Χωρίς Λουτσέσκου, είναι αλλιώς η Ξάνθη για Ολυμπιακό!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Χωρίς Λουτσέσκου, είναι αλλιώς η Ξάνθη για Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο gazzetta με το δικό του τρόπο το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ξάνθη, σε σχέση και με τον προπονητή του ΠΑΟΚ και με το χθεσινό αποτέλεσμα της ΑΕΚ.

Υπάρχουν χαμόγελα στην οικογένεια του Ολυμπιακού για την ισοπαλία χθες της Λάρισας. Λογικό είναι, αφού μιλάμε για μάχη του τίτλου που φέτος πάει πόντο με πόντο.

Εγώ, πάντως, θα χαμογελάσω για το χθεσινό αποτέλεσμα απόψε-μόνο αν κερδίσει ο Ολυμπιακός. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα είναι πολύ μεγαλύτερη η αποτυχία του Ολυμπιακού σε σχέση με την χθεσινή της ΑΕΚ.

Στην οικονομία της μάχης του τίτλου, όλες οι «λεπτομέρειες» παίζουν ρόλο. Για παράδειγμα, χθες φάνηκε πόσο σημαντικό ήταν το διπλό των «ερυθρόλευκων» στη Λάρισα-γιατί από την ΑΕΛ δεν πέρασαν ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η ΑΕΚ. Όπως ήταν χρυσό το διπλό του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, από εκεί δηλαδή που δεν πέρασαν ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε η ΑΕΚ…

Φτάνουμε λοιπόν στο παιχνίδι με την Ξάνθη. Πόσο δύσκολο είναι φαίνεται από ένα μόνο πράγμα: τα αποτελέσματα της Ξάνθης εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα-τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες. Ο Ολυμπιακός τι έχει κάνει εκτός έδρας; Πέντε νίκες, μία ισοπαλία και δυο ήττες. Δηλαδή, τις δύο ομάδες, τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και την 7η Ξάνθη χωρίζει μόλις ένα αποτέλεσμα στα εκτός έδρας παιχνίδια τους…Μιλάμε για μία ομάδα που μακριά από το γήπεδο της έχει περισσότερους βαθμούς απ΄ ότι εντός έδρας και που το παθητικό της είναι μόλις έξι γκολ!

Για να είμαι ειλικρινής, με την Ξάνθη τα προηγούμενα χρόνια είχα το κεφάλι μου ήσυχο. Λόγω Λουτσέσκου! Και δεν το λέω για να τον ειρωνευτώ. Ίσα ίσα τον θεωρώ καλό προπονητή και πάει μια χαρά τον ΠΑΟΚ, που τόσο κοντά στον Ολυμπιακό (στον πόντο) 17η αγωνιστική δεν είχε βρεθεί ποτέ (με τον Άγγελο το 2015 ήταν δύο πίσω κι είχε ήδη αρχίσει συνεχώς να πέφτει)! Αλλά με τον Ολυμπιακό θες από ατυχία, θες από οποιονδήποτε άλλο λόγο, δεν είχε βρει το κουμπί: εφτά φορές είχαν παίξει Ολυμπιακός και Ξάνθη στην τριετία του Ρουμάνου στην Θράκη κι ο Ολυμπιακός είχε εφτά νίκες! Τρεις εντός έδρας και τρεις εκτός. Και μία στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Δύσκολες νίκες, αλλά νίκες. Εφτά, η μία μετά την άλλη.

Με το που έφυγε ο Λουτσέσκου από την Ξάνθη και πήγε στον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία στην Ξάνθη και κέρδισε πάλι τον Λουτσέσκου, αυτή τη φορά από τον πάγκο του ΠΑΟΚ! Ασφαλώς και σε όλα αυτά υπάρχει και το κομμάτι της σύμπτωσης, αλλά όταν μιλάμε πλέον για οκτώ παιχνίδια, δύσκολα να πεις ότι είναι μόνο σύμπτωση.

Για εμένα και σημειολογικά έχει μεγάλη σημασία να κερδίσει ο Ολυμπιακός απόψε την Ξάνθη: τελευταία φορά που δεν την κέρδισε μέσα στο Καραϊσκάκη (0-0 το 2010), είχε χάσει το πρωτάθλημα…

Η απουσία του Μάριν είναι τεράστια, αφού ήταν ο παίκτης-κλειδί εδώ και καιρό, καθότι εκτός όλων των άλλων είχε και ρέντα, τον ήθελε η μπάλα κι έβαζε καθοριστικά γκολ.

Το δε παιχνίδι έχει και την ιδιαιτερότητα ότι γίνεται τρεις ημέρες πριν τον προημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ και δεν ξέρω αν κάποιοι παίκτες επηρεαστούν και δεν πάνε στο 100%. Είδαμε χθες τι έπαθε η ΑΕΚ, που «κράτησε» για το Καραϊσκάκη τους Σιμόες, Γαλανόπουλο, Βράνιες, Μασούντ, Λόπεζ…

Άσχετο: Υπάρχει ακόμη ο χρόνος για μεταγραφική έκπληξη. Μην είναι κι εκπλήξεις…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.