«Μπορεί πρωτάθλημα η ΑΕΚ, 60-40 για τη Ντιναμό η πρόκριση»

«Μπορεί πρωτάθλημα η ΑΕΚ, 60-40 για τη Ντιναμό η πρόκριση»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Μπορεί πρωτάθλημα η ΑΕΚ, 60-40 για τη Ντιναμό η πρόκριση»

bet365

Ο πρώην φορ της ΑΕΚ, Όλεγκ Βενγκλίνσκι αναλύει στο gazzetta.gr την ουκρανική ομάδα, ενώ εντυπωσιάζει με τις γνώσεις του για την τωρινή Ένωση!

Η ΑΕΚ της σεζόν 2005/06 μπορεί να μην έμεινε στην ιστορία για το θεαματικό της ποδόσφαιρο, αλλά έβρισκε τον τρόπο με τον Φερνάντο Σάντος να φτάνει στις νίκες.

Ο Πορτογάλος είχε δημιουργήσει ένα σύνολο που έμοιαζε με οικογένεια. Στο ρόστερ εκείνης της σεζόν ανήκε και ο Όλεγκ Βενγκλίνσκι.

Ο Ουκρανός προέρχονταν από μια εξαιρετική σεζόν με τη Ντνίπρο όπου σκόραρε αφειδώς κέρδίζοντας με το σπαθί του μια θέση στην Εθνική Ουκρανίας.

Στην ΑΕΚ λόγω των τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν δεν κατάφερε να φτάσει στα ίδια επίπεδα σημειώνοντας 3 γκολ σε 21 συμμετοχές.

Ο Βενγκλίνσκι, ο οποίος είναι προπονητής στη Β΄ ομάδα της Ντιναμό Κιέβου, αλλά και σχολιαστής της ουκρανικής τηλεόρασης μίλησε στο gazzetta.gr για την αντίπαλο της ΑΕΚ στη φάση των «32» του Europa League, αναφέρθηκε στην τωρινή ομάδα της Ένωσης, ενώ θυμήθηκε τα παλιά με ιδιαίτερη χαρά και νοσταλγία.

Ο παλαίμαχος στράικερ αγαπάει την Ελλάδα και όπως τόνισε την επισκέπτεται ανά τακτά διαστήματα αφού έχει αγοράσει σπίτι στη χώρα μας.

Σε ότι αφορά τις πιθανότητες πρόκρισης, ο Βενγκλίνσκι δίνει ένα μικρό προβάδισμα στη Ντιναμό Κιέβου, όμως σημειώνει πως η ΑΕΚ έχει το αβαντάζ στο πρώτο παιχνίδι.

«Τα πάντα είναι δυνατά στο ποδόσφαιρο. Νομίζω πως η Ντιναμό Κιέβου είναι καλύτερη σε ατομικό επίπεδο. Θα έλεγα πως οι πιθανότητες είναι 60-40 υπέρ της Ντιναμό Κιέβου, αλλά η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία της στο πρώτο ματς που διεξάγεται στην έδρα της. Η ελληνική ομάδα θα βρίσκεται επίσης σε καλύτερη κατάσταση καθώς θα έχει δώσει ματς για την Super League σε αντίθεση με τη Ντιναμό Κιέβο που θα επιστρέφει από την χειμερινή διακοπή.

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ θα είναι το πρώτο επίσημο για τη νέα χρονιά για την ουκρανική ομάδα, έτσι θεωρώ πως τουλάχιστον σε αυτή τη συνάντηση η ΑΕΚ θα έχει ένα το πλεονέκτημα».

Ο Βενγκλίνσκι παρακολουθεί την πορεία της ΑΕΚ. Μάλιστα θεωρεί πως η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα έπειτα από 24χρόνια.

«Παρακολουθώ τα παιχνίδια της ΑΕΚ. Ξέρω ότι ο σύλλογος στην παρούσα φάση βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ελληνικού πρωταθλήματος έχοντας έναν βαθμό λιγότερο από τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ έχει καλές πιθανότητες να κατακτήσει αυτή τη χρονιά το πρωτάθλημα. Το πιστεύω ακράδαντα αυτό, γιατί τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ δεν έχουν σταθερότητα».

Ποιοι είναι όμως οι ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει ο Ουκρανός τεχνικός;

«Θα ξεχώριζα στην ΑΕΚ τους σέντερ μπακ Τσιγκρίνσκι και Βράνιες, τον Πορτογάλο μέσο, Αντρέ Σιμόες που είναι το 'μυαλό' της ομάδας και τους φορ Αραούχο και Λιβάγια που ήρθαν από την ισπανική La Liga.

Ο Αραούχο σκόραρε 25 γκολ το 2015 αποδεικνύοντας πως ξέρει να βρίσκει δίχτυα. Είναι καλός σε αυτό. Θεωρώ πως η ΑΕΚ στο εντός έδρας παιχνίδι μπορεί να κάνει τα πάντα για να πετύχει τον στόχο της. Αντίθετα οι παίκτες της δεν αποκλείεται στη ρεβάνς στο παγωμένο και χειμερινό Κίεβο να συναντήσουν προβλήματα.

Εάν η Ντιναμό παίξει το ποδόσφαιρο της, δηλαδή γρήγορο και επιθετικό, η άμυνα της ΑΕΚ θα έχει δυσκολίες.

Το παιχνίδι της ΑΕΚ βασίζεται στην τεχνική , ενώ η Ντιναμό ρίχνει το βάρος της στην ταχύτητα. Επίσης στη Ντιναμό θα πρέπει να γνωρίζουν πως η ΑΕΚ είναι πολύ καλή στην κόντρα. Περιμένω δύο πολύ ενδιαφέροντα ματς».

Ο Όλεγκ Βενγκλίνσκι μπορεί να έμεινε για μια μόλις σεζόν στην Ελλάδα, ωστόσο μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το κλίμα στην ΑΕΚ και όσα έζησε στην Ελλάδα.

«Έχω πολύ ευχάριστες αναμνήσεις στην ΑΕΚ τόσο από τους παίκτες, όσο και από τους οπαδούς. Έπαιξα στην Ελλάδα σε μια εποχή ακμής, αφού η εθνική Ελλάδας κατέκτησε το Euro 2004. Τα γήπεδα ήτα γεμάτα, ενώ είχα για συμπαίκτες πρωταθλητές Ευρώπης όπως οι Δέλλας, Κατσουράνης, Λάκης, Λυμπερόπουλος, αλλά και τον Φερνάντο Σάντος.

Ο Σάντος ήταν πολύ έμπειρος. Θυμάμαι επίσης τους φανταστικούς οπαδούς της ΑΕΚ που δημιουργούσαν θαυμάσια ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Οι οπαδοί της ΑΕΚ άλλωστε είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα. Ακόμα και όταν ο σύλλογος υποβιβάστηκε σε χαμηλότερες κατηγορίες, οι οπαδοί της ΑΕΚ συνέχισαν να υποστηρίζουν την ομάδα τους και με την πίστη τους βοήθησαν τον σύλλογο να ανέβει ξανά.

Θα ήθελα να στείλω τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους πρώην συμπαίκτες μου. Επίσης να ευχηθώ καλή τύχη στην ΑΕΚ! Ας κερδίσει ο καλύτερος».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα