Τελικά έγινε «τιμωρός»! Του Παναθηναϊκού...

Τελικά έγινε «τιμωρός»! Του Παναθηναϊκού...

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Τελικά έγινε «τιμωρός»! Του Παναθηναϊκού...

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Γιάννη Αλαφούζο που συνεχίζει να απαξιώνει τον Παναθηναϊκό και τον Μαρίνο Ουζουνίδη που αποτελεί το τελευταίο «οχυρό» που πρέπει να παραμείνει όρθιο!

Τον καιρό που ο Γιάννης Αλαφούζος πίστευε ότι θα αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο με τις αναρτήσεις στο Twitter και τις ανακοινώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, είχε αναφέρει τον δικό του Παναθηναϊκό σε ένα από τα δεκάδες... τιτιβίσματα ως «τιμωρό» της κατάστασης που επικρατούσε. «Το 2013 χτίζουμε ρεαλιστικά και ταπεινά έναν νέο τιμωρό Παναθηναϊκό που τελικά θα κυριαρχήσει ! Γκρεμίσουμε την παράγκα! Πιστεύουμε στο φως» είχε γράψει χαρακτηριστικά!

Το άθλημα στην χώρα κατάφερε να ανασάνει κατά μεγάλο βαθμό χάρη στον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε ο ίδιος στο να έρθει στο φως η μπόχα και η δυσωδία, στο να βγει στην... σέντρα το σύστημα που έκανε ότι γούσταρε και είχε καταστρέψει το άθλημα στην Ελλάδα, άσχετα αν κατάφερε στο φινάλε της υπόθεσης να γίνει «σύμμαχος» με εκείνους που πολέμησε και τον πολέμησαν λυσσαλέα. Με εκείνους που τον χλεύαζαν σε προσωπικό επίπεδο, με εκείνους που γέμιζαν εμετικά συνθήματα τους δρόμους, με εκείνους που τον έκλειναν στα ασανσέρ και τον «έκλεβαν» κάθε αγωνιστική! Αυτογκόλ από εκείνα που μόνο ο Αλαφούζος θα μπορούσε να βάλει εις βάρος του εαυτού του και του αγώνα που έδωσε την προηγούμενη πενταετία για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

Πέντε χρόνια αργότερα, το 2018, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει κάθε λόγο να νιώθει περήφανος και σπουδαίος για τα κατορθώματά του. Έγινε ο ίδιος τιμωρός. Όχι δεν τιμωρεί το παρασκήνιο, όχι δεν τιμωρεί τους «εχθρούς» του συλλόγου. Τον ίδιο τον Παναθηναϊκό τιμωρεί, ο μεγαλύτερος του εχθρός έγινε και πρωταγωνιστής στην μεγαλύτερη απαξίωση που έχει βιώσει ποτέ ο σύλλογος! Το επαναλαμβάνουμε. Έγινε τιμωρός της ομάδας, στην οποία αν το έχει ξεχάσει τυγχάνει να είναι μεγαλομέτοχος! Μάλλον έχει ως πρότυπο τον προηγούμενο Γιάννη που έπαιζε με τις τύχες του συλλόγου και τα εκατομμύρια των οπαδών του, μάλλον παλεύει για να έχει την ίδια κατάληξη, φουσκώνοντας ολοένα και περισσότερο το ποτάμι της οργής εναντίον του! Φυσικά, ο καθένας διαλέγει τον τρόπο που θα φύγει, στο χέρι του ήταν και είναι το πως θα γράψει τον επίλογο της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό. Έχει διαλέξει να μνημονεύεται ως «Νέρωνας του Φαλήρου», ως ο άνθρωπος που εμφανίστηκε το 2012 για να σώσει το κλαμπ και τελικά το 2018 παλεύει να ολοκληρώσει το έργο που «παιζόταν» τότε!

Μετά την διάλυση της περυσινής ομάδας που για πλάκα φέτος θα έκανε πρωταθλητισμό, μετά την διάλυση της ομάδας που «χτίστηκε» το καλοκαίρι πάνω στις... στάχτες της προηγούμενης, μετά τον εβδομαδιαίο εξευτελισμό του κλαμπ με τις προσφυγές και τα δικαστήρια, ο Αλαφούζος είναι έτοιμος να διαλύσει ότι έχει απομείνει στον Παναθηναϊκό, δίνοντας εντολή για να πέσει ακόμη μια φορά βίαια το μπάτζετ μέχρι το τέλος του μήνα στα 4 εκατομμύρια μικτά! Σε επίπεδα Ατρομήτου και Πανιωνίου, σε επίπεδα μικρομεσαίας ομάδας, αναγκάζοντας το ρόστερ σε ακόμη ένα «ξήλωμα», αναγκάζοντας τον Μαρίνο Ουζουνίδη να ολοκληρώσει την χρονιά με την ομάδα Νέων και όσους Έλληνες ποδοσφαιριστές θα έμεναν στο Κορωπί μετά το νέο «πογκρόμ»!

Από την Τετάρτη όταν και έγινε γνωστό το θέμα στα δημοσιογραφικά γραφεία, προσπαθούμε να απαντήσουμε στο «γιατί συμπεριφέρεται τώρα έτσι ο Αλαφούζος», σε όποιον έχει το κουράγιο να ασχοληθεί και να ρωτήσει, σε όποιον προσπαθεί να ερμηνεύσει τις κινήσεις του «παρκαρισμένου» μεγαλομετόχου. Λίγες μέρες πριν τελειώσει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου και ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε συμφωνήσει να πέσει το μπάτζετ στα 5.7 και να πουληθούν κάποιοι από τους βασικούς, όπως και ακριβώς θα συμβεί στο φινάλε του μήνα.

Το ένα ενδεχόμενο, αφορά μίας μορφής «εκδίκηση» μετά την... επίσκεψη των οπαδών στο σπίτι του και εκείνη στο μαγαζί της κυρίας ΑΘηνάς Μπαλωμένου, της «σιδηράς κυρίας» που έγραφαν κάποτε διάφορα μέσα. Όχι τόσο πιθανό, αλλά κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει. Γιάννης, είπαμε...

Το δεύτερο που καθόλου δεν αποκλείεται, καθώς άπαντες γνωρίζουν το πόσο πρόχειρα σκέφτεται ο Αλαφούζος και το πόσοι επικίνδυνοι ποδοσφαιρικά είναι όσοι βρίσκονται δίπλα του στην ενασχόληση του στον Παναθηναϊκό(όπως ο σκιώδης αντιπρόεδρος που είναι κατηγορούμενος για κακουργήματα και πίσω από κάθε κίνηση του προέδρου-γλάστρα), είναι να μπήκε στην επικίνδυνη λογική του «αφού δεν πέφτουμε αγωνιστικά, γιατί να έχουμε κανονική ομάδα, ας παίξουμε με τους πιτσιρικάδες μέχρι το τέλος και βλέπουμε».

Και το τρίτο είναι αυτό που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Αυτό που ούτε και τώρα τους «έκατσε». Στόχευαν δηλαδή πως μετά από το νέο αδιανόητο «κοπίδι» ότι ο Ουζουνίδης θα πει «ρε δεν πάτε να... κοιμηθείτε», θα δήλωνε την παραίτησή του και θα τους άφηνε το πεδίο ελεύθερο να ισοπεδώσουν ολοκληρωτικά τον σύλλογο, δίνοντας δανεικούς στον Ολυμπιακό, κατεβάζοντας αμούστακα παιδάκια στο Φάληρο και άλλα πολλά. Καλώς ή κακώς, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, ο Μαρίνος αποτελεί το τελευταίο «οχυρό» που υπάρχει αυτή την στιγμή στον σύλλογο μαζί με τον Διαμαντόπουλο και κάποια από τα στελέχη της ΠΑΕ. Ένα «οχυρό» που πρέπει να μείνει όρθιο μέχρι το τέλος της χρονιάς για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να έχει το μίνιμουν της κανονικότητας σε κάποια θέματα ζωτικής σημασίας!

Ούτε ο Αλαφούζος, ούτε οι πιο πιστοί του υπάλληλοι έχουν τα... άντερα να απολύσουν τον Μαρίνο στα ίσια και κάνουν ότι μπορούν για να τον οδηγήσουν στην έξοδο. Όχι γιατί δεν είναι καλός προπονητής, όχι γιατί έχει ευθύνη για όσα βλέπουμε αλλά γιατί είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ και αντιδρά αντρίκεια και 100% Παναθηναϊκά στα όσα τραγικά συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό...

Υ.Γ1: Μόνο ο Αλαφούζος θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο την παρουσία του μοναδικού ανθρώπου εντός της ΠΑΕ που μπορεί να φέρει προτάσεις και να διαπραγματευθεί πωλήσεις ποδοσφαιριστών, ώστε να μπουν έσοδα στην ΠΑΕ και να μην «σκάσει» οικονομικά η εταιρία. Πλάκα θα είχε, όμως, να την... έκανε ο Διαμαντόπουλος αύριο το πρωί και να έπρεπε να μπουν σε διαδικασία συζητήσεων και αναζήτηση ομάδων για πωλήσεις, ο «αγριόγατος» και ο «Πατρινός». Οι μισοί παίκτες θα πήγαιναν στον Ολυμπιακό και οι άλλοι μισοί στην Νότιγχαμ Φόρεστ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.