδικά το τελευταίο διάστημα που παίζει περισσότερο είναι κάκιστος. Αποβολή στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και ιδιαίτερα αρνητική εμφάνιση στο Περιστέρι με Ατρόμητο.
ΟΜΑΡ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Είναι ξεκάθαρο πως ο παλιός καλός Ομάρ, ο Νορβηγός που βλέπαμε και θαυμάζαμε ως ένα σύγχρονο δεξί μπακ που κάλυπτε όλη την πλευρά στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό, ανήκει στο παρελθόν. Φέτος σίγουρα δεν είναι η σεζόν του και δείχνει να μην μπορεί να επανέλθει στα καλά του επίπεδα επηρεασμένος και από τραυματισμούς. Φέτος έκανε στο σύνολο 20 συμμετοχές με 1 γκολ και 1 ασίστ. Η πορεία του στα τελευταία ματς είναι διαρκώς πτωτική...
ΟΤΖΙΤΖΑ ΟΦΟΕ: Για τον Οφόε ειδικά τα έχουμε γράψει τόσες φορές. Ξεκίνησε ως ο επόμενος μεγάλος ηγέτης του Ολυμπιακού και κατέληξε η πιο ηχηρή φετινή του απογοήτευση με δεδομένο ότι δαπανήθηκαν αρκετά λεφτά για το συμβόλαιό του και την αγορά του. Ο Βέλγος είναι πολύ κακός, εκτός κλίματος και δείχνει βαρύς στον αγωνιστικό χώρο και με διαρκή νεύρα. Έχει να παίξει σε καλό επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο. Φέτος έχει 25 ματς με 3 γκολ και 3 ασίστ.
ΦΕΛΙΠΕ ΠΑΡΝΤΟ: Ίσως και να είναι λίγο άδικο που μπαίνει σε αυτήν την κατηγορία αλλά ο Πάρντο από αγωνιστικής πλευράς έχει το ίδιο πρόβλημα με τον Τζούρτζεβιτς. Παίζει πολλές φορές περισσότερο για τον εαυτό του παρά για την ομάδα. Και εκείνος δεν έχει σχέση με τον πρώτο καλό Πάρντο που είχαμε δει. Φέτος έχει 29 αγώνες με 4 γκολ και 3 ασίστ.
ΣΕΜΠΑ: Μεγάλη απογοήτευση για φέτος ο Σεμπά. Ο Βραζιλιάνος που έφτασε στο σημείο να έχει να σκοράρει πάνω από έναν χρόνο και ενώ είχε και πρόβλημα τραυματισμού που τον οδήγησε στο χειρουργείο. Από τους χειρότερους ποδοσφαιριστές φέτος και με εξωαγωνιστικά προβλήματα. Κατέγραψε 22 ματς με 1 ασίστ.
ΟΥΡΟΣ ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ: Ο δύσκολος και ιδιαίτερος χαρακτήρας του και η εμμονή του να κάνει του... κεφαλιού του ακόμα και μέσα σε αγώνες, όπως η επιλογή του να σουτάρει το πέναλτι στο ματς με τον Ατρόμητο παρά τις εντολές να το χτυπήσει ο Ανσαριφάρντ (σ.σ. και ενω΄το έχασε) μπορεί να του στοιχίσει για τα καλά το μέλλον του στον Ολυμπιακό. Στο Λιμάνι μετά τα ματς με την ΑΕΚ αλλά και στο Περιστέρι είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι μαζί του. Στην Super League έχει 4 γκολ σε 14 ματς και στο Κύπελλο 3 σε 6. Δεν έχει το... team spirit μέσα του και ως επί το πλείστον βάζει το εγώ πάνω από το εμείς στην ομάδα του.
ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Τα διαρκή σκαμπανεβάσματά του και το γεγονός πως στα ματς με την ΑΕΚ δεν έκανε την διαφορά τον έφεραν ξανά στο στόχαστρο του κόσμου, παρά την δεδομένη ποιότητά του. Υπάρχουν ήδη εκτιμήσεις πως η φετινή του χρονιά μπορεί να είναι και η τελευταία του στον Ολυμπιακό. Από τον διεθνή μεσοεπιθετικό υπήρχαν μεγάλες απαιτήσεις και η αξίωση πως θα γινόταν φέτος ο μεγάλος ηγέτης των Πειραιωτών, κάτι που δεν συνέβη ειδικά το τελευταίο κρίσιμο διάστημα. Δεν έδειξε να μπορεί να είναι ο μεγάλος ηγέτης της ομάδας του εντός και εκτός γηπέδου. Φέτος έχει 30 ματς σες όλες τις διοργανώσεις με 8 γκολ και 11 ασίστ. Στα καλά του πάντως ο Φορτούνης με Μάριν και Ανσαριφάρντ συνέθεταν μία πολύ δυνατή τριάδα.
ΚΕΒΙΝ ΜΙΡΑΛΑΣ: Ο Ολυμπιακός έκανε το... μπαμ του Γενάρη και μία... γενναία οικονομική υπέρβαση για τον φέρει πίσω. Ο Μιραλάς όμως δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που είχαμε στο μυαλό μας. Μακριά από τον παλιό καλό του εαυτό. Δεν είναι σίγουρα θέμα διάθεσης. Είναι πως στην κατάσταση που βρίσκεται δεν μπορεί να προσφέρει πολλά. Ήδη σε 8 ματς στον Ολυμπιακό έμεινε... άσφαιρος όσες φορές και εάν άλλαξε θέση και όσο και εάν το σχήμα μπορεί να προσαρμόστηκε πάνω του. Δύσκολα ο Ολυμπιακός θα καλύψει την ρήτρα του για να τον κρατήσει.
- Υπάρχουν και παίκτες που δεν μπαίνουν σε καμία κατηγορία όπως ο Ζιλέ ή παίκτες που έχουν παίξει πολύ λίγο σαν τον Χατζισαφί.

- Πιο κάτω ψηφίστε στα δύο polls.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα