Ο Πρίγιοβιτς και τα άλλα ΠΑΟΚτσήδικα φαινόμενα

Ο Πρίγιοβιτς και τα άλλα ΠΑΟΚτσήδικα φαινόμενα

Ο Πρίγιοβιτς και τα άλλα ΠΑΟΚτσήδικα φαινόμενα

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου ξαναγράφει για τον Σέρβο σκόρερ του ΠΑΟΚ και όσα κάνει τόσο καλά μέσα στο γήπεδο, χωρίς να ξεχνάει τις αδυναμίες του. Στο τέλος υπάρχει και γενική αναφορά στο πρωτάθλημα με όσα αναφέρονται τις τελευταίες ημέρες.

Παναθηναϊκός – Λαμία Η δράση συνεχίζεται στο live των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος! (21+)

Η επικαιρότητα και τα θέματά της τρέχουν. Ένα από αυτά -στον ΠΑΟΚ- έχει να κάνει με τον Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς.


Πώς να μην είναι πρωταγωνιστής ο Σέρβος όταν τα… βάζει δύο-δύο και όταν οι κρούσεις και οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτησή του εμφανίζονται… τρεις-τρεις.

Αρχίζω από το τέλος και από το πιο σπουδαίο δεδομένο που ισχύει τώρα, για τις αρχές του 2018: «Ο ΠΑΟΚ δεν πουλάει τον Πρίγιοβιτς».

Σωστό… Αυτό πιστεύω και το ανέφερα εδώ και καιρό. Για πολλούς λόγους. Ο παίκτης είναι στο πικ του, η τιμή του έχει πολλαπλασιαστεί στον ΠΑΟΚ, αλλά από τη μία όλα δείχνουν ότι θα ανέβει ακόμη περισσότερο, από την άλλη ο ΠΑΟΚ τον έχει ανάγκη για να διεκδικήσει και να κατακτήσει το πρωτάθλημα και… τέλος-τέλος, αν τον έδινε τώρα, ποιος από τον ΠΑΟΚ και που, θα έβρισκε αντικαταστάτη που θα ήταν… τουλάχιστον ισάξιος.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που ο Σέρβος συστήθηκε σε εμάς. Φορ που «μπήκε» σε έναν ΠΑΟΚ του ενός γκολ σε 16 τελικές και τον έφθασε μόνος –σχεδόν- στο 1/9. Φέτος όταν αυτός δεν ήταν καλά, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στο 1/15 και τώρα που σκοράρει για πλάκα, ο Δικέφαλος έχει φθάσει στο 1/7 και φυσικά είναι στην κορυφή.

Ο Πρίγιοβιτς που έχει 24 γκολ σε 42 συμμετοχές! Τρομερό και ανεπανάληπτο για τον ΠΑΟΚ. Τα τελειώματά του εντός περιοχής είναι εκπληκτικά. Μοναδικά… Κι αυτός είναι φαινόμενο. Από εκεί ξεκινούν όλα! Το γκολ είναι πάντα το πιο σημαντικό και το πιο ακριβό πράγμα στο ποδόσφαιρο.

Φυσικά και δεν ξεχνάω ότι εγώ σημείωσα –πολύ έντονα- τα αρνητικά του. Σκοράρει μόνο στην Τούμπα. Βάζει γκολ αποκλειστικά μέσα από τη δουλειά της ομάδας, μια και έχει μόνο 2-3 με ατομικές ενέργειες. Εκτός περιοχής είναι άφαντος. Έχει μόνο μία ασίστ! Δεν έχει συνδυαστικό ποδόσφαιρο και… το απίστευτο που αφορά τη φάση άμυνας: Δύο χρόνια στο Ελληνικό πρωτάθλημα και μετράει δύο κλεψίματα!! Όχι κατά Μέσο Όρο. Δύο σε σύνολο!

Για τη συνολική λειτουργία μίας ομάδας, αυτά είναι προβλήματα. Τι κάνεις δηλαδή; Άλλη ομάδα εντός, άλλη εκτός; Άλλη τακτική; Κάθε εβδομάδα άλλα σχήματα; Άλλη δουλειά για κυριαρχικά παιχνίδια, άλλα για τα ισορροπημένα; Αμύνεσαι με 10, επιτίθεσαι με 11;

Όλα γίνονται βέβαια. Για όλα υπάρχουν λύσεις. Αλλά χρειάζεται και λίγος χρόνος. Αρκετός… Όχι ένας-δύο μήνες.

Τέλος πάντων… Αυτός είναι ο Πρίγιοβιτς. Πιο πάνω αναφέρθηκαν τα πλεονεκτήματα, έχει όμως και μειονεκτήματα… Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τα καταγράψουμε. Δεν ξέρω όμως πόσο… κοστίζει όλο αυτό το πακέτο. Αυτή δεν είναι δουλειά μου. Τα 24/42 γκολ από τη μία, τα δύο κλεψίματα και η μία ασίστ από την άλλη. Βάζεις… συν, βγάζεις… μείον και φθάνεις στα… πέντε εκατομμύρια; Στα εφτά; Στα 10; Δεν ξέρω…

Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο ΠΑΟΚ τα δικά του γκολ περιμένει για να κερδίζει τα ματσάκια και τα τρίποντα που θα τον κρατάνε κοντά στο όνειρο… Και έχει υποχρέωση ο ίδιος να κάνει κάτι παραπάνω εκεί που υστερεί, αλλά και ο Λουτσέσκου να βρει τρόπους ώστε η ομάδα να τον «ταΐζει» καλύτερα και πιο συχνά.

* Έχει γίνει απόλυτα κατανοητό γιατί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πρέπει να μπει στο επίκεντρο της επικαιρότητας και να προβάλλεται θετικά προς τον κόσμο της ομάδας του. Το έχω γράψει πολλές φορές. Τους έχει ανάγκη. Για να «ψήσει» το κοινό τώρα, κάνει μία προσπάθεια να απαξιώσει το πρωτάθλημα και να πείσει ότι το φετινό (Ατρόμητος-ΠΑΟΚ-ΑΕΚ-Ολυμπιακός) είναι βρώμικο και άδικο επειδή… ο Μάριν στη Λάρισα είδε δύο πόδια πλάγια δεξιά και προσπάθησε να πάρει πέναλτι βάζοντας το δικό του, ανάμεσα στα δύο. Εκεί πάσχει και το χάνει το παιχνίδι! Η έλλειψη επιχειρηματολογίας είναι τεράστια. Επειδή δεν ευνοείται, θέλει να περάσει το ότι... αδικείται. Δεν γίνονται αυτά...

Στο κάτω-κάτω όσο και να ψάξει, πιο κακή διαιτησία φέτος από του Ευαγγέλου στη Νέα Σμύρνη και στο 3-4 της ομάδας του, δεν θα βρει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.