Οι MVP και οι αριθμοί της 17ης αγωνιστικής (pics)

Gazzetta team
Οι MVP και οι αριθμοί της 17ης αγωνιστικής (pics)

bet365

Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να ακολουθήσει την κούρσα των «μεγάλων» αυτή την εβδομάδα, χάνοντας έδαφος κι αφήνοντας Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αποσπασμένους στην κορυφή να συνεχίσουν τον διαγκωνισμό για τον τίτλο! Ο Mr Goal ανέδειξε τους καλύτερους του τριημέρου.

Η Superleague Σουρωτή μπαίνει σιγά-σιγά στην τελική ευθεία και παρόλο που η 17η αγωνιστική δεν είχε ντέρμπι, δεν στερήθηκε εκπλήξεων και ανατροπών.

Ξεκίνημα στα Πηγάδια, όπου η Ξάνθη ευτύχησε να προηγηθεί χάρη στον Γέντρισεκ, που έκανε τη διαφορά και στη συνέχεια να εδραιώσει τη θέση της στο «κάθισμα» του οδηγού. Ο ουραγός Πλατανιάς προσπάθησε να αντιδράσει, όμως ήταν αρκετά αργά για να προλάβει το «τρένο» της αναμέτρησης κι έφυγε χαμένος (και) από τη Βόρεια Ελλάδα με 3-2.

Πρωταγωνιστής στη νίκη των Ακριτών δεν θα μπορούσε να είναι άλλος εκτός από τον... μόνιμο! Ο Έρικ Γέντρισεκ με δυο γκολ και συνολικά εξαιρετική απόδοση αποτέλεσε το ατού του Ράσταβατς για άλλον έναν αγώνα.

Στη Ριζούπολη, ο Απόλλων υποδέχθηκε τον Πανιώνιο και σε άλλο ένα παιχνίδι απώλεσε το προβάδισμα λίγο πριν το φινάλε, έστω κι αν στη φάση του αυτογκόλ του Τσόβιτς στάθηκε άτυχος. Το τελικό 1-1 ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας των δυο ομάδων και της απόδοσής τους στον αγώνα, αφού ισορρόπησαν σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Καλύτερος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Εμμάνουελ Κονέ, «κόβοντας» και «ράβοντας» για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο κέντρο. Με τρια κοψίματα και ισάριθμες τελικές προσπάθειες έδωσε πνοή στην ομάδα του, βοηθώντας σημαντικά, έστω κι αν τελικά δεν ήρθε η νίκη.

Στην Κέρκυρα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα να επιβάλλει τον ρυθμό του από νωρίς απέναντι στους Φαίακες και να πάρει ένα εύκολο «διπλό» με 0-3. Σκορ βρήκε, αμυντικά δεν απειλήθηκε, συνολικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν πειστικός και συνέχισε με νίκη, κοντά στην κορυφή.

Βασικός λόγος για την άνετη επικράτηση ήταν ο Λέο Μάτος, που άνοιξε το δρόμο, σκοράροντας για το 0-1. Αμυντικά δεν χρειάστηκε να υπερβεί εαυτόν, αλλά το γεγονός ότι σκόραρε για τέταρτη φορά φέτος τον καθιστά πολλαπλώς πολύτιμα για τον ΠΑΟΚ.

Στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ φάνηκε να ζορίζεται απέναντι στον ΠΑΣ, που ισοφάρισε το γκολ του Λιβάια και πάλεψε για να μην φύγει ηττημένος. Εντούτοις δεν τα κατάφερε μέχρι τέλους, αφού η Ένωση επικράτησε με 3-1 και έμεινε σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Μάρκο Λιβάια ήταν για άλλο ένα παιχνίδι απολαυστικός, σκοράροντας για το 1-0, δίνοντας την ασίστ για το 2-1 του Αραούχο και συνολικά παίζοντας καθοριστικό ρόλο στη νίκη των «κιτρινόμαυρων»!

Στο Περιστέρι, ο Παναιτωλικός ήταν ο δράστης της πρώτης απόδρασης από την έδρα του Ατρόμητου στη φετινή σεζόν! Ο Ρόσα έβαλε το γκολ, ο Κυριακίδης έπιασε το πέναλτι του Ουάρντα και το τελικό 0-1 πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Αγρινιώτες, που έψαχναν μια μεγάλη νίκη από την αρχή της σεζόν!

Ο τερματοφύλακας της ομάδας του Τραϊανού Δέλλα ήταν αυτός που προστάτευσε το πολύτιμο προβάδισμα, «διαβάζοντας» καλά τη σκέψη του Ουάρντα στο πέναλτι και αποσοβώντας την ισοφάριση, από την οποία κανείς δεν ξέρει αν θα μπορούσε να επανέλθει ο Παναιτωλικός.

Αντί για... πόλο, τελικά παίχθηκε όντως ποδόσφαιρο στη Λιβαδειά, αλλά το παιχνίδι ήταν τέτοιο που στον Παναθηναϊκό θα θέλουν σύντομα να ξεχάσουν. Οι Βοιωτοί προηγήθηκαν ως και με 3-0 κι αν δεν αντιδρούσε, έστω σπασμωδικά στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός κινδύνευε με μια ιστορική ήττα. Το τελικό 3-2 παραμένει «κηλίδα» στην ιστορία του, καθώς και κατόρθωμα για τον Λεβαδειακό!

Όσον αφορά τον καλύτερο του αγώνα, αυτός δεν ήταν άλλος από τον Παύλο Μητρόπουλο, σκόρερ του τρίτου γκολ των Βοιωτών. Ο Έλληνας μέσος ήταν «μηχανάκι» στο κέντρο κι έκανε τη διαφορά απέναντι στα χαφ των «τριφυλλιού».

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει πάρει φόρα και μένει να φανεί ποιος θα καταφέρει να τον σταματήσει! Βρίσκοντας νέους πρωταγωνιστές κατάφερε να νικήσει την ΑΕΛ με 3-1 και να κάνει ένα ακόμα βήμα για ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο».

MVP ήταν για ο Μιχάλης Μανιάς, που με δυο γκολ «σεντερφορίσια», έκανε τη διαφορά για τους Αρκάδες στην επίθεση!

Η τελευταία «πράξη» παίχτηκε στο Φάληρο, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει σε «κλίμα» Γκαρθία και Μιραλάς και στο πρωτάθλημα. Ο Βέλγος μπορεί να μην σκόραρε, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» λειτούργησαν καλά στην επίθεση και πήραν μια εύκολη νίκη απέναντι στη Λαμία.

Ο Μάρκο Μάριν ήταν ο καλύτερος στην επίθεση των Πειραιωτών, σκοράροντας για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και παίζοντας πλέον ξεκάθαρα με την άνεση και τον «αέρα» βασικού, αναντικατάστατου και πρωταγωνιστή!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα