Τριανταφυλλόπουλος: «Εχουμε 'δέσει' σαν ομάδα»

Gazzetta team
Τριανταφυλλόπουλος: «Εχουμε 'δέσει' σαν ομάδα»

bet365

Ο στόπερ του Αστέρα μίλησε για την αγωνιστική «μεταμόρφωση» των Αρκάδων και την προσωπική του παρουσία
Για τον φετινό Αστέρα, αλλά και για την προσωπική του παρουσία μίλησε ο Τριανταφυλλόπουλος στο «Radio Arcadia».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Σχετικά με την μεταμόρφωση του Αστέρα:
"Νομίζω ότι όλοι βλέπουν ότι με την έλευση του νέου προπονητή, του Κυρίου Σάββα Παντελίδη η ομάδα έχει δέσει. Εχουμε αποκτήσει μέταλλο και ο στόχος μας σε κάθε παιχνίδι είναι να κρατάμε το 0 στην άμυνα. Μέσα από την καθημερινή δουλειά έχουμε καταφέρει να βάλουμε τα "θέλω" στο παιχνίδι μας, με τα πάντα να ξεκινάνε από το αμυντικό μας κομμάτι και από εκεί και πέρα βλέπουμε σε κάθε παιχνίδι πως θα χτυπήσουμε και επιθετικά τον αντίπαλο. Βέβαια όταν λέμε ότι δίνουμε βάση στην άμυνα μας δεν δουλεύουν μόνο οι αμυντικοί, αλλά όλη η ομάδα. Δεν είμαι εγώ, δεν είναι ο Πασαλίδης μόνο και όσοι αγωνίζονται στην αμυντική μας γραμμή. Η άμυνα μας ξεκινά από αυτόν που βρίσκεται μπροστά μέχρι και τον τελευταίο που είναι ο τερματοφύλακας. Εχουμε "δέσει" σαν ομάδα και ξέρουμε τι πρέπει να κάνει ο καθένας στο γήπεδο και αυτό θέλουμε να βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο κάθε αγωνιστική".
Για το αν φοβήθηκε το παιχνίδι με την Λάρισα:
"Είναι δύσκολο όταν δίνεις 3 παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα και το τρίτο απέχει από το δεύτερο λιγότερο από 72 ώρες. Η ξεκούραση που είχαμε ήταν ελάχιστη ως μηδαμινή. Σίγουρα σε κάθε παιχνίδι κάποιος θα διακριθεί παραπάνω και κάποιος λιγότερο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Γιώργος Αθανασιάδης μας κράτησε ζωντανούς. Δεν πίστεψα ποτέ ότι θα χάσουμε αλλά ναι, φοβήθηκα ότι μπορεί να μην κερδίσουμε. Μετά την ισοφάριση για ένα δεκάλεπτο είχαμε άγχος γιατί έπρεπε να βρούμε γκολ. Στην συνέχεια βάλαμε την μπάλα κάτω, κάναμε το παιχνίδι μας ευτυχίσαμε να σκοράρουμε και εν τέλει να πάρουμε το παιχνίδι πιο εύκολα από ότι νομίζαμε".
Για το ματς με την Λαμία και αν είναι ευκαιρία να πάρουν "εκδίκηση" για την ήττα του πρώτου γύρου:
"Πρέπει να αποδείξουμε στα μεταξύ μας παιχνίδια είμαστε καλύτεροι της Λαμίας. θέλουμε να δείξουμε ότι η διαφορά που υπάρχει μεταξύ μας δεν είναι τυχαία. Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και οι στόχοι μας είναι άλλοι από αυτούς που είχαμε στο πρώτο ματς το οποίο χάσαμε σχετικά εύκολα. Η Λαμία όμως είναι μια δύσκολη ομάδα. Προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου έχοντας αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Το ότι έχασαν από τον Ολυμπιακό δεν λέει τίποτα γιατί μια ήττα από τον Ολυμπιακό ίσως και να είναι "εντός προγράμματος". Στην έδρα τους όμως είναι δυνατοί και δεν παρατάνε κανένα παιχνίδι οπότε και το δικό μας έργο δεν θα είναι εύκολο".
Για το δέσιμο του με τον Πασαλίδη στο κέντρο της άμυνας του Αστέρα:
"Ο Τριαντάφυλλος έχει εντυπωσιάσει τους πάντες και εντός της ομάδας αλλά και εκτός αυτής. Δεν είναι τυχαίο το ότι είναι βασικός σε όλα τα παιχνίδια. Είναι ένα παιδί που δεν μιλάει πολύ αλλά δουλεύει ίσως και περισσότερο απ'όλους μέσα και έξω από το γήπεδο. Ακούει και μαθαίνει τι πρέπει να βάλει στο παιχνίδι του. Το "δέσιμο" μας και η συνενόηση μας στο γήπεδο έρχεται μετά από πολύ δουλειά και πολλά παιχνίδια. Με τον καιρό μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον, τις αδυναμίες και τα ατού και φτιάχνουμε ένα καλό σύνολο".
Για την ανταγωνιστικότητα της φετινής Super League:
"Σίγουρα το φετινό πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι πριν από 3 αγωνιστικές ήταν πρώτος ο Ατρόμητος. Εχει κλείσει η ψαλίδα μεταξύ "μεγάλων και μικρών". Υπάρχουν ομάδες που προσπαθούν να πλησιάσουν τους μεγάλους και είναι κοντά σε αυτό. Υπάρχουν οι 3 μεγάλοι, αν βγάλουμε τον Παναθηναϊκό που φέτος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, που χτυπάνε ο ένας τον άλλον για να περάσουν μπροστά. Νομίζω ότι αυτό θα κρατήσει τον κόσμο στο γήπεδο και θα φέρει και περισσότερους φιλάθλους στα γήπεδα γιατί το να στηρίζει ο κόσμος τις προσπάθειες μας είναι ότι πιο όμορφο για τους ποδοσφαιριστές".
Λίγα λόγια για το ξεκίνημα της καριέρας σου:
"H ενασχόληση μου με το ποδόσφαιρο ξεκίνησε από μικρή ηλικία στον Αστέρα Δερβενίου, ομάδα της περιοχής μου. Στα 13 μου χρόνια έφυγα για τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και αυτή ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Οταν βρέθηκα στον Παναθηναϊκό οι άνθρωποι της ομάδας στήριζαν όλα τα παιδιά που είχαν φύγει από το σπίτι τους. Δεν αφήσαμε το σχολείο, μάλιστα μας είχαν καθηγητές για έξτρα διάβασμα πέρα από το σχολείο. Ηταν μια συναρπαστική εμπειρία γιατί σε έναν χώρο με πολλά γήπεδα βρίσκονταν 20 παιδιά που αγαπούσαν το ποδόσφαιρο και είχαμε όλοι τον ίδιο στόχο. Το πρωί σχολείο, μετά προπόνηση και όλη την υπόλοιπη ημέρα ήμασταν όλοι μαζί σαν οικογένεια".
Το ντεμπούτο σου το έκανε απέναντι στον Αστέρα την σεζόν 2012-13. Πως ένιωσες;
"Βρισκόμουν στην πρώτη ομάδα, είχα κάνει προετοιμασία έκανα προπονήσεις αλλά δεν φαινόταν ότι θα ξεκινήσω. Παίζαμε κόντρα στον Αστέρα την Κυριακή και μέχρι την Πέμπτη δεν περνούσε από το μυαλό μου ότι θα πάρω λεπτά συμμετοχής. Στην μέση μιας προπόνησης ο Κύριος Φερέιρα με έβαλε με τους βασικούς. Σκέφτηκα ότι δοκιμάζει σχήματα. Στην επόμενη προπόνηση ξεκίνησα με τους βασικούς και πραγματικά μου κόπηκαν τα πόδια. Είπα μέσα μου η τώρα ή ποτέ. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι μια στιγμή. Πρέπει να αρπάξεις την ευκαιρία τώρα γιατί δύσκολα θα έρθει δεύτερη. Αρπαξα την ευκαιρία μου, εκείνη η χρονιά πήγε πολύ καλά".
Πως προέκυψε ο Αστέρας;
"Στον Παναθηναϊκό έκατσα 3,5 χρόνια. Το τελευταίο μισό μου στην ομάδα δεν ήταν το ιδανικό. Κάποια προβλήματα που είχα με τον Κύριο Αναστασίου με απομάκρυναν από την ομάδα για ένα διάστημα. Παρόλα αυτά επανήλθα και έπαιξα κάποια παιχνίδια. Ηρθε ο Κύριος Στραματσόνι και επειδή ήμασταν 5 στόπερ τότε στην ομάδα, εγώ ο Τελάντερ, ο Ταυλαρίδης, ο Κουτρουμπής και ο Σάντσεζ αποφάσισε ότι έπρεπε να δοθώ δανεικός. Θεώρησα ότι στην ηλικία που ήμουν και με τις εμφανίσεις που είχα πραγματοποιήσει δεν έπρεπε να πάω δανεικός και αποφάσισα να μείνω ελεύθερος. Είχα έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους του Αστέρα. Ανακοίνωσα στον Παναθηναϊκό ότι θέλω να μείνω ελεύθερος και με μεγάλη τους χαρά βρήκαμε την λύση να μείνω ελεύθερος. Ηρθα έτσι στον Αστέρα και η ιστορία συνεχίζεται".
Τραυματίστηκες λίγες μέρες από όταν ήρθες στην Τρίπολη;
"Πράγματι έτσι είναι. Αγωνίστηκα στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό. Λίγες μέρες αργότερα αντιμετωπίζαμε τον Πλατανιά για το πρωτάθλημα αλλά δεν αγωνίστηκα και την επόμενη μέρα είχαμε ένα φιλικό με τον Παναρκαδικό. Σε αυτό το παιχνίδι σε μία ανύποπτη φάση τραυματίστηκα. Επαθα ρήξη έσω πλαγίου στο γόνατο και έμεινα αρκετό καιρό έξω. Γύρισα και ξανατραυματίστηκα".
Πως νοιώθει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που επιστρέφει από τραυματισμό και ενώ θέλει να δώσει το 100% και να πείσει τον προπονητή του φεύγει ξανά ως τραυματίας;
"Πραγματικά ένοιωσα πολύ άσχημα. Είχα φύγει από τον Παναθηναϊκό με τρόπο που δεν μου άρεσε. Ερχομαι στον Αστέρα και στάθηκα άτυχος στο φιλικό με τον Παναρκαδικό αλλά το ξεπέρασα. Είχα δέσει με τον Κουρμπέλη κάναμε καλή παρέα και απολάμβανα το ότι βρισκόμουν στον Αστέρα. Οταν λοιπόν απέναντι στον Λεβαδειακό μου έτυχε ακόμα ένας σοβαρός τραυματισμός ένοιωσα χάλια. Δεν είχα όρεξη για τίποτα. Μετά σκέφτηκα ότι έγινε και δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Θα γυρίσω ακόμα καλύτερος. Αυτό είναι το θέμα. Ενας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής πρέπει να σκέφτεται το μετά. Ο,τι έγινε, έγινε και δεν αλλάζει".
Στην Τρίπολη λένε ότι "γυαλίζει το μάτι σου". Οτι "διψάς" για μπάλα.
"Εχω πάρει πολύ στήριξη από τους ανθρώπους του Αστέρα. Από όσους βρίσκονται στην ομάδα, από τους φιλάθλους του Αστέρα και από κοντινούς μου ανθρώπους. Τους ευχαριστώ όλους, έναν έναν. Για μένα είναι ένα κίνητρο παραπάνω. Να παίξω και γι'αυτούς αλλά και να αποδείξω στον εαυτό μου ότι θα τα καταφέρω παρόλα αυτά που μου έτυχαν με τους τραυματισμούς. Είμαι 24 χρονών, δεν θα τα παρατήσω στην πρώτη δυσκολία. Το έχω σαν αρχή μου από όταν ξεκίνησα ότι μέσα στο γήπεδο κανείς δεν θα μου πάρει το ψωμί. Εγώ κάθε Κυριακή παίζω το ψωμί μου ίσως και στις προπονήσεις, Ισως γι'αυτό να "γυαλίζει" λίγο παραπάνω το μάτι μου".
Βρήκες αυτά που περίμενες στην Τρίπολη;
"Νομίζω ότι για επαρχιακή ομάδα ο Αστέρας έχει πράγματα που μπορεί να ζήλευε και μια μεγάλη ακόμα ομάδα. Η οργάνωση, τα αποδυτήρια όσα συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο είναι πράγματα που θα ζήλευαν ακόμα και μεγάλες ομάδες. Και νομίζω ότι αν σιγά σιγά όλες οι ομάδες της επαρχίας ή κάποια ομάδα θέλει να κοιτάξει λίγο πιο ψηλά θα μπορούσε να πάρει παραδείγματα από τον Αστέρα".
Εγκληματίστηκες εύκολα στην Τρίπολη;
"Είχα την τύχη να γνωρίζω τον Δημήτρη Κουρμπέλη από τις εθνικές ομάδες και είχα μιλήσει μαζί του πριν έρθω εδώ. Και η ζωή μας τα έφερε η ζωή έτσι ώστε να κάνουμε "τράμπα" λίγο αργότερα. Για τον ένα χρόνο που συνυπήρξαμε στην Τρίπολη γνώρισα κόσμο και ήταν όλα και μπήκα γρήγορα στο κλίμα. Είμαι πολύ καλά στην Τρίπολη".
Αναφέρθηκες στην Εθνική. Υπάρχει αδικία για τους παίκτες που δεν φοράνε 4 συγκεκριμένες φανέλες στο θέμα της Εθνικής;
"Δεν θέλω να μιλήσω για αδικία. Πιστεύω ότι ο κάθε προπονητής το βλέπει διαφορετικά από άποψη εμπειριών. Ισως να θεωρούν τις παραστάσεις με τους "μεγάλους" πιο σημαντικές για την εθνική ομάδα. Δεν θέλω να αναφερθώ σε όσους αγωνίζονται στο εξωτερικό γιατί περίτρανα αποδεικνύουν την αξία τους. Ο Μανώλης Σιώπης ας πούμε. Ο Κυριακίδης και ο Γιανιώτης ακόμα κλήθηκαν στην εθνική. Εχει ξεπεραστεί αυτό. Εύχομαι να έρθουν και για άλλα παιδιά, ίσως και για μένα ευκαιρίες να πάμε στην Εθνική. Αλλά ίσως είναι και το μάτι. Πως φαίνεται στο μάτι δηλαδή αν κάποιος αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, στον ΠΑΟΚ, στον Παναθηναϊκό στην ΑΕΚ ή από το εξωτερικό. Αλλά παραμένει ίσως..."
Παίκτης πρότυπο υπάρχει;
"Ημουν πάντα αμυντικός άρα νομίζω ότι σαν τον Πουγιόλ δεν υπάρχει άλλος παίκτης".

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα