Άλλος με σωστό ποδόσφαιρο και άλλος με ασταμάτητο «μπούλινγκ»

Άλλος με σωστό ποδόσφαιρο και άλλος με ασταμάτητο «μπούλινγκ»

Άλλος με σωστό ποδόσφαιρο και άλλος με ασταμάτητο «μπούλινγκ»

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα παιχνίδια και τις στιγμές που σημάδεψαν την 18η αγωνιστική και αναφέρεται κυρίως στους αγώνες του ΠΑΟΚ, αλλά και του Ολυμπιακού.

Παίξε νόμιμα στο Γιουβέντους - Τζένοα και η Sportingbet.gr σε ανταμείβει*, ακόμα κι αν χάσεις! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η 18η αγωνιστική σημαδεύτηκε από το πολύ δυνατό παιχνίδι της Λάρισας, από τη ματσάρα στα Γιάννινα, από τη νέα άνετη νίκη του ΠΑΟΚ και φυσικά από τον τρόπο με τον οποίο οδηγήθηκε στη νίκη ο Ολυμπιακός.

Μετά από αυτή την αγωνιστική υπήρξε μία διαφοροποίηση στη βαθμολογία της κορυφής, αφού ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε την ΑΕΚ και είναι αυτός που κυνηγάει σε απόσταση εντός πόντου τον Ολυμπιακό.

Μένοντας στους δύο που βρίσκονται πιο ψηλά, δεν μπορούμε παρά να καταγράψουμε μερικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την προσπάθειά τους να πάρουν το πρωτάθλημα, όπως τα είδαμε και αυτή την αγωνιστική, όπως τα παρατηρούμε συνέχεια. (Φυσικά έχει και η ΑΕΚ τις δικές της πιθανότητες.)

Από την μία λοιπόν είναι ο ΠΑΟΚ που παίζει κανονικό και σωστό ποδόσφαιρο. Αναφέρεσαι στον ΠΑΟΚ και κάνεις λόγο για τακτική, για άψογη αμυντική λειτουργία, για κλεψίματα, για αποτελεσματικότητα για έξι σερί νίκες στο πρωτάθλημα (εννιά μαζί με το κύπελλο) με 19-0 τέρματα και όλα αυτά τα ωραία που παρουσιάζει ο Δικέφαλος του Βορρά, ειδικά το τελευταίο διάστημα. Όπως δηλαδή και χθες στον αγώνα με τον Απόλλωνα, την ομάδα που ενώ δυσκόλεψε πάρα πολύ ΑΕΚ και Ολυμπιακό, κόντρα στον ΠΑΟΚ έχασε 3-0 και μάλλον είναι ευχαριστημένος αφού λίγες φορές πέρασε το κέντρο, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε αρκετές ακόμη μεγάλες φάσεις.

Και από την άλλη είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος για το 2017-2018 θα μείνει στην ιστορία ως η ομάδα (ΠΑΕ) που έκανε το πιο μεθοδικό και ανηλεές μπούλινγκ της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Τι να σου μείνει φέτος από τον Ολυμπιακό; Έχει ποδοσφαιρική ταυτότητα; Το μόνο που κάνει με μέθοδο και σχέδιο κάθε εβδομάδα, είναι αυτό το φοβερό μπούλινγκ με στόχο τον εκφοβισμό αρχών, διαιτητών και αντιπάλων. Γκρίνια ατελείωτη, μόνιμη κουβέντα για διαιτησία και άσκηση ψυχολογικής πίεσης που όπως είδαμε και χθες έπαιξε ρόλο στον Καραντώνη, οποίος έδωσε το αστείο πέναλτι σε μία νέα βουτιά του Κώστα Φορτούνη, για τον οποίο μπορούμε πλέον να αναφέρουμε ότι γράφει ιστορία με αυτή του την ικανότητα.

Ενώ λοιπόν στον ΠΑΟΚ κυριαρχεί ως πρόσωπο (αρνητικά στο ξεκίνημα και θετικά τώρα) ο Ραζβάν Λουτσέσκου, στον Ολυμπιακό κυρίαρχη μορφή της χρονιάς είναι ο Σάββας Θεοδωρίδης. Αυτή είναι η διαφορά.

Πρωταγωνιστής στον ΠΑΟΚ ο προπονητής του που κάθε εβδομάδα παρουσιάζει όλο και καλύτερη ομάδα, κυρίαρχη μορφή στους ερυθρόλευκους ο εκπρόσωπος και εκφραστής του Ολυμπιακού και των Ολυμπιακών, μαζί με τους βοηθούς του που ασκούν συγκεκριμένη πολιτική.

Για να το πάμε και παρακάτω σε όσα γίνονται εντός γηπέδου; Από τη μία αρχηγός και ηγέτης του ΠΑΟΚ, το κόσμημα των γηπέδων Αντρέ Βιεϊρίνια που καθοδηγεί την ομάδα του από κάθε θέση του ζητηθεί και από την άλλη ο Κώστας Φορτούνης που… πλέον εκτίθεται επιχειρώντας με κάθε μέθοδο να «κλέψει» σφυρίγματα από τους διαιτητές.

Ο Καραντώνης, ο οποίος και μόνο που τον αποθέωσε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού και των Ολυμπιακών στο τέλος του χθεσινού αγώνα, θα πρέπει να καταλάβει ότι έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Εξάλλου ο Ολυμπιακός αποθεώνει τους διαιτητές και μιλάει για 50-50, μόνο όταν ευνοείται. Για να καταλάβει ο Καραντώνης, το ίδιο έκαναν και με τον Ευαγγέλου στη Νέα Σμύρνη, τότε που οι Πανιώνιοι κόντεψαν να μπουν μέσα, μετά από μία ακόμη βουτιά του Φορτούνη και το πέναλτι-καρατιά στον Χατζησαφί, το οποίο στιγματίζει όλο το πρωτάθλημα.

Κάπως έτσι πάμε προς την τελική ευθεία του πρωταθλήματος, με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να ζητάει και να επιδοκιμάζει την εφαρμογή του VAR (από του χρόνου) που θα μειώσει ακόμη περισσότερο τα λάθη των διαιτητών και τον Ολυμπιακό να νιώθει αμήχανα αφού ΚΑΙ αυτό το βήμα προς την κάθαρση, το κάνει η διοίκηση Γραμμένου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.