Ο μπελάς του Ολυμπιακού κι ο ρέφερι από το Κιλκίς

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο μπελάς του Ολυμπιακού κι ο ρέφερι από το Κιλκίς

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την ιδιαιτερότητα του αποψινού παιχνιδιού του Ολυμπιακού κόντρα σε μια πολύ αξιόμαχη νεοφώτιστη ομάδα.

Τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια για τον Ολυμπιακό είναι διαχρονικά αυτά σαν το αποψινό με τη Λαμία, μία νεοφώτιστη στην Α΄ Εθνική ομάδα, που σημειωτέον ήδη έχει μία αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα και που έχει αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο.

Και για όσους δεν το ξέρουν, οι νεοφώτιστες ομάδες είναι πάντοτε μπελάς για τον Ολυμπιακό! Ακόμη και όταν τις υποδέχεται μέσα στο Καραϊσκάκη! Πέρσι δεν είχε φέρει 0-0 με την Κέρκυρα; Πιο παλιά δεν είχε φέρει 2-2 με τον ΟΦΗ, ενώ κέρδιζε 2-0 (!!!); Ακόμη πιο πίσω δεν είχε φέρει 0-0 με την Καβάλα και 2-2 με τον ΠΑΣ; Και πόσες φορές την έχει γλιτώσει στο παραπέντε; Θυμάμαι μία νίκη 2-1 επί του Πλατανιά κι άλλη μία 2-1 επί του…Θρασύβουλου, με γκολ στο 93’!!! Αλλά γιατί πάμε μακριά; Τις προάλλες με τον Απόλλωνα δεν ήταν 1-1 το σκορ μέχρι το 80’ στο Καραϊσκάκη; Να μην πάω στα εκτός έδρας παιχνίδια με τους νεοφώτιστους, όπου εκεί έχουμε δει μέχρι και 0-0 με τη Δόξα στο Καυταντζόγλειο, τη μοναδική φορά που εδώ και χρόνια η Δράμα είχε ανέβει κατηγορία…

Δυστυχώς ο Ολυμπιακός έχει πολλά δυνατά στοιχεία στο dna του, αλλά έχει και κάποια άσχημα-το κυριότερο; Υποτιμάει παιχνίδια κι αντιπάλους. Τόσο σαν ομάδα, όσο κι ο κόσμος. Υπάρχει πολλές φορές το σκεπτικό, «έλα μωρέ, ποια Λαμία»., Κι από τις «Λαμίες» την πατάει…Όπως εκ τύχης δεν την είχε πατήσει στο αντίστοιχο παιχνίδι του α΄ γύρου, στο ουδέτερο Περιστέρι μάλιστα, όπου είχε κερδίσει με το ζόρι 1-0, με την πολύ αξιόμαχη Λαμία να έχει χαμένο τετ α τετ στο 0-0 και δοκάρι στο 1-0…Να θυμίσω επιπλέον ότι η Λαμία στο Περιστέρι είχε χάσει από την ΑΕΚ με τεράστια δυσκολία, με πέναλτι-φάντασμα.

Απλά θέλω να πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα είναι σήμερα συγκεντρωμένος κι αποφασιστικός στο παιχνίδι, αφού διαφορετικά πολύ απλά θα χάσει την κορυφή και θα βρεθεί μάλιστα τρίτος, πίσω κι από ΑΕΚ κι από ΠΑΟΚ, και δη την χειρότερη στιγμή-πάνω που αρχίζει γι΄ αυτόν το πιο δύσκολο πρόγραμμα από την αρχή της σεζόν: με Ξάνθη μέσα, Αστέρα έξω, ΑΕΚ μέσα, Ατρόμητο έξω, Πανιώνιο μέσα, ΠΑΟΚ έξω, Παναθηναϊκό μέσα. Έχοντας και τα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ για το Κύπελλο…

Κατά τα άλλα, διαιτητής απόψε θα είναι ο Σέζος από το Κιλκίς, που ορίζεται για πρώτη φορά στην καριέρα του σε παιχνίδι του Ολυμπιακού. Αντίθετα, έχει π.χ. παίξει ήδη τρεις φορές την ΑΕΚ (στην Καλλιθέα 2-0, στη Λάρισα 5-0 και με την Κέρκυρα μέσα 3-1) και αυτό θα είναι και το τρίτο φετινό παιχνίδι του με τη Λαμία! Στα δύο προηγούμενα, επίσης εκτός έδρας, η Λαμία είχε πάρει θετικότατα αποτελέσματα, 0-0 τόσο στην Ξάνθη, όσο και στη Λιβαδειά, με αποβολή παίκτη του Λεβαδειακού από το 60’.

Γενικά του Ολυμπιακού του βάζουν συχνά, ειδικά τελευταία, διαιτητές κι επόπτες από τη Βόρεια Ελλάδα. Στην Κέρκυρα ήταν κι οι τρεις από τη Μακεδονία (Ζαχαριάδης, Μερκενίδης, Νικολαϊδης)-νίκησε ο Ολυμπιακός. Στο Αγρίνιο έβαλαν τρεις διαφορετικούς από τη Μακεδονία (Παπαδόπουλος, Δημητριάδης, Πάτρας)-νίκησε πάλι ο Ολυμπιακός. Σήμερα έβαλαν διαφορετικούς (Σέζος και Κούλα Χασάν, αυτός από πιο μακριά, από την Θράκη-συν ένα από την Κρήτη).

Τέλος πάντων, η επιτυχία του ρέφερι από το Κιλκίς θα είναι να μην μας απασχολήσει απόψε το βράδυ, γιατί θα σημαίνει ότι θα έχει κάνει μία καλή διαιτησία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.