ΠΑΟΚ: Μπάτζετ 31 εκατ. ευρώ!

ΠΑΟΚ: Μπάτζετ 31 εκατ. ευρώ!

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Μπάτζετ 31 εκατ. ευρώ!

bet365

Το gazzetta.gr με το τέλος και της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου συγκέντρωσε τα σημαντικότερα ποσά γύρω από το ρόστερ του ΠΑΟΚ και το ασπρόμαυρο μπάτζετ από… χρυσάφι!

Ο ΠΑΟΚ είναι μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας και ο Ιβάν Σαββίδης στρώνει «χαλί εκατομμυρίων» στα πόδια των παικτών για να δει την ομάδα να κατακτά το πρωτάθλημα, μετά από 33 ολόκληρα χρόνια.

Με το τέλος του χειμερινού «πάρε-δώσε» το gazzetta.gr έψαξε και συγκέντρωσε τα σημαντικότερα ποσά και νούμερα που φανερώνουν τη διάθεση και την απόφαση του ιδιοκτήτη της ομάδας να «βάλει το χέρι στην τσέπη» εκτινάσσοντας από το καλοκαίρι του 2017 το μπάτζετ στα ύψη.

Μετά και τις μεταγραφές των Αζεβέδο, Μουλέν, Μιχόγιεβιτς, τις αποχωρήσεις των Τσίμιροτ και Σαμπράνο (στη λίστα θα έπρεπε να είναι και οι Μυστακίδης, Κάτσε, αλλά αυτοί θα συνεχίσουν να πληρώνονται από τον ΠΑΟΚ…), το μπάτζετ του αγωνιστικού τμήματος (παίκτες και προπονητικό τιμ) ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για το «καθαρό» ποσό, χωρίς να υπολογίζεται η εφορία (αγγίζει τα 9 εκατ. ευρώ), τα μπόνους συμμετοχών, γκολ και φυσικά τα πριμ νικών και επίτευξης στόχων.

Το συνολικό κόστος εκτινάσσεται κοντά στα 31 εκατομμύρια ευρώ, νούμερα αρκετά εντυπωσιακό για τα ελληνικά δεδομένα, για μια ομάδα που αποκλείστηκε από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και έπαιξε τα επτά πρώτα εντός έδρας παιχνίδια της χωρίς την παρουσία του κόσμου, με την απώλεια εσόδων (εισιτήρια, μπουτικ κ.α.) να καλύπτεται για πολλοστή φορά μέσα από τις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, δηλαδή τον Ιβάν Σαββίδη, με την τελευταία στις αρχές Οκτωβρίου να ανέρχεται στα 15.000.012 ευρώ.

Αν σε αυτά τα 31 εκατ. ευρώ προστεθούν τα περίπου 7-8 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου (στελέχη, υπάλληλοι, ακαδημίες, εργασίες στο προπονητικό κέντρο κλπ) τότε το ετήσιο κόστος αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ!

Το μπάτζετ ξεπερνά τα 26 εκ. ευρώ (συμπεριλαμβάνεται και η εφορία), στα οποία αν προσθέσει κανείς και τα 5.250.000 που χρειάστηκε να βάλει μέσα στο 2017 ο Ιβάν Σαββίδης από τη τσέπη του για τις αγορές παικτών συν τα 1.300.000 στη λεγκια για την αγορά του Μουλέν και τα 300.000 στη Σαραγεβο για τον Μιχόγιεβιτς τότε το νούμερο εκτινάσσεται κοντά στα 33 εκ. ευρώ.

Τα συν και τα πλην του μπάτζετ

Μετά το εντυπωσιακό φίνις του καλοκαιριού, με τις διαδοχικές μεταγραφές στις τελευταίες ημέρες, το ρόστερ του ΠΑΟΚ (σ.σ. μόνο συμβόλαια παικτών και προπονητικό τιμ) έφτασε μαζί με την εφορία στα 27.000.000 ευρώ.

Στο μεσοδιάστημα και μέχρι να φτάσουμε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο είχαμε την αναπροσαρμογή των συμβολαίων με τους Δημήτρη Πέλκα, Ευθύμη Κουλούρη, Αλέξανδρο Πασχαλάκη και φυσικά το Λέο Μάτος, ο οποίος επίσης επέκτεινε το συμβόλαιο του μέχρι το 2021 με πολύ καλύτερους οικονομικά όρους από την αρχική συμφωνία των 600.000 ευρώ.

Οι ποδοσφαιριστές με τις υψηλότερες απολαβές αυτή την στιγμή στον ΠΑΟΚ είναι:

1. Βιεϊρίνια 1.300.000

2. Μαουρίσιο 1.300.000

3. Πρίγιοβιτς 850.000

4. Μπίσεσβαρ 800.000

5. Ελ Καντουρί 700.000

6. Μακ 600.000 (δανεικός)

7. Μουλέν 600.000

Ο χειμώνας του 2018

Ο ΠΑΟΚ «ξεφορτώθηκε» το βαρύ συμβόλαιο του Κάρλος Σαμπράνο για τον οποίο μέχρι το Δεκέμβριο πλήρωσε περίπου 500.000 ευρώ, αλλά θα έπρεπε -βάσει της συμφωνίας- να πληρώσει άλλα 2 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς. Από την ομάδα αποχώρησε ο Τσίμιροτ, που είχε συμβόλαιο κοντά στις 400.000 ευρώ,

Στο ταμείο της ομάδας θα μπουν τα 2.000.000 ευρώ από την πώληση του Βόσνιου μέσου στην Σταντάρ Λιέγης και για τις αγορές των Μουλέν και Μιχόγιεβιτς θα δοθούν 1,3 εκατ. ευρώ στη Λέγκια Βαρσοβίας και 300.000 ευρώ στην FK Σαράγεβο.

Μέχρι και το τέλος της σεζόν, όπου ο «Δικέφαλος» διεκδικεί δύο τίτλους (πρωτάθλημα και κύπελλο) το ρόστερ απαριθμεί 28 ποδοσφαιριστές, επί της ουσίας όμως οι διαθέσιμοι παίκτες είναι λιγότεροι, καθώς δεν υπολογίζονται οι Λέοβατς, Μπρκιτς και φυσικά ο Λεβέκ, που κάποια στιγμή θα επιστρέψει από τη Γαλλία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα