Τζιμπούρ: «Δεν ήμουν ποτέ ρουφιάνος, ψεύτης και γλείφτης!»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Τζιμπούρ: «Δεν ήμουν ποτέ ρουφιάνος, ψεύτης και γλείφτης!»

bet365

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Ραφίκ Τζιμπούρ στο gazzetta.gr για ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Βαλβέρδε, Μαρινάκη, Άρη, Παναθηναϊκό, Ελλάδα και το μέλλον του. Ο «τρομοκράτης» δεν μασάει τα λόγια του και μιλάει για πρώτη φορά για όσα τον πλήγωσαν! «Προσπαθούσαν πισώπλατα να μου την φέρουν γιατί δεν μπορούσαν μπροστά μου. Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου».

Και στο καζίνο... πρώτο τραπέζι Vista (21+)

«Πρέπει να είσαι ο εαυτός σου και όχι αυτός που θέλουν οι άλλοι», υποστήριζε ο Γερμανός φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε.

Εάν υπάρχει για το οποίο ο Ραφίκ Τζιμπούρ ουδέποτε έκανε εκπτώσεις ήταν η ευθύτητα του χαρακτήρα του και τα γκολ που πετύχαινε.

Ο Αλγερινός φορ στα 33 του έχει προλάβει να ζήσει τρεις ζωές. Αυτή που φαίνεται, αυτή που πραγματικά ζει και αυτή που ονειρεύεται.

Ένας επαναστάτης του ποδοσφαίρου, που έπραττε κατά το δοκούν, κάνοντας αυτό που πραγματικά τον εξέφραζε δίχως να δίνει δεκάρα για τους υπόλοιπους.

Αυθεντικός, ασυγκράτητος, ειλικρινής, έντιμος, χειμαρρώδης για τους φίλους του, «μαύρο πρόβατο», απρόβλεπτος και δύστροπος χαρακτήρας για τους πολέμιους του, οι οποίοι προέρχονταν όπως υποστηρίζει ο ίδιος κυρίως από τον Τύπο.

Ο «Τρομοκράτης» πλησιάζοντας στη δύση της καριέρας του έκανε τον απολογισμό του σε μια κατάθεση ψυχής στο gazzetta.gr, ανατρέχοντας στους κυριότερους σταθμούς της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 3 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα με τον Ολυμπιακό, 1 Κύπελλο με την ΑΕΚ και 1 νταμπλ με τον ΑΠΟΕΛ.

Έχοντας αγωνιστεί σε 10 σεζόν σε Εθνικό Αστέρα, Ατρόμητο, Πανιώνιο, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Αρη το κοντέρ κατέγραψε 113 γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα με προσωπικό highlight τα 22 τέρματα με τους «ερυθρόλευκους» (2012/13).

Ο Ραφίκ Τζιμπούρ δεν μάσησε ποτέ τα λόγια του, δεν κολάκεψε, ούτε κινήθηκε δια της διπλωματικής οδού.

«Ποτέ δεν ήμουν γλείφτης, ψεύτης και ρουφιάνος», εξομολογείται στο gazzetta.gr.

Ο 33χρονος φορ εκφράζει την επιθυμία να επιστρέψει στην Ελλάδα ως προπονητής, εκθειάζει στον Βαλβέρδε, μιλάει με θερμά λόγια για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ χαρακτηρίζει την (πρώτη) ένταξη του στην ΑΕΚ ως την κορυφαία στιγμή της καριέρας του.

Για τον Παναθηναϊκό και την ιστορία του μιλάει με σεβασμό, ενώ ξεσπαθώνει όταν ανακαλεί στη μνήμη του τα δημοσιεύματα τον πόλεμο που δέχθηκε από τον Τύπο, αλλά και από ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Ο Τζιμπούρ από το Ντουμπάι όπου βρίσκεται, για πρώτη φορά τοποθετείται για όλα τα ζητήματα δίνοντας απαντήσεις που θα συζητηθούν...

Σου λείπει καθόλου η Ελλάδα;

«Εννοείται ότι μου λείπει η Ελλάδα. Η χώρα, ο κόσμος, η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι μοναδική. Tώρα όμως έχω διαφορετική προτεραιότητα και πρέπει να ρίξω το βάρος μου αλλού. Για αυτό δεν βρίσκομαι στην Ελλάδα».

Θα επιστρέψεις στην Ελλάδα και αν ναι από ποιο πόστο;

«Έδωσα και πήρα πολλά στην Ελλάδα και θέλω να προσφέρω. Δεν ξέρω ακόμα αν αυτό γίνει ως ποδοσφαιριστής, αλλά θα ήθελα ως προπονητής να βοηθήσω τα νέα παιδιά στην Ελλάδα. Θα δούμε...

Αγαπώ πολύ την Ελλάδα, την σέβομαι ως χώρα και φιλοδοξία μου είναι να γυρίσω και να προπονήσω τους νέους. Έχω πολλά να δώσω».

Είναι στα πλάνα σου να συνεχίσεις το ποδόσφαιρο;

«Θα πήγαινα μόνο σε ομάδα όπου θα με αγαπούν και θα με σέβονται. Θα παίξω μπάλα κάπου που θα εμπνέομαι, αλλιώς προτιμώ να μην ξαναγωνιστώ. Σέβομαι την μπάλα, είναι η μεγάλη αγάπη μου και θέλω να είμαι κάπου που αισθάνομαι καλά. Είναι κάτι που βλέπω πολύ σοβαρά. Δεν είναι εύκολο να είσαι ποδοσφαιριστής. Αν δεν βρω αυτό που ψάχνω δεν υπάρχει κανένα νόημα να ζω πράγματα που με χαλάνε».

Ποια θεωρείς ως την μεγαλύτερη στιγμή σου στην Ελλάδα;

«Η μεγαλύτερη μου στιγμή στην Ελλάδα είναι όταν πήγα στην ΑΕΚ. Σε εκείνη την φάση της καριέρας μου ήταν η ομάδα που με εξέφραζε καλύτερα. Η ΑΕΚ ταίριαζε καλύτερα μέσα μου. Ήξερα πως είναι η κατάλληλη ομάδα. Ήθελα πολύ να πάω και είμαι χαρούμενος για την επιλογή μου».

Απ' όσους προπονητές συνεργάστηκες στην Ελλάδα ποιος ήταν ο καλύτερος για σένα;

«Ο Βαλβέρδε είναι top προπονητής. Τι να λέμε για τον Βαλβέρδε; Ο άνθρωπος βρίσκεται τώρα στην Μπαρτσελόνα και πηγαίνει τρένο. Ήταν ο προπονητής που μου μίλησε σωστά και με έβαλε να παίξω στον Ολυμπιακό. Με εμπιστεύθηκε. Μου ανέφερες τόσους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα αλλά δεν υπάρχει καμιά σύγκριση. Υπάρχει ο Βαλβέρδε και όλοι οι υπόλοιποι. Σπουδαίος προπονητής, σαν τον Βαλβέρδε δεν υπάρχει άλλος».

Μετάνιωσες που έφυγες από τον Ολυμπιακό;

«Δεν μετάνιωσα που έφυγα από τον Ολυμπιακό. Ποτέ δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις μου. Για μένα ήταν τεράστια τιμή που αγωνίστηκα στον Ολυμπιακό. Έλεγαν πως θα δημιουργούσα προβλήματα, όμως εγώ μίλησα με την δουλειά μου. Τρομερός πρόεδρος, καταπληκτικός κόσμος. Ήταν κάτι το μαγικό. Ήταν απίστευτο που έπαιξα στο σημείο να παίξω στον Ολυμπιακό στο Champions League ζώντας φοβερές εμπειρίες. Απλά αποφάσισα πως έπρεπε να φύγω από την ομάδα. Ήθελα κάτι άλλο και αυτό εν τέλει έγινε».

Πως ήταν σχέση σου με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού;

«Έχω στην καρδιά μου τον Μαρινάκη. Eίναι Top πρόεδρος και ξέρει να μιλάει στους παίκτες. Δεν θέλω να λένε τώρα πως γλείφω γιατί όλοι ξέρουν πως δεν είμαι τέτοιος τύπος. Λέω αυτό που σκέφτομαι. Έχω μόνο καλά λόγια να πω για αυτό τον άνθρωπο, αλλά και για το πως μου συμπεριφέρθηκε».

Κόντρα στον Παναθηναϊκό σκόραρες 10 γκολ. Ήσουν ο κακός δαίμονας του. Πως το εξηγείς αυτό;

«Ξέρεις, τον Παναθηναϊκό πάντα τον θεωρούσα πολύ μεγάλη ομάδα και τον σεβόμουν ως αντίπαλο. Έχει τεράστια ιστορία. Έτσι όταν εκτιμάς και σέβεσαι κάτι θέλεις να σκοράρεις. Έχει αξία να βάζεις γκολ απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχεις σε μεγάλη υπόληψη. Μετράει πολύ. Έδινα τον καλύτερο εαυτό μου και είχα πολύ πάθος. Έτσι εξηγούνται τα 10 γκολ που πέτυχα κόντρα στον Παναθηναϊκό».

Σε ποια ομάδα πέρασες καλύτερα;

«Σε κάθε ομάδα ήταν διαφορετικά. Εγώ ζω την κάθε μέρα διαφορετικά, με εκφράζει το 'carpe diem'. Έζησα πολλές καλές στιγμές και ας πιστεύετε εσείς οι δημοσιογράφοι το αντίθετο βγάζοντας μια κακή εικόνα για μένα.

Εγώ όταν πήγαινα σπίτι μου ήμουν ήρεμος, είχα ήσυχη την συνείδηση μου, την στιγμή που οι δημοσιογράφοι έγραφαν μ....ες. Γέλαγα με την παρέα μου, περνούσα ωραία, χωρίς ψέματα. Ήμουν ευχαριστημένος. Αντίθετα ρεπόρτερ, τεχνικοί διευθυντές, προπονητές ακόμα και πρόεδροι έβγαζαν κακίες για μένα.

Ο κόσμος κρίνει, αλλά δεν ξέρει τι έχει ζήσει ο καθένας. Τι έχει περάσει στη ζωή του. Τι βρίσκεται πίσω του, τι βιώνει. Μπορώ να πω πολλά, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Μια μέρα ίσως τα εξηγήσω όλα. Σκέφτομαι να γράψω βιβλίο φίλε όπου θα αναφέρω τα πάντα για όσα έχουν συμβεί. Βλέπεις η Ελλάδα είναι μια τόσα όμορφη χώρα, αλλά δυστυχώς ζει μέσα στην υποκρισία».

Στον Άρη τι πήγε στραβά;

«Ο Άρης ήταν ένα μεγάλο λάθος, αλλά συνάμα μια μεγάλη εμπειρία για μένα. Δεν έχω να πω άσχημα λόγια για τον σύλλογο, αλλά δεν πέρασα καλά εκεί. Ήταν δυσαρεστημένες και οι δύο πλευρές, οπότε ήταν σωστή απόφαση να αποχωρήσω από τον Άρη».

Ένιωθες πίεση στην Ελλάδα; Κάνοντας τον απολογισμό σου τι θα ήθελες να πεις;

«Είμαι περήφανος για όλα και για τις δυσκολίες που πέρασα. Είμαι περήφανος που έπαιξα στις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό ακόμα και στον Πανιώνιο κάνοντας τα όνειρα μου πραγματικότητα. Πάντα υπάρχει πίεση από τον κόσμο. Το έχω συνηθίσει αυτό. Ήταν ένα όνειρο να παίξω στον Ολυμπιακό. Δεν φοβήθηκα κανέναν και πάντα έλεγα αυτό που σκεφτόμουν. Το ποδόσφαιρο είναι μια δύσκολη δουλειά, όπου χρειάζεται να έχεις συνεχώς το μυαλό σου σε επαγρύπνηση».

Δίνεις την αίσθηση πως νιώθεις πικρία για κάποια πράγματα...

«Εγώ δεν ήμουν ποτέ ρουφιάνος, ούτε ψεύτης, ούτε γλείφτης. Δεν θέλω ακόμα να ανοίξω το στόμα μου γιατί θα πω πολλά. Με γαμ...αν πισώπλατα γιατί ήξεραν από μπροστά είναι δύσκολο. Δεν θα μπορούσαν στα ίσια. Είμαι καθαρός και ειλικρινής, τα έχω καλά με τον εαυτό μου και ίσως αυτό ήταν το πρόβλημα. Γλείφτες και ρουφιάνοι υπάρχουν παντού. Οι δημοσιογράφοι ήθελαν να βγάζουν έναν κακό Τζιμπούρ, ενώ αυτό δεν ίσχυε. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν τι άνθρωπος είμαι».

Ήσουν ένας από τους πιο «καυτούς» σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Όλοι μιλούσαν για το ταλέντο σου. Πιστεύεις θα μπορούσες να φτάσεις για παράδειγμα στο επίπεδο του Μπενζεμά;

«Κοίτα, λάθη έχω κάνει και εγώ όπως όλοι οι άνθρωποι. Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Το ποδόσφαιρο πολλές φορές είναι παράξενο. Δεν είναι εύκολο να καταφέρεις όσο και αν το θέλεις να μην επηρεαστείς απ' όσα λέει για σένα ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι. Εάν δεν έχεις την κατάλληλη ψυχολογία δεν μπορείς να προσφέρεις αυτά που μπορείς. Είμαι ευχαριστημένος πάντως από την καριέρα μου».

Παρακολουθείς καθόλου τo ελληνικό πρωτάθλημα;

«Δεν παρακολουθώ πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα. Νομίζω έχει χάσει το πάθος που είχε, ενώ είναι αρνητικό που αποδυναμώθηκε και ο Παναθηναϊκός με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί οι διεκδικητές του τίτλου».

Ποιο είναι το ντέρμπι που δεν θα ξεχάσεις;

«Το ντέρμπι που θυμάμαι και στο οποίο έχω πρωταγωνιστήσει δεν είναι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, αλλά μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Αν θυμάσαι σκόραρα στις καθυστερήσεις και έδωσα τη νίκη στον Ολυμπιακό. Είναι ένα ματς που δεν ξεχνώ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα