- & . Α.Ε.Κ. είσαι μία, εσύ που τους διέλυσες στο 93'! (vid)

- & . Α.Ε.Κ. είσαι μία, εσύ που τους διέλυσες στο 93'! (vid)

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
- & . Α.Ε.Κ. είσαι μία, εσύ που τους διέλυσες στο 93'! (vid)

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το διπλό τίτλου της Ένωσης που συνεχίζει 20 ματς αήττητη, που πάει φουλ για νταμπλ, για πρόσωπα και έχει υστερόγραφα.

Γουότφορντ - Τσέλσι με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το κείμενό μου θα μπορούσε να ξεκινάει με ένα βίντεο με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ σε μια κλασική ελληνική ταινία που όλοι μας έχουμε δει και τον βλέπουμε να τραγουδάει σε μια οικοδομή την απόλυτη αλήθεια που βιώσαμε χθες με την ολοκλήρωση μιας ακόμη απίθανης ανατροπής της ΑΕΚ σε βάρος του Ολυμπιακού: «Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια, φτώχεια, καλή καρδιά, μα και γκρίνια»! Αρκούσε να ακούσει και να δει κανείς τον ιδιοκτήτη της ομάδας του Φαλήρου, τον άνθρωπο που μας έλεγε λίγα χρόνια πίσω «να φτιάξουν ομάδες να κερδίζουν και τους διαιτητές», να δηλώνει ότι τον... έκλεψαν τάχα μου και πως ο Μποτία κλαίει στα αποδυτήρια... Νωρίτερα τα ίδια και χειρότερα ακούσαμε από τον Σάββα Θεοδωρίδη.

Απίστευτα πράγματα μα είναι γνωστό: ρόδα είναι και γυρίζει, τη στιγμή που: όλα εδώ πληρώνονται και τέλος: εδώ είναι ο Παράδεισος και η κόλαση εδώ... Όλα μαζί όμως... Δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη η ομάδα που θα έβαζε τέλος σε ένα ψέμα! Μόνο αυτή που βίωσε όλα τα δεινά της ελληνικής ποδοσφαιρικής χούντας θα τη διέλυε όπως ακριβώς της άξιζε μέσα στο ίδιο της το... σπίτι που προάγει ποδοσφαιρικό πολιτισμό πριν την έναρξη του αγώνα έως και τη λήξη αυτού! Παύλα και τελεία ΑΕΚ είσαι μία, εσύ που του διέλυσες στο 93'! Τόσο απλά και όμορφα...

Μια ακόμη ανατροπή φέτος απέναντι στον Ολυμπιακό. Κι αυτό διότι έκαναν το λάθος οι παίκτες της ομάδας του Φαλήρου να σκοράρουν -έστω στο 81'- και να αφυπνίσουν τους ποδοσφαριστές και όλη την ΑΕΚ. Αυτό ήταν το... έγκλημά τους και δεν υπάρχει έγκλημα που να μη συνοδεύεται από τιμωρία. Οι «κιτρινόμαυροι» με το γκολ του Ανσαριφάρντ δέχτηκαν το χαστούκι εκείνο που έπρεπε για να ξυπνήσουν. Κι αφού ήρθε η αφύπνιση ήταν δεδομένο ότι θα ερχόταν και η ανατροπή αφού η Ένωση έχει περισσότερη ποιότητα μεσοεπιθετικά και είναι καλύτερη ομάδα από τον αντίπαλό της, πολύ καλύτερη και πιο σωστά δουλεμένη και δομημένη.

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ γίνεται το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα. Το σημείωνα και πριν την αναμέτρηση εδώ στο gazzetta.gr. Όπως θυμίζω ότι είχα πει δημόσια (και γράψει) ότι δεν βλέπω πώς θα έχανε η Ένωση από αυτόν τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για μια ομάδα που πήγε σε λιγότερο από δέκα μέρες στο ίδιο γήπεδο δυο φορές, έπαιξε 190 λεπτά σχεδόν και δέχτηκε συνολικά 5 φάσεις στην έδρα του (με το έτσι – θέλω) μόνιμου πρωταθλητή Ελλάδας και μόλις ένα γκολ. Στο ένα ματς δεν ήθελε να χάσει και ΔΕΝ έχασε. Στο άλλο, αυτό του πρωταθλήματος, ήθελε μόνο νίκη και την πέτυχε (1-2) με τέτοιο τρόπο που δεν μπορεί να τυγχάνει αμφισβήτησης.

Τώρα εξαρτάται αποκλειστικά από την ίδια... Από τα δικά της αποτελέσματα. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι όλα τα αποτελέσματα θα τα κάνουν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τότε όλα υποτίθεται πως θα κριθούν στην Τούμπα. Δεν είναι δα και τίποτα τρελό να πάει και εκεί η ομάδα του Μανόλο και να κάνει το διπλό! Το 'χει ξανακάνει άλλωστε... Με τον ίδιο τεχνικό και πάλι σε ματς τελικό! Οπότε... Όμως είναι δεδομένο πως η ομάδα της Τούμπας δεν μπορεί να πάει μέχρι τέλους με νίκες παντού, εντός κι εκτός, όσο κι αν όταν χρειάζεται παίρνει και κάτι παραπάνω από το διαιτητικό τρίο. Βέβαια στα Ιωάννινα θα κέρδιζε και χωρίς ένα ακόμη γκολ οφσάιντ του Πέλκα. Φαινόταν απ' τον αντίπαλο αυτό, δεν...

Αυτό έπρεπε να πετύχει η ΑΕΚ. Να φτάσει να εξαρτάται μόνο από την ίδια και τα αποτελέσματά της. Μια ομάδα που δεν ξέρει να χάνει. Τρέχει αήττητο σερί 20 αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι μέσα σε όλα και μπορεί να τα πετύχει όλα γιατί γι' αυτό έχει δημιουργηθεί από το καλοκαίρι. Η Ένωση που πολλοί άμπαλοι και άσχετοι με το ποδόσφαιρο έλεγαν πως δεν θα αντέξει έως τον Οκτώβριο. Έπειτα έλεγαν έως τον Νοέμβριο. Μετά έως τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο... Συνεχίστε παίδες, γράψτε για τον Μάρτιο πλέον, μετά για τον Απρίλιο και μετά για τον Μάιο. Κι όταν έρθει η ώρα που από τα ξημερώματα της 6ης Μαΐου οι ΑΕΚτσήδες θα βρίσκονται και θα... γλεντάνε στα πατρογονικά τους εδάφη από την Νέα Φιλαδέλφεια έως τα Πατήσια (και την Ριζούπολη), τότε παραδέχεστε ΚΑΠΟΤΕ ότι κάνατε λάθος. Διότι ακόμη δεν το έχετε κάνει. Δεν πέρασε δα και μια βδομάδα από τις αναλύσεις πώς η ΑΕΚ πάλι δεν θα αντέξει και δεν θα περάσει από το Φάληρο. Με το... κοντό ρόστερ ντε! Τι κι αν πήρε τρεις και ενισχύθηκε. Δεν βόλευε το... παραμύθι τους. «Σε δέκα μέρες μπορεί να τα 'χει χάσει όλα», έλεγαν, έγραφαν και ήλπιζαν...

Άλλοι δε αφού εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα. Αφού το έπαιξαν ειδήμονες με όλα τα παραπάνω που σας έλεγα. Αφού σημείωναν και υποστήριζαν σαν γνήσιοι υπάλληλοι στα Μέσα που όπως σημείωσα και παραπάνω ελέγχονται όλα τα παραπάνω, τώρα μεταφράζουν το διπλό της ΑΕΚ στο Φάληρο σα νίκη για τον ΠΑΟΚ. Τα λέγανε και χθες... Άσχετοι επί σειρά ετών που κορόιδεψαν τον κόσμο ότι τάχα γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, τη στιγμή που ξέρουν λίγο μπάλα. Μεγάλη διαφορά! Άσχετοι και επικίνδυνοι μα δεδομένα υπάλληλοι, άρα δεν ασχολείται πλέον και κανείς στα σοβαρά μαζί τους αφού είναι απόψεις με εντολή.

Στον Ολυμπιακό ας ψάξουν επιτέλους τις ευθύνες μιας ακόμη αγωνιστικής φάπας από την ΑΕΚ (είναι και πολλές πλέον) εκεί που αναγνωρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της ομάδας τους και των ΜΜΕ σήμερα (δεν αναφέρομαι φυσικά στους συνάδελφους που εργάζονται στα μέσα που ελέγχει ο κ. Μαρινάκης, τι να κάνουν τα παιδιά, τι να πουν στα ράδια και τι να γράψουν;) και όχι σε παραμύθια με... δράκους. Δεν υπάρχουν τέτοια. Αντρίκεια και πάλι κέρδισε η ΑΕΚ και το γνωρίζουν ΟΛΟΙ... Ας ψάξουν λοιπόν γιατί κάθε τρεις και λίγο η διοίκηση αλλάζει προπονητές με αποτέλεσμα πλέον να μη μπορούν να βρουν μια σοβαρή περίπτωση για να τους φτιάξει ομάδα.

Σκοπός ήταν πάντα το πώς θα κερδίσουν λεφτά στην ομάδα του Φαλήρου. Όχι όμως και πως θα επενδύσουν έστω ένα μέρος αυτών... Γι' αυτό έφτασαν εδώ. Επένδυσαν σε έναν προπονητή που ήξεραν πως δεν κάνει (σ.σ.: Χάσι) για να τους πάει στους ομίλους του Champions League. Έτσι κι έγινε αλλά υπάρχει και το τίμημα. Αστείος αγωνιστικός σχεδιασμός, ακόμη πιο αστείες κινήσεις στη συνέχεια και μια ομάδα που από την έναρξη της σεζόν έως τώρα που στη μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς ΔΕΝ υποφέρεται, ΔΕΝ βλέπεται και κέρδιζε είτε από τύχη είτε από συγκυρίες. Αυτό δημιούργησε ο κ. Μαρινάκης, αυτό καρπώνεται και ο κόσμος το καταλαβαίνει.

Η ΑΕΚ θα τους τελείωνε και θα τους διέλυε... Μόνο η ΑΕΚ... Αυτό ήταν το δεδομένο!

Υγ: Πολλοί λένε ότι όλα έγιναν από τύχη. Δεν περίμενα να δώσουν... εύσημα στον Μανόλο και την τακτική του. Δεδομένα είχε και τύχη ο Χιμένεθ σ' αυτό που έκανε χθες. Θα μπορούσε στο 85' να μην φεύγει μόνος του ο σκασμένος Φορτούνης και να έβγαινε ο Μαριν και να είχε άλλη εξέλιξη το ματς. Ένα παιχνίδι που στράβωσε άδικα για την Ένωση. Κι αυτό διότι η ΑΕΚ δέχεται γκολ στο σημείο που ελέγχει απόλυτα το ματς, σε μια νεκρή φάση, από κόντρες και ικανότητα του αντίπαλου φορ. Δέχεται γκολ στο ημίχρονο που έχει το κουμάντο της αναμέτρησης, ενώ συνολικά τη φάση του ματς τη χάνουν οι «κιτρινόμαυροι» στο 69' με τον Σισέ να... θυμίζει Μανωλά επί Ντέταρι και να βγάζει την κεφαλιά του Μασούντ στη γραμμή! Σωστές οι κινήσεις από τον πάγκο που έδωσαν και τη νίκη στην ΑΕΚ. Και θα έπρεπε να το αναγνωρίσουν όπως σωστά τα... χώναμε όταν δεν έκανε τις σωστές αλλαγές για παράδειγμα στην Λάρισα. Δεν χάνει ο Μανόλο σε κανένα μεγάλο ματς, απλά δεν ξέρει και δεν χάνει!

Υγ2: Τσιγκρίνσκι... Του το χρωστούσε το γκολ στο Φάληρο ο Θεός (σ.σ.: που δεν είναι ο πατέρας του, έτσι για να το γελάσουμε και λίγο). Και στο ματς Κυπέλλου του στρώθηκε από κόρνερ η μπάλα, και τότε με το αριστερό το τέλειωσε, και τότε προς εστία αλλά όχι σωστά. Τώρα στο πρωτάθλημα το έκανε όπως έπρεπε. Και επιτέλους ήρθε ένα γκολ από στατική φάση, επιτέλους. Γενικά όμως στο ματς ήταν και πάλι ο κορυφαίος της άμυνας της ΑΕΚ. Πολύ καλά τα πήγε ο Βράνιες, σούπερ και ο Μπακάκης (με ένα κακό διώξιμο στη φάση του Πάρντο) που έβγαλε και μπαλιά πάρε βάλε στον Αραούχο αλλά δεν βρήκε την μπάκα σωστά με το κεφάλι ο Αργεντινός αν και μόνος απέναντι στον Προτό. Πολύ καλή η παρουσία των Σιμόες και Κονέ που αναμενόμενα ήταν πολύ καλύτερος με τον Πορτογάλο δίπλα του στον άξονα αφού είχε κόφτη στο πλευρό του και έχασε από τις 8 εναέριες μονομαχίες στο κέντρο μόλις μια από Οφόε... Το πλάνο το απέδωσαν σωστά και οι Λάζαρος, Μασούντ και Αραούχο με τον Μασούντ να ξεκινάει νωθρά αλλά να μπαίνει στο ματς και να κάνει τη διαφορά. Ευτυχώς που έστω στο 93' θυμήθηκαν να πάνε στην πλευρά του τραγικού ανασταλτικά Κούτρη και απείλησε και σκόραρε η ΑΕΚ. Με Γιακουμάκη, με παλικάρι από την Κρήτη, από την πατρίδα. Γιατί υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο. Την προηγούμενη κατάσταση στο κομμάτι του τιμ αποκατάστασης της Ένωσης το πλήρωσε ο νεαρός Έλληνας φορ που έβγαλε μάτια στην προετοιμασία. Και θα βγάλει στο άμεσο μέλλον... Φοράκλα και το γκολ που έβαλε γκολάρα αγγλικού φορ κλάσης. Ο Βάρντι και ο Ρούνεϊ έχουν βάλει εκατοντάδες τέτοια και φυσικά όσοι μιλάνε για φάουλ είναι αστείοι!

Υγ3: Την Τετάρτη είναι το πλέον δύσκολο ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Τρία παιχνίδια, δυο νίκες, μια ισοπαλία. Δεν είναι εύκολο να έχεις τέσσερα ματς και να μη χάσεις σε κανένα, ή έστω να μη χάσεις έναν στόχο! Αυτό που απαιτείται είναι τουλάχιστον 50.000 κόσμου και φωνή με... λύσσα για πρόκριση και εννοείται πως ΔΕΝ χάνεται με τίποτα. Αλλά αν δεν είναι μαζική η παρουσία του κόσμου σε όλα τα ματς από δω και πέρα, ειδικά όμως σε αυτό που έρχεται με τον Ολυμπιακό τη σεζόν που διεκδικεί τα ΠΑΝΤΑ και με επιτυχία, τότε δεν μπορεί ο κόσμος να έχει και μεγαλύτερες μόνιμα προσδοκίες από όσα προσφέρει. Τίμια λόγια...

Υγ4: Δεν είμαι υπέρ της τιμωρίας του γηπέδου του Ολυμπιακού και της ομάδας. Δεν ήμουν όταν γίνονταν με την ΑΕΚ, δεν θα τα γυρίσω τώρα. Δεν μπορεί να πληρώνουν οι παίκτες και το club τα εγκλήματα λίγων... Αλλά εφόσον ΟΛΕΣ οι άλλες οι ομάδες (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ) το 'χουν πληρώσει στο παρελθόν -πρόσφατο και μη- με αφαιρέσεις βαθμών, με κεκλεισμένων των θυρών, έτσι πρέπει να γίνει και με τον Ολυμπιακό.

Υγ5: Δεν παραδέχτηκε ποτέ και πουθενά ο Γιακουμάκης ότι έκανε φάουλ. Δεδομένο αυτό... Αλλά πρώτη φορά είναι που θα βιάσουμε την αλήθεια για να βγάλουμε ένα σότο και να το κάνουμε θέμα. Γκεμπελισμός σε όλο του το μεγαλείο... Πες και πες και πες κάτι θα μείνει!

Υγ6: Σε όλες τις εφημερίδες, καμία δεν ελέγχεται από τον Μελισσανίδη όπως κάνενα Μέσο, αναφέρουν ότι ήταν ορθές οι αποφάσεις του Παπαπέτρου. Ενός διαιητητή που οι ποδοσφαιριστές ανέδειξαν ως τον κορυφαίο. Παρά την πίεση που ασκήθηκε στον ρέφερι με τρόπο αηδιαστικό από την ομάδα του Φαλήρου και με όσα έζησε ο πατέρας του με την επίθεση που δέχτηκε και την κλοπή του δυο 24ωρα πριν το ματς, τα πήγε εξαιρετικά και πήρε όλες τις σωστές αποφάσεις. Το γράφουν και το αναλύουν εφημερίδες και διαιτητές. Άσχετα με τη δική μου άποψη...

Υγ7: Για την υποδοχή δεν χρειάζεται να γράψω τίποτα, δείτε απλά το βίντεο από χιλιόμετρο μακριά...

Υγ8: Να μας το σπάτε συνέχεια το πούλμαν... Το κάνατε επί Ντέμη πάλι στο Φάληρο, στο παλιό Καραϊσκάκης, διπλό με 0-1 με την κούρσα του Κετσπάγια και το γκολ με το... γόνατο από τον Ντέμη. Το κάνατε και χθες και ήρθε το ίδιο έργο, διπλό και με φορίσιο γκολ. Με τακτικές του '80 και του '90 δεν μπορείς να κερδίζεις το 2018... Πού, πώς και κυρίως ποιοι να το καταλάβουν εκεί!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...