Τζιμπούρ στο gazzetta.gr: «Κυριαρχεί ο Ολυμπιακός, αλλά η ΑΕΚ δεν φοβάται»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Τζιμπούρ στο gazzetta.gr: «Κυριαρχεί ο Ολυμπιακός, αλλά η ΑΕΚ δεν φοβάται»

bet365

Ο Ραφίκ Τζιμπούρ παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο gazzetta.gr και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο κυριακάτικο ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Διαβάστε το Α΄ μέρος που αφορά αποκλειστικά στην αυριανή αναμέτρηση.

Ο «Τρομοκράτης» έχοντας σκοράρει σχεδόν 100 γκολ στην καριέρα του στην Ελλάδα με τα χρώματα των Εθνικού Αστέρα, Ατρομήτου, Πανιωνίου, ΑΕΚ και Ολυμπιακού έκλεισε τον κύκλο του περνώντας την περυσινή σεζόν από τον ΑΡΗ.

Ο Ραφίκ Τζιμπούρ, ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες έλυσε το συμβόλαιο του με την γαλλική Κονσoλά βρίσκεται πλέον στο Ντουμπάι.

Ο 33χρονος φορ σε μια από τις σπάνιες εξομολογήσεις του, έκανε στο gazzetta.gr τον απολογισμό της καριέρας του μιλώντας για όλους και για όλα!

Ο Αλγερινός φορ στο Α΄ μέρος της συνέντευξης αναφέρθηκε στο αυριανό ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ κάνοντας αναφορά στην δική του εμπειρία από τέτοιου είδους ματς.

«Είναι δύσκολο να κάνω πρόβλεψη σε αυτό το ματς. Θεωρώ πως πρόκειται για υψηλού επιπέδου παιχνίδια ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες της Αθήνας αυτή τη στιγμή. Είναι ένα ωραίο ντέρμπι από κάθε άποψη με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Πάντα λάτρευα αυτές τις αναμετρήσεις γιατί η ατμόσφαιρα είναι ξεχωριστή και υπάρχει μεγάλο πάθος από τον κόσμο, κάτι που μεταφέρεται και στον κόσμο. Το ματς είναι 50-50».

Ο Τζιμπούρ δεν έκρυψε την έκπληξη του για το γεγονός πως η Super League στην τρέχουσα σεζόν είναι άκρως ανταγωνιστική και πως τίποτα δεν έχει κριθεί αναφορικά με την ομάδα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για το πρωτάθλημα.

«Είναι τρομερό αυτό που γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Είχε να συμβεί πάρα πολλά χρόνια να δούμε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε για πολλά χρόνια όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο ΠΑΟΚ έχει ανέβει και η ΑΕΚ είναι πολύ δυνατή, αφού έχει ενισχυθεί πολύ.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη διαθέτει την εμπειρία έχοντας κατακτήσει τόσα πολλά πρωταθλήματα. Για μένα όλα είναι ανοικτά για το πρωτάθλημα, από τη στιγμή που το διεκδικούν τρεις ομάδες επί ίσοις όροις.

Βέβαια είμαι στενοχωρημένος για όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό και για την κατάσταση που έχει βρεθεί ο σύλλογος γιατί τον σέβομαι πολύ».

Ο πρώην άσος της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού τόνισε πως το ντέρμπι που ξεχωρίζει από την καριέρα του είναι αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» το 2010.

«Το ντέρμπι που θυμάμαι και στο οποίο έχω πρωταγωνιστήσει δεν είναι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, αλλά μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού το 2011. Αν θυμάσαι σκόραρα στις καθυστερήσεις και έδωσα τη νίκη στον Ολυμπιακό. Είναι ένα ματς που δεν ξεχνώ όσα χρόνια και αν περάσουν, αφού είχε μεγάλη ένταση».

Ποια είναι όμως τα στοιχεία που κρίνουν αυτά τα ντέρμπι σύμφωνα με τον Τζιμπούρ;

«Σε αυτά τα παιχνίδια το σημαντικότερο είναι να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Το μυαλό να είναι μόνο στο παιχνίδι. Το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει. Αν δεν μπεις με πάθος και αφοσίωση προκειμένου να πετύχεις τον στόχο σου τότε θα έχεις πρόβλημα. Λίγο να ολιγωρήσεις μπορεί να γίνει η μ...ία».

Ο «Τρομοκράτης» ομολόγησε στο gazzetta.gr πως λόγω του γεγονότος πως βρίσκεται εκτός Ελλάδας δεν παρακολουθεί στον βαθμό που θα επιθυμούσε τα ματς της Super League,

«Δεν παρακολουθώ πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα. Νομίζω έχει χάσει το πάθος που είχε, ενώ είναι αρνητικό που αποδυναμώθηκε και ο Παναθηναϊκός με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί οι διεκδικητές του τίτλου».

* Στο β΄ μέρος της συνέντευξης με τον Ραφίκ Τζιμπούρ, ο «Τρομοκράτης» για πρώτη φορά κάνει τον απολογισμό της καριέρας του, αναφέρεται στις μεγάλες στιγμές του σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, στα προβλήματα που αντιμετώπισε στην Ελλάδα, μιλάει για τα γκολ στον Παναθηναϊκό, εκφράζει τα παράπονα του, εξηγεί γιατί αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, αποθεώνει τον Βαλβέρδε, ενώ αποκαλύπτει το επόμενο βήμα του...

Δείτε τον Ραφίκ Τζιμπούρ εν δράσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα