ΠΑΟΚ: Αυτοί θα τον κάνουν πρωταθλητή!

ΠΑΟΚ: Αυτοί θα τον κάνουν πρωταθλητή!

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Αυτοί θα τον κάνουν πρωταθλητή!

bet365

Με την παραχώρηση του Μάριν Λέοβατς στη Ριέκα έκλεισε ο κύκλος των χειμερινών προσθαφαιρέσεων στον ΠΑΟΚ και ο Σταύρος Σουντουλίδης ρίχνει στο gazzetta.gr μια πιο προσεκτική ματιά στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ των 27 παικτών.

Οι «ασπρόμαυροι» έκλεισαν τα περισσότερα (όχι όλα) ανοικτά ζητήματα, κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, όπου το «ταμείον δεν είναι μείον», παρά τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίοι μέχρι και τον Νοέμβριο ήταν βασικοί, ο ένας δε (Τσίμιροτ) ήταν σχεδόν αναντικατάστατος μέχρι και την τελευταία ημέρα, που ήρθε η πρόταση της Σταντάρ Λιέγης και ο ΠΑΟΚ προχώρησε η πώλησή του στη βελγική ομάδα.

Ολο το διάστημα των μεταγραφών ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέμενε, δημοσίως, να στηρίζει την ομάδα και το υπάρχον γκρουπ ποδοσφαιριστών, που έχουν φέρει το «Δικέφαλο» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και μέσα στην διεκδίκηση του κυπέλλου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός κάνει τη διαφορά, αλλά και αυτό που πρέπει. Δε θέλει (και δεν πρέπει) να χαλάσει τη χημεία της ομάδας, ούτε και οι 18-19 ενεργοί ποδοσφαιριστές του να νιώσουν ότι χάνουν την εμπιστοσύνη του προπονητή τους. Πρώτος ο Λουτσέσκου γνωρίζει ότι η ανισορροπία που εμφάνιζε το ασπρόμαυρο ρόστερ διορθώθηκε σε ένα βαθμό, ενώ όλοι οι ποδοσφαιριστές κάποια στιγμή μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμοι, όπως φάνηκε και στο τελευταίο ματς του κυπέλλου με τον Ατρόμητο, όπου ο ΠΑΟΚ πήρε πράγματα από παίκτες, όπως ο Σάχοφ, ο Κάνιας, ο Μπίσεσβαρ, που δεν είναι, μέχρι τώρα, τα «πρώτα βιολιά».

Υστερα και από την παραχώρηση του Μάριν Λέοβατς ως δανεικού στη Ριέκα, οι συνολικές χειμωνιάτικες αλλαγές στο ασπρόμαυρο ρόστερ έχουν να κάνουν με τις έξι αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών (Τσίμιροτ, Λέοβατς, Σαμπράνο, Κάτσε, Μυστακίδης, Κωνσταντινίδης) και τις αφίξεις τριών νέων (Αζεβέδο, Μουλέν, Μιχόγεβιτς) προσώπων στην ομάδα.

Στο ρόστερ των 27 ποδοσφαιριστών λογίζονται τόσο ο ανενεργός Ζέλικο Μπρκιτς, όσο και ο Ντόριαν Λεβέκ, που κάποια στιγμή θα ολοκληρώσει την αποθεραπεία του στη Γαλλία και θα επιστρέψει (πριν το τέλος της σεζόν να υποθέσουμε…) στη Θεσσαλονίκη.

Πάμε να δούμε πως χωρίζεται το υπάρχον ρόστερ του «Δικεφάλου»:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ (5)

Ο Ροδρίγο Ρέι ξεκίνησε ως βασικός κάτω από τα δοκάρια, αλλά μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη έχασε τη θέση του και έπαιξε σε ένα ματς κυπέλλου (με τα Τρίκαλα), με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να είναι αυτή την στιγμή το νούμερο 1 στην ασπρόμαυρη εστία. Υπάρχει ο Παναγιώτης Γλύκος, που μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σύντομα θα είναι 100% έτοιμος και θα αρχίσει να μπαίνει στην εξίσωση των γκολκίπερ, ενώ ο νεαρός Μάριος Σιαμπάνης έχει μόλις μια συμμετοχή και παίζει περισσότερο με την Κ20 και φυσικά ο Ζέλικο Μπρκιτς, που δεν βρέθηκε κάποια ομάδα για να παραχωρηθεί και συνεχίζει απλά να… πληρώνεται.

Ροδρίγο Ρέι: 18 Εμφανίσεις, 1703 Λεπτά συμμετοχής

Αλέξανδρος Πασχαλάκης: 12 Εμφανίσεις, 1123 Λεπτά συμμετοχής

Μάριος Σιαμπάνης: 1 Εμφάνιση, 90 Λεπτά Συμμετοχής

Παναγιώτης Γλύκος: 0 Εμφανίσεις, 0 Λεπτά Συμμετοχής

Ζέλικο Μπρκιτς: 0 Εμφανίσεις, 0 Λεπτά Συμμετοχής

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ (8)

Ο Λέο Μάτος, ο Φερνάντο Βαρέλα και ο Χοσέ Κρέσπο είναι οι τρεις «μόνιμοι» της αμυντικής τετράδας, με «μόνιμο» παρτενέρ τους, από τον Ιανουάριο και μετά, τον Αντρέ Βιεϊρίνια, έστω κι αν η φυσική θέση του Πορτογάλου είναι στα χαφ και όχι αυτή του αριστερού μπακ. Ο Στέλιος Μαλεζάς έρχεται να δώσει πολύτιμες ανάσες και με την εμπειρία του να προσφέρει στο κέντρο της άμυνας, όποτε του το ζητηθεί, ενώ σιγά-σιγά αρχίζει και παίρνει χρόνο συμμετοχής και ο Μάρσιο Αζεβέδο, που ήρθε πριν από ένα μήνα στην Τούμπα, ενώ περιμένουμε να δούμε αν τελικά θα βρεθεί χρόνος και χώρος για τον νεαρό Βόσνιο, Μάρκο Μιχόγεβιτς. Ο Αχιλλέας Πούγγουρας έμεινε ως πέμπτος στόπερ και δύσκολα θα κληθεί να βοηθήσει ως το τέλος της σεζόν.

Λέο Μάτος: 28 Εμφανίσεις, 2512 Λεπτά Συμμετοχής, 7 γκολ

Φερνάντο Βαρέλα: 25 Εμφανίσεις, 2361 Λεπτά Συμμετοχής

Χοσέ Κρέσπο: 22 Εμφανίσεις, 1939 Λεπτά Συμμετοχής, 1 γκολ

Στέλιος Μαλεζάς: 13 Εμφανίσεις, 1144 Λεπτά Συμμετοχής, 1 γκολ

Αχιλλέας Πούγγουρας: 3 Εμφανίσεις, 212 Λεπτά Συμμετοχής

Μάρσιο Αζεβέδο: 2 Εμφανίσεις, 121 Λεπτά Συμμετοχής

Ντόριαν Λεβέκ: 1 Εμφάνιση, 65 Λεπτά Συμμετοχής

Μάρκο Μιχόγεβιτς: 0 Εμφανίσεις, 0 Λεπτά Συμμετοχής

ΜΕΣΟΙ (9)

Ο Δημήτρης Πέλκας κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή και αυτό φαίνεται από τις 26 εμφανίσεις, τα 5 γκολ και τις 7 ασίστ, στην καλύτερη σεζόν του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, που έχει την πολυτέλεια να αφήνει στον πάγκο έναν ποδοσφαιριστή με την ποιότητα του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ενας τραυματισμός το διάστημα που ανέβαινε πήγε πίσω τον Χοσέ Μαουρίσιο (ο Βραζιλιάνος δεν έκανε προετοιμασία), ενώ οι δύο μυϊκοί τραυματισμοί έχουν κρατήσει για μεγάλο διάστημα τον Ομάρ Ελ Καντουρί εκτός ομάδας. Οι Χοσέ Κάνιας και Εβγέν Σάχοφ έχουν αντιληφθεί το νέο ρόλο τους στην ομάδα, ο Ουκρανός έχει το εύκολο γκολ και προσφέρει σ’ αυτόν τον τομέα πολλά, ενώ όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω στον Τιμπό Μουλέν και κατά πόσο ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα καταφέρει άμεσα να τον ενσωματώσει στην ομάδα ενόψει των 10 αγώνων στο πρωτάθλημα και των δύο (ή τριών) αγώνων στο κύπελλο. Ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης πήρε κάποιες ευκαιρίες στο κύπελλο, αλλά ως εκεί. Αυτό που περιμένουν στον ΠΑΟΚ είναι την επιστροφή του Αντρέ Βιεϊρίνια στη φυσική του θέση, εκεί που θα μπορέσει να δώσει πολλά περισσότερα πράγματα στην ομάδα.

Δημήτρης Πέλκας: 26 Εμφανίσεις,1601 Λεπτά Συμμετοχής, 8 γκολ

Εβγέν Σάχοφ: 23 Εμφανίσεις, 1283 Λεπτά Συμμετοχής, 5 γκολ

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ: 20 Εμφανίσεις, 930 Λεπτά Συμμετοχής, 1 γκολ

Αντρέ Βιεϊρίνια: 18 Εμφανίσεις,1447 Λεπτά Συμμετοχής, 1 γκολ

Χοσέ Μαουρίσιο: 16 Εμφανίσεις, 1223 Λεπτά Συμμετοχής, 2 γκολ

Ομάρ Ελ Καντουρί: 16 Εμφανίσεις, 1082 Λεπτά Συμμετοχής, 1 γκολ

Χοσέ Κάνιας: 12 Εμφανίσεις,942 Λεπτά Συμμετοχής, 1 γκολ

Παναγιώτης Δεληγιαννίδης: 5 Εμφανίσεις, 443 Λεπτά Συμμετοχής

Τιμπό Μουλέν: 1 Εμφάνιση, 18 Λεπτά Συμμετοχής

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ (5)

Οσο ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς συνεχίζει και σκοράρει θα αποτελεί την σταθερά και το σημείο αναφοράς του ΠΑΟΚ στο κομμάτι της επίθεσης, ο Ρόμπερτ Μακ εμφανίζει μέχρι τώρα με πολλές αυξομειώσεις στην απόδοσή του, ενώ τελευταία ο Τζάλμα Κάμπος αρχίζει να θυμίζει τον σταθερό και σωστά τακτικά παίκτη της περσινής σεζόν, συντελώντας και στην καλύτερη παρουσία του Μάτος στην δεξιά πλευρά. Οι δύο νεαροί Έλληνες, ο Δημήτρης Λημνιός και ο Ευθύμης Κουλούρης, έρχονται να συμπληρώσουν με τα στοιχεία τους κάποια κομμάτια του φετινού ασπρόμαυρου παζλ.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: 27 Εμφανίσεις, 2086 Λεπτά Συμμετοχής, 18 γκολ

Ρόμπερτ Μακ: 26 Εμφανίσεις, 1610 Λεπτά Συμμετοχής, 5 γκολ

Τζάλμα Κάμπος: 23 Εμφανίσεις,1463 Λεπτά Συμμετοχής, 5 γκολ

Δημήτρης Λημνιός: 22 Εμφανίσεις, 1285 Λεπτά Συμμετοχής, 1 γκολ

Ευθύμης Κουλούρης: 16 Εμφανίσεις, 879 Λεπτά Συμμετοχής, 3 γκολ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα