ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης 3-0 (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ - Απόλλων Σμύρνης 3-0 (vid)

bet365

Χωρίς να... φορτσάρει, με τα γκολ των Μακ, Πρίγιοβιτς και το αυτογκόλ του Κονέ, ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα 3-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης και βρέθηκε μόνος πρώτος! Δοκάρι και κόκκινη κάρτα για Ναδάλες.

Εκτη συνεχόμενη νίκη για τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, με το αήττητο της Τούμπας να κρατάει για ένατο ματς και την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να διατηρεί το μηδέν για ένα ακόμη παιχνίδι συμπληρώνοντας πάνω από 540 λεπτά δίχως να έχει δεχθεί γκολ.Επαγγελματίας και σχεδόν αλάνθαστος.

Ενας ΠΑΟΚ ουσιαστικός, αποτελεσματικός, με διάθεση να παίξει καλό ποδόσφαιρο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ενας ΠΑΟΚ που ξέρει ότι το προσεχές διάστημα, με τα δύο κολλητά εκτός έδρας ματς σε Αγρίνιο και Γιάννινα, ενώ μεσολαβεί και το ματς του κυπέλλου με τον Ατρόμητο, κρίνουν πολλά στη μάχη του φετινού τίτλου.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Με 4-2-3-1 κατέβασε σ’ έναν ακόμη αγώνα τον ΠΑΟΚ ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα ήταν ο Πρίγιοβιτς, ο Μακ και ο Κρέσπο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο μόνιμος, πλέον, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, έχοντας μπροστά του ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Βαρέλα και Κρέσπο. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μάτος, ενώ στο αριστερό ο Βιεϊρίνια, καθώς ο Αζεβέδο δεν είναι ακόμη έτοιμος. Στον χώρο του κέντρου εσωτερικοί χαφ ήταν οι Τσίμιροτ και Μαουρίσιο, στις πτέρυγες οι Κάμπος δεξιά και Μακ αριστερά. Ο Δημήτρης Πέλκας ήταν σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που σήμερα ήταν στο αρχικό σχήμα.

Με την ίδια τακτική, 4-2-3-1, αλλά με φιλοσοφία «να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα» παρέταξε τον Απόλλωνα στην Τούμπα ο Γιώργος Παράσχος. Μια ενδεκάδα που μπήκε στο γήπεδο με έναν και μόνο προωθημένο τον Αλμπάνη, να πιέσει ψηλά και να αντέξει το παιχνίδι στο μισό γήπεδο.

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που από το πρώτο λεπτό έψαξε το γκολ και περιόρισε σε παθητικό ρόλο τους φιλοξενούμενους. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για το «Δικέφαλο» ήρθε μόλις στο 5ο λεπτό με τον Πέλκα και τον Κάμπος να μην μπορούν από το μισό μέτρο να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Στο 15’ ήταν η σειρά του Πρίγιοβιτς με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής να απειλήσει και να είναι αυτός που στο 26’ έκανε την ασίστ στον Μακ και ο Σλοβάκος με πλασέ νίκησε τον Χουάντερσον ανοίγοντας τον σκορ (1-0). Το ημίχρονο έκλεισε με τους «ασπρόμαυρους» να είναι μπροστά στο σκορ με δύο γκολ, καθώς στην τελευταία φάση, ο Πέλκας έκανε το κόρνερ και ο Κονέ στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι και στο δεύτερο μέρος. Στα πρώτα 34 δευτερόλεπτα, ο Δημήτρης Πέλκας, από το κλέψιμο του Μαουρίσιο, βρέθηκε φάτσα με το 3-0, αλλά αστόχησε στο πλασέ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με το δοκάρι του Ναδάλες (56’), ύστερα από το λάθος του Βαρέλα, ενώ δύο λεπτά αργότερα Πέλκας και Βιεϊρίνια δεν μπόρεσαν να νικήσουν Χουάντερσον.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε και προσπάθησε για ένα ακόμη γκολ, επί της ουσίας όμως θέλησε να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ και να φτάσει στο στόχο του, που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση των τριών βαθμών. Το τρίτο γκολ από τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, από την ασίστ του Μάτος, στις καθυστερήσεις ήταν το κερασάκι στην τούρτα, με τον Σέρβο φορ να φτάνει τα 25 γκολ σε 43 εμφανίσεις του με την ασπρόμαυρη φανέλα και τα 15 τη φετινή σεζόν.

MVP: Ο Σλοβάκος μεσοεπιθετικός επέστρεψε στο αρχικό σχήμα, στις καλές εμφανίσεις και στα γκολ. Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ ήταν δικό του από την αρχή ως το τέλος, έστω κι αν χρειάστηκε την ασίστ του Πρίγιοβιτς. Αυτός ήταν που έκλεψε την μπάλα στο ανέβασμα των αμυντικών του Απόλλωνα, αυτός με την ταχύτητά του κατάφερε να πλασάρει σωστά και να ανοίξει το σκορ στο ματς της Τούμπας. Στην 22η φετινή εμφάνισή του έφτασε τα 5 γκολ και συνολικά μετράει 33 γκολ σε 103 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Τζάλμα Κάμπος ήταν ο γνωστός Κάμπος, με συμμετοχή στην επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, με επιστροφές στην άμυνα, καμία σχέση με τον Κάμπος προ μιας εβδομάδας στην Κέρκυρα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κούρος είχε πολλά προβλήματα στο να αντιμετωπίσει το δίδυμο Μάτος και Κάμπος.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 45’ ο Εμάνουελ Κονέ σα να τρόμαξε στην ιδέα του Μάτος κι αντί να διώξει έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας πιο εύκολο το έργο του ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΛΙ: Ο διαιτητής από την Κόρινθο δεν είχε προβλήματα, αν εξαιρέσει κανείς τα παράπονα των φιλοξενούμενων και του Κοντοέ για την κίτρινη που δέχθηκε ο μέσος του Απόλλωνα. Το ίδιο καλά πήγαν και οι βοηθοί του, με τον δεύτερο βοηθό, Πασχάλη, σωστά να υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ τον Πέλκα και να μη μετράει το γκολ. Σωστή και η δεύτερη κίτρινη στο Ναδάλες, που έδειξε σα να επιδιώκει να την αντικρύσει, εκτελώντας το φάουλ πριν σφυρίξει ο ρέφερι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Με το 9Χ9 στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Στην επίθεση βρίσκει λύσεις, είτε με τον Μάτος σε προηγούμενα, είτε με τον Μακ όπως έγινε σήμερα. Ο Πρίγιοβιτς είναι σταθερή αξία. Σκοράρει όποτε του δοθεί η ευκαιρία και ο «Δικέφαλος» ατενίζει με αισιοδοξία του το μέλλον στο πρωτάθλημα. Μια ομάδα που είναι δίχως ήττα από τον περασμένο Νοέμβριο και μια ανάσα από την κορυφή μπορεί να αισιοδοξεί ότι φέτος είναι η χρονιά του!

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (86’ Σάχοφ), Πέλκας (82’ Ελ Καντουρί), Κάμπος (77’ Λημνιός), Μακ, Πρίγιοβιτς.

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος): Χουάντερσον, Κούρος (66’ Χουάρεζ), Μπαρτολίνι, Ζησόπουλος, Στάθης, Κοντοέ, Τσουκαλάς (74’ Μενδρινός), Ναδάλες, Κονέ, Ντεβέσα (81’ Αλίβοντιτς), Αλμπάνης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα