Mε έντεκα «Οικονόμου» μόνο καλά θα βρει!

Mε έντεκα «Οικονόμου» μόνο καλά θα βρει!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Mε έντεκα «Οικονόμου» μόνο καλά θα βρει!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την νοοτροπία του Έλληνα στόπερ και την ανάγκη του Παναθηναϊκού να δημιουργήσει μια ομάδα με παίκτες που θα γουστάρουν.

Το εξάμηνο που έρχεται για τον Παναθηναϊκό, μέχρι το φινάλε αυτής της καταθλιπτικής σεζόν. αποτελεί ένα διάστημα ιδιαιτέρων συνθηκών τόσο στο διοικητικό όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης καλείται για ακόμη μία φορά να φτιάξει μία ομάδα από το μηδέν, μία ομάδα στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου που καλείται να έχει το μυαλό της μόνο στο γήπεδο και όχι στα όσα συμβαίνουν στο οικονομικό κομμάτι, μετά την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να τραβήξει την πρίζα της χρηματοδότησης και να συνεισφέρει οικονομικά μόνο όταν το… κανόνι είναι μια ανάσα από την «πράσινη» ΠΑΕ.

Η προσπάθεια του Έλληνα τεχνικού το καλοκαίρι να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα και μάλιστα με πολύ μικρότερο μπάτζετ από τους υπόλοιπους διεκδικητές διαλύθηκε μέσα σε ένα τρίμηνο με την υπογραφή του απερχόμενου μεγαλομετόχου.

Το παρελθόν πρέπει να λειτουργεί ως οδηγός για να μην επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη και ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να ζήσει με το παρόν για να μην έχει σοβαρότερα προβλήματα στο άμεσο μέλλον. Το «τριφύλλι» είναι υποχρεωμένο να βγάλει την σεζόν με αξιοπρέπεια, να διεκδικήσει την είσοδο στην πεντάδα και πρώτα και κύρια να αποφύγει την οικονομική καταστροφή κόντρα στα λάθη και στην συστηματική αδιαφορία του Γιάννη Αλαφούζου και των επιφανών Παναθηναϊκών που σφυρίζουν αδιάφορα την ώρα που το καράβι πηγαίνει προς τα βράχια, μέσα από μία πορεία γεμάτη ιστορίες ντροπής και καταστάσεων που σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζουν στον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας.

Για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να παρουσιάσει μία εικόνα πραγματικής ομάδας με μαχητικότητα και αξιοπρέπεια, χρειάζεται ποδοσφαιριστές με την νοοτροπία και την αγωνιστική φιλοσοφία του Βαγγέλη Οικονόμου, ο οποίος αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του συλλόγου για τον Ιανουάριο. Οι «πράσινοι» φυσικά και διαθέτουν ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερη ποιότητα από εκείνη του πρώην στόπερ του Πανιωνίου. Ποιότητα, όμως, που δεν συνδυάστηκε με αγωνιστικότητα αλλά με αδιαφορία και… ανιωθίλα εξαιτίας των θεμάτων που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες ο Παναθηναϊκός.

Επαναλαμβάνουμε πως δεν μιλάμε για έναν κανονικό Παναθηναϊκό αλλά για μία πέρα για πέρα ειδική κατάσταση. Κατάσταση, στην οποία είναι προτιμότερο να δίνουν το 100% ποδοσφαιριστές που το ταβάνι τους είναι το «6-7» και πονάνε την φανέλα παρά να έχεις παίκτες του «8-9» που θα παίζουν μόνο στα ντέρμπι, θα γκρινιάζουν κάθε μέρα στα αποδυτήρια και θα είναι αδιάφοροι,

Οι ατάκες του Οικονόμου, αποτελούν το καλύτερο… μάθημα για την νοοτροπία που έχει ανάγκη αυτή την στιγμή στα αποδυτήρια του ο Παναθηναϊκός και πραγματικά τα λένε όλα…

«Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα παρά τα προβλήματα που έχει τώρα, πιστεύω θα τα ξεπεράσει. Για να πω την αλήθεια, είναι για μένα ένα όνειρο να πάω να παίξω σε μία τόσο μεγάλη ομάδα. Από μικρός όταν ξεκινάς να παίξεις ποδόσφαιρο, θες να παίξεις σε μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα τέτοιες είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ. Δεν είμαι άνθρωπος που θα κοιτάξει αν ο Παναθηναϊκός έχει οικονομικά προβλήματα, για μένα είναι μεγάλη ομάδα, είναι σκαλοπάτι για μένα. Και θα τον βοηθήσω και θα με βοηθήσει»…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.