Παναθηναϊκός: Η πιο δύσκολη στιγμή!

Παναθηναϊκός: Η πιο δύσκολη στιγμή!

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Η πιο δύσκολη στιγμή!

bet365

110 χρόνια ιστορίας, ένας τεράστιος σύλλογος σε έκτακτη ανάγκη! Το gazzetta.gr ανοίγει τον φάκελο των πεπραγμένων της διοίκησης Αλαφούζου την τελευταία εξαετία!

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Την άνοιξη του 2012 ο Παναθηναϊκός βρισκόταν μια ανάσα από την καταστροφή! Τα όσα έγιναν κατά την περίοδο της πολυμετοχικότητας έφεραν το "τριφύλλι" στο χείλος του γκρεμού, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είχε "παρκάρει" τις μετοχές του, το χρέος έφτανε στα 35 εκατομμύρια ευρώ και ο Γιάννης Αλαφούζος βγήκε μπροστά όταν κανείς άλλος δεν ήθελε να πάρει στα χέρια του την... καυτή πατάτα μέσα σε ένα περιβάλλον άρρωστο που κατάφερε να ευδοκιμήσει για αρκετά μεγάλο διάστημα το αραβικό "παραμύθι"!

Το πλάνο με την λαϊκή βάση απέτυχε άμεσα, καθώς ο Έλληνας οπαδός απέχει χιλιόμετρα από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική παιδεία, ο "mr ΣΚΑΪ" ανέλαβε την χρηματοδότηση και την απόλυτη ηγεμονία του κλαμπ με πρωταρχικό και ξεκάθαρο στις δηλώσεις του στόχο, την οικονομική εξυγίανση σε βάθος χρόνου!

Έξι χρόνια μετά, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ακριβώς στην ίδια κατάσταση, με εκείνη του 2012. Τα λόγια έμειναν λόγια, τα λάθη δεν αποτέλεσαν μάθημα και το "τριφύλλι" συμπλήρωσε 110 χρόνια ζωής, βιώνοντας την πιο δύσκολη εποχή της ιστορίας του. Μια εποχή που φέρει την υπογραφή του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος όχι μόνο δεν κατάφερε να εξυγιάνει οικονομικά το κλαμπ αλλά το έβαλε σε μια καθημερινή μάχη επιβίωσης.

Το gazzetta.gr ανοίγει τον φάκελο με όσα έγιναν την τελευταία εξαετία και έφεραν τον Παναθηναϊκό μέχρι εδώ. Δείτε με ένα click στα link που ακολουθούν όλα τα ξεχωριστά κεφάλαια!

Από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι σήμερα η ενασχόληση του Γιάννη Αλαφούζου με το ποδόσφαιρο «γέννησε» μερικές σπαρταριστές ιστορίες. Το gazzetta.gr... ακροβατεί μεταξύ μύθου και πραγματικότητας και καταγράφει τις καλύτερες...

Ποια είναι τα στελέχη που ο Γιάννης Αλαφούζος εμπιστεύθηκε για την διοίκηση της ΠΑΕ και τι προσέφεραν στον Παναθηναϊκό από το πόστο τους; Δείτε ΕΔΩ.

Ο... έρωτας του Γιάννη Αλαφούζου με τους εκάστοτε προπονητές του Παναθηναϊκού που οδηγούσε πάντα σε αδιέξοδο και σε παθήματα που δεν έγιναν μαθήματα από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ!

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στήριξαν τον Γιάννη Αλαφούζο αλλά η «συμμαχία» του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν η αφορμή να ξεσπάσει πόλεμος με τους οργανωμένους οπαδούς του «τριφυλλιού».

Ο πρώην αρχηγός του «τριφυλλιού» Κάρλος Ζέκα μιλά στο gazzetta.gr για την κατάσταση του Παναθηναϊκού και την... ακατανόητη στάση του Γιάννη Αλαφούζου.

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες δεν μάσησε τα λόγια του και μίλησε στο gazzetta.gr για την κατάσταση που έχει επιβάλλει ο Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό, τις κρούσεις από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και το όνειρο της επιστροφής στο... σπίτι του!

Πώς θα είναι ο Παναθηναϊκός στην... καλύτερη αν παραμείνει ο Γιάννης Αλαφούζος στο τιμόνι του συλλόγου και δεν αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς; Το gazzetta.gr καταγράφει τα όσα έρχονται στο «τριφύλλι».

Η μάχη του Γιάννη Αλαφούζου για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου που την ώρα της μεγάλης νίκης άλλαξε στρατόπεδο και πέταξε στα σκουπίδια μια πενταετία γεμάτη προσωπικό και ομαδικό κόστος και η αγορά του «Γεώργιος Καλαφάτης».

Ο Παναθηναϊκός με απόφαση Αλαφούζου μπήκε στην εντατική, η ομάδα αποσυντέθηκε στα μέσα της σεζόν και η ΠΑΕ βγήκε «κερδισμένη» 6 εκατομμύρια ευρώ. Το «έγκλημα» απουσίας διαπραγματευτικών ελιγμών.

Τι κοινό έχει το καλοκαίρι του 2014 και του 2017 για τον Παναθηναϊκό; Πόσο διαφορετικά θα μπορούσε να είχε γραφτεί η ιστορία για το «τριφύλλι»;

Διαβάστε τις κραυγαλέες περιπτώσεις της τελευταίας πενταετίας που ο Παναθηναϊκός λειτούργησε σε βάρος του εαυτού. Σε μεταγραφές, αποδεσμεύσεις, συμβόλαια!

Δείτε όλο το μεταγραφικό «ράβε-ξήλωνε» των τελευταίων χρόνων!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα