Χιμένεθ: «Απίστευτο παιχνίδι ο Αραούχο, ηγέτης ο Τσιγκρίνσκι»

Χιμένεθ: «Απίστευτο παιχνίδι ο Αραούχο, ηγέτης ο Τσιγκρίνσκι»

Gazzetta team
Χιμένεθ: «Απίστευτο παιχνίδι ο Αραούχο, ηγέτης ο Τσιγκρίνσκι»

bet365

O Μανόλο Χιμένεθ στάθηκε στις νίκες της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ μίλησε για την απόδοση του Σέρχιο Αραούχο με τον Αστέρα Τρίπολης και τον ηγέτη Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Σκόραρε το πρώτο γκολ ο Ιγουαΐν στον αγώνα Γιουβέντους – Τότεναμ; Στη vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*!(21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Για τις νίκες κόντρα στον Ολυμπιακό, τον Σέρχιο Αραόυχο και τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι μίλησε ο Μανόλο Χιμένεθ σε συνέντευξη στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της ΑΕΚ

Για τη σεζόν έως τώρα: «Η αλήθεια είναι ότι διανύουμε μια πολύ καλή χρονιά για αρκετούς λόγους. Πρώτον γιατί δεν... αστειευόμαστε παλεύοντας με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή είμαστε για 23 παιχνίδια αήττητοι και είμαστε η μοναδική ομάδα εδώ που συνεχίζουμε και στις τρεις διοργανώσεις. Κάτι που δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Όλοι οι παίκτες κάνουν μια καταπληκτική προσπάθεια και τώρα πρέπει να κάνουμε μια διαχείριση για να κάνουμε καλό φινάλε στη σεζόν».

Για τα ντέρμπι με Ολυμπιακό: «Η αλήθεια είναι πως ήταν ένα παιχνίδι (σ.σ. του πρωταθλήματος) κόντρα σε μια ομάδα δυνατή, με λίγες ευκαιρίες και περισσότερη τακτική. Όταν δεχθήκαμε το γκολ, σταθήκαμε τυχεροί στις αλλαγές που κάναμε, βάλαμε δύο επιθετικούς, δεν μπόρεσαν να μας «σκοτώσουν» κι εμείς χρησιμοποιήσαμε τις αντεπιθέσεις σε δυο – τρεις καθαρές ευκαιρίες που είχαμε στο δεύτερο μέρος. Σε τρεις μέρες μπορέσαμε να τους νικήσουμε στο γήπεδό τους στον Πειραιά και στα παιχνίδια του κυπέλλου πρώτα ήρθαμε ισόπαλοι 0-0 και στο επόμενο παιχνίδι νικήσαμε με 2-1 στο γήπεδό μας. Θέλω να πω ότι το να παίξεις τρεις συνεχόμενες φορές με τον Ολυμπιακό και να τον νικήσεις δύο φορές και να έχεις μια ισοπαλία ήταν κάτι πάρα πολύ σημαντικό για την κατάταξη στο πρωτάθλημα και πιθανότατα και για τη συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου».

Για τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης και την viral χαμένη ευκαιρία του Αραούχο: «Η αλήθεια είναι ότι έχασε κάποιες ευκαιρίες, αλλά υπήρξε μία που ήταν πολύ χαρακτηριστική. Η αλήθεια είναι ότι όταν σε ένα παιχνίδι μια ομάδα πατά τόσες φορές περιοχή, θα χαθούν αρκετές ευκαιρίες. Ο Σέρχιο έκανε ένα απίστευτο παιχνίδι, κατά τη γνώμη μου ένα από τα καλύτερά του υπό τις οδηγίες μου. Έχει πετύχει κάποια γκολ, έχει χάσει άλλα και κόντρα στον Αστέρα ήταν δραστήριος. Το πιο σημαντικό είναι ότι γίνεται επικίνδυνος για τον αντίπαλο και ότι δουλεύει πολύ καλά και είμαι πολύ ικανοποιημένος μαζί του».

Για τον Τσιγκρίνσκι, ο οποίος είναι… στιγματισμένος στην Ισπανία, επειδή δεν... έπιασε στη Μπαρτσελόνα: «Ο Τσιγκρίνσκι είναι ένας από τους ηγέτες στα αποδυτήρια, ένα υπόδειγμα επαγγελματία και ανθρώπου. Πάντα υπάκουος στις οδηγίες του προπονητή, πάντα διαθέσιμος να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. Ένας πολύ ώριμος και έμπειρος ποδοσφαιριστής. Είναι πολύ σημαντικό να τον έχω σε ένα ρόστερ με νεαρούς ποδοσφαιριστές και αρκετούς Έλληνες. Νομίζω ότι είμαστε η ομάδα με τους περισσότερους Έλληνες. Kαι στην Ελλάδα ο Τσιγκρίνσκι ήρθε με το βάρος των χρημάτων που είχε δώσει γι’ αυτόν η Μπαρτσελόνα και ήταν κάτι που κατάφερε να αποτινάξει με την απόδοσή του, Εγώ που τον ξέρω μπορώ να πω ότι είναι ένας παίκτης που όταν του μιλάς και του ζητάς κάτι είναι πάντα δεκτικός. Ίσως ο χαρακτήρας του, το γεγονός ότι είναι εσωστρεφής και χαμηλών τόνων, να ήταν πρόβλημα στη Μπαρτσελόνα. Προφανώς το ισπανικό πρωτάθλημα είναι διαφορετικό, πιο δυνατό, αλλά κάνει εξαιρετική δουλειά τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και στα αποδυτήρια».

Για το γεγονός ότι υπάρχει η αίσθηση πως ο Ολυμπιακός δεν είναι πια η ομάδα που κυριαρχεί αποκλειστικά στην Ελλάδα: «Στην Ελλάδα ήμουν σε δύο διαφορετικές περιόδους. Έφυγα από τη Σεβίλλη το 2010 και γύρισα στην Ελλάδα πέρυσι. Η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει βελτιωθεί. Σίγουρα η κρίση έχει επηρεάσει, τα χρήματα για τα συμβόλαια δεν είναι τα ίδια σε σχέση με το παρελθόν, αλλά υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός και η κρίση γενικότερα συνέβαλε στο να έρχονται στην Ελλάδα κάποιοι ποδοσφαιριστές. Δεν είναι το αγγλικό, το ισπανικό, το γερμανικό, το ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά δεν νομίζω ότι υπολείπεται των άλλων. Για παράδειγμα μπορώ να πω ότι είναι κοντά στο επίπεδο του γαλλικού πρωταθλήματος, με την εξαίρεση που υπάρχει εκεί με τις λίγες δυνατές ομάδες. Οι ελληνικές ομάδες έχουν δουλέψει αρκετά με τις ακαδημίες τους και γενικά βλέπω βελτίωση. Η κρίση επηρέασε και το ποδόσφαιρο και τους συλλόγους και είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ανώτερος, αλλά τώρα υπάρχει ισορροπία με τέσσερις – πέντε ομάδες να είναι ισοδύναμες αγωνιστικά, όχι οικονομικά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα