Ποτέ ξανά τέτοια μεταγραφή!

Ποτέ ξανά τέτοια μεταγραφή!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να καταγράψει όλα όσα συμβαίνουν με την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να αποκτήσει τον Μολέδο, στην πιο ιδιαίτερη μεταγραφή των τελευταίων ετών.
Αυτό το σκηνικό της μεταγραφής-δανεισμού Μολέδο (που δεν έκλεισε ακόμη) δεν έχει προηγούμενο στα Ελληνικά χρονικά. Για τον ΠΑΟΚ σίγουρα, αλλά πιθανότατα και για τις άλλες Ελληνικές ομάδες.
Όλα όσα ζούμε εδώ και οκτώ μέρες χαρακτηρίζονται από… απίθανα έως και απίστευτα. Θα τα περιγράψω επιγραμματικά και στο τέλος θα επιχειρήσω να βγάλω ένα συμπέρασμα, χωρίς να είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τα καταφέρω…
Πάμε να καταγράψουμε όλα τα πρωτοφανή που ζούμε σε αυτή την υπόθεση:
- Ο ΠΑΟΚ θέλει να αποκτήσει πρωτοκλασάτο παίκτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος είναι στο στόχαστρο εδώ και καιρό. (Ο ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό(!!) κάτι που δεν έχει προηγούμενο, σε μία εποχή όπου οι δύο ΠΑΕ είχαν κακές σχέσεις).
- Ο ΠΑΟΚ και ο πρόεδρός του δεσμεύονται ότι αν θα πάρουν παίκτη από τον Παναθηναϊκό που έχει μπει σε οικονομικές περιπέτειες, αυτό θα το κάνουν στα ίσια και μόνο με κατάθεση πρότασης προς την ομάδα.
- Ο ΠΑΟΚ δεν ρωτάει καν τον παίκτη αν μπορεί ή αν θέλει να παίξει γι’ αυτόν και πάει απευθείας να κλείσει την μεταγραφή με τον Παναθηναϊκό! (Αυτό και δεν είναι παγκόσμια ποδοσφαιρική αποκλειστικότητα).
- Ο Μολέδο μαθαίνει για την πρόταση του ΠΑΟΚ πρώτα από τα ΜΜΕ!Το ίδιο και ο ΠΑΟΚ για το ότι ο παίκτης έχει αποφασίσει να φύγει για την Ιντερνασιονάλ, κάτι που αποδεικνύεται και στην πορεία με τα προσύμφωνα και τις ανακοινώσεις των Βραζιλιάνων.
- Στη διάρκεια της τριπλής διαπραγμάτευσης ΠΑΟΚ-ΠΑΟ-Μολέδο μαθαίνουμε ότι η Ιντερνασιονάλ κατέχει το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη, ενώ η Βραζιλιάνικη ομάδα το προχωράει παραπέρα και ανακοινώνει συμφωνία μαζί του για το καλοκαίρι και μετά…
- Ενώ το όλο θέμα ξεκινάει με συζήτηση για μεταγραφή, στην πορεία η υπόθεση «στρίβει» προς τον δανεισμό και μάλιστα για ένα διάστημα τεσσάρων μηνών!
- Ο ΠΑΟΚ δεν πτοείται ούτε λεπτό στην προσπάθεια να κάνει δικό του τον Μολέδο! Όποτε προκύπτει εμπόδιο, αντί ο ΠΑΟΚ να… αλλάξει ρότα, γίνεται όλο και πιο αποφασιστικός στην προσπάθεια να αποκτήσει τον συγκεκριμένο κεντρικό αμυντικό. Ακόμη και τώρα στον ΠΑΟΚ πιστεύουν ότι θα τον πείσουν να συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι!
- Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει να δώσει 800 χιλιάρικα και δύο παίκτες για την μεταγραφή και καταλήγει να δίνει 300 χιλιάρικα και δύο παίκτες για δανεισμό τεσσάρων μηνών. (Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως δίνεις 500 χιλιάρικα για να αγοράσεις παίκτη που τελειώνει το συμβόλαιό του σε έξι μήνες. Για να αγοράσεις το 100% των δικαιωμάτων του).
- Ο Παναθηναϊκός με συγκεκριμένες κινήσεις δείχνει πόσο μεγάλη ανάγκη έχει να δώσει τον παίκτη με οποιονδήποτε τρόπο στον ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα πόσο πιέζει για να πάρει χρήματα, αλλά και παίκτες από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Απίστευτα πράγματα και σκηνικά! Πρωτοφανείς καταστάσεις για το Ελληνικό ποδόσφαιρο με τον ΠΑΟΚ βέβαια πρωταγωνιστή, αυτή τη φορά όμως από την πλευρά του ισχυρού.
Αναζητώντας τα… πώς και τα γιατί σε αυτή την υπόθεση, προσπαθώντας να μελετήσουμε κάθε δεδομένο, για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει και πώς ξεκίνησε αυτή η μεταγραφική προσπάθεια, αλλά και πώς καταλήγει, συμπεράνω ότι για τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη εκτός από την ουσία της μεταγραφής ή του δανεισμού τέλος πάντων ενός πραγματικά καλού παίκτη, πέρα από την ουσία λοιπόν ή τις λίγες επιλογές που είχε, κρύβεται και το γόητρο! Θέλει να γράψει ιστορία με αυτή την κίνηση ο Σαββίδης, γι’ αυτό και επιμένει τόσο μα τόσο πολύ.
(Και επειδή πολλοί «πονηροί» θα γράψουν ή θα σκεφτούν για τον δεύτερο γύρο, τις σχέσεις, το παιχνίδι κτλ, πραγματικά θεωρώ πολύ ανόητο-βιαστικό-επιπόλαιο και καφενειακό, να πιστέψει κανείς ότι μπορεί να αλλάξει το οτιδήποτε σε αυτό που έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια και πολύ περισσότερο εδώ και μήνες στις σχέσεις των δύο πλευρών. Όποιος «φάει αυτό τον παππά» θα ξεφτιλιστεί. Ειδικά αν είναι ΠΑΟΚ και… καθησυχάσει).
Δηλαδή φαντάζεστε να έλεγε… «θα το πάρει ο ΠΑΟΚ», πόσες μέρες θα είχαμε πονοκέφαλο από την επιτηδευμένη ερυθρόλευκη γκρίνια…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.