Η... αναγέννηση του Ζιλέ και ο πανηγυρισμός αλά Μάριν! (pics & vid)

Δημήτρης Τομαράς
Η... αναγέννηση του Ζιλέ και ο πανηγυρισμός αλά Μάριν! (pics & vid)

bet365

Ο Γκιγιόμ Ζιλέ κατά γενική ομολογία έκανε με την Λαμία το πιο καλό φετινό του ματς με τον Ολυμπιακό και για 2ο σερί παιχνίδι με τον Γκαρθία προπονητή είναι βασικός!
Πολλοί θα μπορούσαν να πουν ότι ο Βέλγος μέσος ήταν βασικός με την Λαμία επειδή ήταν τιμωρημένος ο Ταχτσίδης. Όμως ο Γκιγιόμ Ζιλέ ήταν βασικός και στο Ολυμπιακός-Πλατανιάς στο Κύπελλο όπου ο Ταχτσίδης ήταν διαθέσιμος. Στο 4-4-2 ή 4-4-1-1 του Ισπανού ο Λευτέρης Χουτεσιώτης ήταν πρώτη φορά αρχηγός του Ολυμπιακού στο ματς με τον Πλατανιά στο Κύπελλο κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, ήταν οι Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου και Χατζισαφί. Ο Ζιλέ με τον Μάρτινς ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι. Δεξιά έβγαινε ο Ανδρούτσος, αριστερά ο Σεμπά και ο Κέβιν Μιραλάς, στην επανεμφάνισή του, με τα χρώματα του Ολυμπιακού, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, έπαιζε ως περιφερειακός επιθετικός, πίσω από τον στράικερ Τζούρτζεβιτς.
Στον αγώνα πρωταθλήματος με την Λαμία ο Ισπανός είχε διάταξη 4-2-3-1 και τον Προτό κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά ήταν οι Φιγκέιρας, Μποτία, Ένγκελς και Κούτρης. Ο Ρομαό με τον Ζιλέ ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι ενώ μπροστά τους ήταν ο Φορτούνης, ως «δεκάρι». Ο Μάριν ήταν δεξιά, ο Μιραλάς αριστερά και στην κορυφή ήταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο Ζιλέ έκανε δεδομένα μεγάλη προσπάθεια με τον Πλατανιά γεγονός που του έδωσε το εφόδιο για βασικός με την Λαμία αλλά στο ματς πρωταθλήματος της Δευτέρας ήταν πολύ καλός. Τόσο που έκανε το πιο καλό του παιχνίδι με την φανέλα των Πειραιωτών αμυντικά, δημιουργικά και επιθετικά. Έχει φυσικά και την φάση στο 37' όπου πιέζοντας ψηλά έκλεψε την μπάλα από τον Αναστασόπουλο και την 'έσπασε' στον Ανσαριφάρντ για να σκοράρει για το 2-0. Βάζοντας ευχάριστο... πονοκέφαλο στον Γκαρθία καθώς τον σκέφτεται ήδη για βασικό και στο ματς με την Ξάνθη.
Ο Ζιλέ δείχνει πως ψυχολογικά και αγωνιστικά είναι στα... πάνω του και πως ακόμα και η έλευση του Μιραλάς με τον οποίο γνωρίζονται καλά του έκανε καλό. Ο Γκιγιόμ Ζιλέ είναι ένας παίκτης που όπως έχουμε αναφέρει ξανά έχει περισσότερο χαρακτηριστικά οκταριού. Με έναν καλό αμυντικό χαφ δίπλα του όπως τον Ρομαό μπορεί να συμβάλλει αισθητά δημιουργικά και επιθετικά και να προσφέρει με την εμπειρία και την ποιότητά του. Έτσι έγινε και με την Λαμία και έπαιξε τόσο καλά. Φέτος ο Ζιλέ έχει 21 ματς με 2 γκολ και 2 ασίστ.
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΣ ΑΛΑ ΜΑΡΙΝ-ΚΑΡΙΜ!
Στην φάση του 2-0 πάντως υπάρχει και ένα ακόμα στοιχείο. Ο Ζιλέ έκανε παρόμοιο πανηγυρισμό με αυτόν που είχαν κάνει πέρυσι Καρίμ και Μάριν στο παιχνίδι με την Κέρκυρα όπου και εκεί ήταν πρωταγωνιστές ο Γερμανός με τον Φορτούνη. Τότε ο Μάριν είχε ανέβει στην πλάτη του Ανσαριφάρντ για να πανηγυρίσουν τη νίκη με 2-0 στο νησί των Φαιάκων όπου η ομάδα μέτραγε αντίστροφα για την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.
Τώρα ο Ζιλέ προέτρεψε τον Ανσαριφάρντ να ανέβει στην πλάτη του για να πανηγυρίσουν έξαλλα το 2-0 που έφερε ξανά τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Super League. Δείτε πιο κάτω και τις σχετικές φωτογραφίες... Δείτε εδώ ξανά τα γκολ και τις τοπ φάσεις από το Ολυμπιακός-Λαμία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα