Από φορ στο Σάο Πάολο, δεξί μπακ-χαφ στον Ολυμπιακό! (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Από φορ στο Σάο Πάολο, δεξί μπακ-χαφ στον Ολυμπιακό! (pics & vids)

bet365

Στα 21 του χρόνια ο Ιγκόρ ζει το μεγάλο του ποδοσφαιρικό όνειρο στον Ολυμπιακό έχοντας αφήσει πίσω του τις δυσκολίες της Βραζιλίας. Το Gazzetta αναδεικνύει πτυχές στην πορεία του πιτσιρικά.
Γεννημένος στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στις 21 Αυγούστου του 1996 ο νεαρός Ιγκόρ Σίλβα Ντε Αλμέιδα σίγουρα δεν περίμενε ποτέ ότι σε ηλικία 21 ετών θα έπαιρνε μεταγραφή στον Ολυμπιακό με συμβόλαιο 4,5 ετών και τόσες μεγάλες προοπτικές στην καριέρα του αφήνοντας πίσω τις δυσκολίες στη Βραζιλία. Μία προσθήκη για την οποία μαζί με του Πασαλίδη είχατε ενημερωθεί σχετικά από το Gazzetta. Και που σίγουρα δεν θα πίστευε ο ίδιος ο Ιγκόρ Σίλβα όταν άφηνε την γενέτειρά του για να μεταπηδήσει στους Νέους του Αστέρα Τρίπολης στην προσπάθειά του να πείσει τους Αρκάδες ότι άξιζε μία θέση για εκεί αλλά και να βρει χώρο στο ρόστερ της πρώτης ομάδας.
ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΡΙΟ ΑΛΛΑ ΕΜΑΘΕ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟ ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ!
Παράδοξο; Μπορεί και όχι αλλά είναι ένα στοιχείο που μπορεί να σταθεί κανείς. Ο συμπαθής και χαμηλών τόνων Ιγκόρ αν και γεννημένος στο Ρίο Ντε Τζανέιρο έμελλε να μάθει μπάλα στην Κομερσιάλ, ομάδα της περιοχής της Ριμπειράο Πρέτο, που λειτουργούσε ουσιαστικά ως τροφοδότης του συλλόγου της Σάο Πάολο! Ανταγωνίστρια και αντίπαλος των Μποταφόγκο, Φλαμένγκο, Φλουμινένσε και Βάσκο Ντα Γκάμα, ομάδων του Ρίο.
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΩΣ ΣΤΡΑΙΚΕΡ...
Ο Ίγκορ στο ξεκίνημα της καριέρας του έπαιζε ως φορ, ενδεικτικό και των επιθετικών χαρακτηριστικών του καθώς άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί (σ.σ. και φυσικά να υποστηρίξει και να παίξει την θέση) ένας δεξιός μπακ-χαφ. Έπαιξε το πρώτο του επαγγελματικό ματς σε ηλικία 16 ετών το 2013. Ήταν ένας αγώνας για το Copa Paulista. Το 2015 είχε πάρει στα πόδια του παιχνίδια στο πρωτάθλημα Paulista της Serie A2.
ΤΟ 2015 ΣΤΗΝ Κ-20 ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ... ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ!
Ο Ίγκορ ήρθε στην Ελλάδα το 2015 πρώτα για την Κ-20 του Αστέρα Τρίπολης. Πολύ γρήγορα με το ταλέντο και τις ικανότητές του θα έπαιρνε μεγάλο χρόνο και θα έβαζε 11 γκολ για να ξεχωρίσει σε πολλές στατιστικές κατηγορίες των μικρών. Έναν χρόνο μετά θα ανέβαινε στην πρώτη ομάδα, όπου επίσης ξεχώρισε και καθιερώθηκε ως βασικός για να φτάσει στο σημείο να τον παρακολουθεί για σημαντικό διάστημα ο Ολυμπιακός και να σπεύσει να τον κλείσει. Ο Αστέρας όταν τον είχε πρωτοανακοινώσει για την πρώτη ομάδα τον ανέφερε πάντως ως εξτρέμ.
ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΙΓΚΟΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΟ 2015-2016:
- Με Βέροια στο 6-0 στην 30ή αγωνιστική: τέρμα στο 51' και ένα ακόμα γκολ στο 53'
- Με ΠΑΣ στο 3-2 στην 23η αγωνιστική: Γκολ στο 14' αλλά και στο 44'
- Με Ξάνθη στο 1-1 στην 22η αγωνιστική: Τέρμα στο 32'
- Στην 21η αγωνιστική με Πλατανιά στο 3-1: Γκολ στο 67'
- Με ΑΕΛ Καλλονής στο 1-3 στην 18η αγωνιστική: Γκολ στο 56'
- Με Παναθηναϊκό στην 14η αγωνιστική στην 14η αγωνιστική: Γκολ στο 74'
- Με Ατρόμητο στο 3-0 στην 11η αγωνιστική: Γκολ στο 49' και το 79'
- Με ΑΕΛ Καλλονής στο 3-1 στην 3η αγωνιστική: Γκολ στο 44'
ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Το πρώτο του ever ματς με τους μεγάλους του Αστέρα ήταν την σεζόν '15-'16. Ήταν παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό όπου έληξε 1-1 και αγωνίστηκε 18 λεπτά. Ίσως να ήταν και... οιωνός για το τι θα επακολουθούσε. Το '16-'17 ο Ιγκόρ είχε 19 αγώνες με τους Αρκάδες και 1 γκολ (σ.σ. κόντρα στην ΑΕΚ στο 1-1) και 1 ασίστ. Φέτος πρόλαβε να παίξει 14 αγώνες με 1 ασίστ προτού πάρει την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Διακρίνεται για την ταχύτητά του, την οξυδέρκεια και μαχητικότητά του αλλά και φυσικά για την εκτελεστική του δεινότητα καθώς ουσιαστικά ποτέ του δεν... ξέχασε ότι υπήρξε φορ...
ΤΟ BACK UP ΤΟΥ ΟΜΑΡ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ ΩΣ ΦΟΡ...
Ο Ιγκόρ αρχικά ήταν να βρεθεί στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι όμως οι εξελίξεις με τον Φιγκέιρας και την επικείμενη αποχώρησή του τον έφεραν νωρίτερα στον σύλλογο. Αρχικά ως 2η επιλογή πίσω από τον Ομάρ Ελαμπντελαουί και πάντα με στόχο το καλύτερο δυνατό αλλά και να μπορέσει να πάρει αρκετά ματς και να βοηθήσει αισθητά. Εξάλλου και το συμβόλαιο που έκλεισε δείχνει πόσο τον πιστεύουν στο Λιμάνι και ότι πρόκειται για μία κίνηση επένδυσης, για την οποία πήρε και καλά χρήματα ο Αστέρας. Η Λίγκα πάντως στο στατιστικό της έχει ακόμα τον Ιγκόρ ως επιθετικό όπως μπορείτε να δείτε και στην Gallery. Ο Βραζιλιάνος πάντως όλα του ματς φέτος τα έκανε ως δεξιός μπακ κάνοντας βέβαια και πολλά ανεβάσματα στην πλευρά του ως χαφ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα